Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Khajkiri

04. 04. 2006
0
0
1072
Autor
Manfromstars

Je to jen začátek, vím a časem snad když někdo pomůže my příběh rozvedu.

Kdysi dávno byl krásný a statečný válečník Khajkiri Illimani proklet bohy, za to že neprojevil dostatek úcty k nim. Léta plynula a jeho kmen putoval a válčil. Jednoho dne kmenová rada starších rozhodla, že Khajkiri by měl mít ženu. Khajkiri byl hodný člověk, ale jeho prokletí bylo, že srdce měl kamenné. Žádná dívka z kmene s ním neměla trpělivost a vždy jej opustila. Když mu byla nabídnuta dívka náčelníka a on ji odmítl protože ji nemiluje, náčelník se rozlítil a milého Khajkiriho vyhnal z kmene.
Khajkiri se nejdříve velice rozlítil, ale čepel kopí stráží náčelníka jej zastavila. Svěsil hlavu, vzal si jen to nejnutnější a kmen opustil.

Toulal se pralesem několik dní, když v tom zaslechl dívčí výkřik a řev Jaguárů. Běžel seč mu síly stačili k místu odkud se ozýval hřmot. Spatřil dva jaguáry kteří napadli dívku.
Khajkiri neváhal vytáhl svou zbraň a zaútočil s mohutným řevem na Jaguáry. Ti se své kořisti z počátku nechtěli tak snadno zbavit. Zaútočili na Khajkiriho a jeden z jaguárů mu poranil nohu. Khajkiri se rozmáchl svou zbraní a jednoho z mocných jaguárů srazil k zemi. Druhý jaguár se dal na útěk.

Khajkiri si sedl na kámen a snažil se nabrat dech. Poraněná dívka opatrně přišla k němu a začala mu ránu ošetřovat pomocí bylinek. Khajkiri se jí zeptal kdo jsi a co jsi tu pohledávala?
„Já jsem K´inpitzil z kmene kousek za řekou, a byla jsem tu sbírat ve skalách bylinky. A kdo jsi ty?“
„Já jsem Khajkiri.“
K´inpitzil se Khajkiri moc líbil a usmyslela si že si získá jeho srdce. Ale nic netušila, že Khajkiri je prokletý a nemůže milovat. 


pokračování kdo ví.....


StvN
05. 04. 2006
Dát tip
Konec to docela zazdil, jinak je to hezkej námět na povídku nebo na novelu nebo na román. Btw. "Spatřil dva jaguáry kteří napadli (nikoli napadly) dívku."

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru