Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejlepší přítelkyně

13. 03. 2006
8
0
1881
Autor
Magali

"Dobrý den, " řekla a ladným krokem vstoupila. Byla krásná, štíhlá, milá, jistě oduševnělá a inteligentní... Jednoduše dokonalá.

Volně se sunula blíž, cudně klopíc zraky a přitom sebevědomě vzhlížejíc. Po sličné tváři hrál lehký úsměv. Jednoduše leč elegantně oděná, šaty padnou jak ulité, zdůrazňují perfektní siluetu. Každý vlas na svém místě, prostý účes přesně uhlazen.

Promluvila jasným zvonivým hlasem: "Chceš-li budu tvá nová nejlepší přítelkyně." Nedbale se procházela zakoutími cizí mysli. "Váháš?" Sebejistě se usmála. "Co ti tedy mohu nabídnout?" Majestátně se odmlčela.

"Budeš mít jedinou nejlepší přítelkyni, na kterou se budeš moci spolehnout. Všichni ostatní tě konečně přestanou otravovat - zbavíš se vlezlých a rádoby upřímných dotazů a zájmu. Úplně se s nimi přestaneš stýkat - vždyť přece své bývalé přátele nepotřebuješ - budeš mít MĚ! Tvá radost a pocit štěstí se také změní. Kdo by neměnil za stavy úplné bezmoci, skličující úzkosti a bezbřehé deprese? Kdo by netoužil po neustálém strachu, dokonce děsu z celého okolního světa a nakonec i ze sebe? Ano, i tento skvělý pocit ti zaručuji. Co dále ti poskytnu? Budeš průhledně štíhlá, naprosto plochá a kostnatá. Kůže zprůsvitní, tvé vlasy - krásné, zářivé a husté vlasy zplihnou a ztratí vitalitu a lesk. Přinesu ti bolest, únavu, chlad a zimomřivost, bledost. Zamiluješ si být sama, nepovídat si, lhát a předstírat, podvádět a mlžit a představ si... tvé každoměsíční jahodové trápení skončí!"

Zkoumavě si prohlíží cizí užaslé oči, překvapené silou nabízeného přátelství. "Stále váháš?" Náhle dutý a neznámý, prázný, ale i dychtivý hlas horlivě odpoví: "Buď mi nejlepší přítelkyní!!!"

Vychrtlá přetvářka spokojeně zavrní: "A mimochodem, říkej mi Anno. Anno Rexie.


Čumák
10. 05. 2006
Dát tip
no to ze ted zrovna jsem hysterickej a prijde mi vsechno k smichu, ale jinak je to vazne.

Magali
10. 05. 2006
Dát tip
Nepřeháním. Jenom nevím, jestli jsi to s tou svou anorexií myslel vážně. Ten smajlík mě totiž mate:)

Čumák
10. 05. 2006
Dát tip
:o) neprehanej (o:

Magali
10. 05. 2006
Dát tip
Opravdu díky, vážím si toho cos mi napsal.

Čumák
10. 05. 2006
Dát tip
kazdopadne obdivuju cloweka, ktery umi neco rict tak jednoduse... tim chci rict, kratce. proste jako kdyz vytrhnes kost a ukazes mi ji: "tak, to je vono" (a to je poklona, ne urazka :o) a navic jsem taky mel anorexii :D (i kdyz teda z jinejch pohnutku), takze mi prislo, ze bych to mel precist tolikrat, dokud to nestravim.

Magali
10. 05. 2006
Dát tip
Jsem ráda, že ti to stálo za několikáté přečtení. Díky.

Čumák
10. 05. 2006
Dát tip
vlastne jo. na nekolikaty precteni to dostalo svy kouzo i pro me *

Magali
09. 05. 2006
Dát tip
Pravda... jenže dělá proti tomu někdo něco? Celý modelingový průmysl, stupidní reklamy, "ideál krásy"... Moc díky za návštěvu.

vesuvanka
08. 05. 2006
Dát tip
pěkně zpracované... tato nemoc je postrachem dnešní doby... TIP

Anyz
07. 05. 2006
Dát tip
uff beha mi mraz po zadech ale je to super ma to napad sice desivej a smutnej ale je to moc dobre spracovany tip

Oldjerry
07. 05. 2006
Dát tip
TIP - za nápad, za zpracování, za ty roztomile neohrabané přechodníky, které signalizovaly nějaké neobvyklé rozuzlení. Další vtip napsaný s lehkou nadsázkou, jo - to je pro mne velice stravitelné.

Jakubisko
11. 04. 2006
Dát tip
Já ti nevim...má to sice svoje kouzlo, ale zase je to strašně průhledné...:-/ chce se to ještě pořádně vypsat, aby přišlo víc autorského "copyrightu"..:)

Magali
22. 03. 2006
Dát tip
Dekuju:)

Jolie
21. 03. 2006
Dát tip
otresne, ale krasne napsane???

wedle_vazy
14. 03. 2006
Dát tip
*

Magali
14. 03. 2006
Dát tip
Nicollette: já jsem to vlastně ještě ani nechtěla publikovat, ale asi jsem se nějak překlikla a místo do Konceptu jsem do šoupla do Arény:)

Nicollette
13. 03. 2006
Dát tip
ten název mě pobavil, to už je takový až moc :o)) kam by? trochu si s tim pohraj, mně trvá měsíce než napíšu povídku .:o)

Magali
13. 03. 2006
Dát tip
Nicollette: To jsem ráda, že jsem tě pobavila, i když ta skutečnost k smíchu moc není. Uznávám, že na povídku je to troufalé, ale nevěděla jsem kam s tím:) díky za názor.

Nicollette
13. 03. 2006
Dát tip
Anno Rexie?? :o))))))))))))))))))))))))) to je trochu komický není-liž? .-)))) maximálně nápad, ale ne povídka :o)

Teda...četla jsem to se zatajeným dechem. Z mého úhlu pohledu je veškerá kritika zbytečná. Protože jsi fakt dobrá...kdo nezná-neví............... t.i.p

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru