Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

znovuzrození?

20. 03. 2006
1
0
1697
Autor
karmen

Seděla koukala před sebe,kamsi do dáli na klidný proud řeky.Chtěla by plynout jako ona a začínat stále znova a znova,zakusit její koloběh života a smrti.Viděla stromy a květiny co tu rostly a zároveň, jakoby je ani nevnímala, jenom své vířící myšlenky co nepokojně kroužili krajinou a hlavně jí samou.Příroda cítí spolu s ní.Chce zažít proces znovuzrození,nemá pro co žít - skáče voda zaplaví její plíce.Náhle je klid a mír jen řeka nese nic netížící tělo a šeptá to co jen ona ví. tot bylo jako první,ale nepovedené

Racci se prohání nad vodní hladinou.A řeka plyne pomalu svým korytem.Jen jeden člověk pozoruje tu scénu a všímá si i stromů za řekou a červených okvětí vlčích máků ve svých dlaních,přemýšlí.Dostal se do slepé uličky a nebaví se,vzpomíná.Jen na chvilinku odtrhne pohled,aby pohlédl na proud řeky,který mizí v zatáčce,někam do nekonečného oceánu.Její koloběh je stejný jako u všech,voda se vypaří,aby mohla znovu vzniknout.4lověk toto pozorující se usměje a skočí s těžkým kamenem uvázaným na svém těle-zemřel snad se znova narodí,v životě co mu bude lépe vyhovovat.Začalo pršet.
karmen
21. 03. 2006
Dát tip
sem ráda,že se ti to líbilo:)

elfka_Sea
21. 03. 2006
Dát tip
tak ten konec je dost překvapivý. A poslední věta tomu dodává na důležitosti.. něco mě v tom zaujalo.. moc *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru