Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Osudové setkání

04. 04. 2006
3
2
1129
Autor
Manfromstars

Tak tohle píše život...

Začalo to nevinným povídáním přes internet na jednom chatu. Už z prvních pár vět jsme oba zjistili, že si báječně povídáme a vypadalo to, že si i rozumíme. Čas nabral neskutečně rychlé tempo a než se člověk nadál, půlka noci byla ta tam. A až únava nás probrala, že je nejvyšší čas jít spát. Takto to pokračovalo několik dní.


Jednoho dne jsem byl pozván na nějakou oslavu, kterou pořádali nějací známý mých dvou kamarádů, kteří mě vzali s sebou, že se pobavíme a popijeme trochu.
Když jsem vešel, nemohl jsem nepřeslechnout ostrou, ne moc nahlas vyslovenou otázku v hloučku dam. „Co to sem přišlo za příšeru?“, za čemž následoval smích hloučku. Tu otázku pronesla jakási pěkná vysoká dívčina s hnědými vlasy střiženými na mikádo, která byla ten večer obletována snad skoro každým mužem co na tom srazu byl. Poté mě kamarádi představili části osazenstva. Sedl jsem si ke stolu a dal se do hovoru s přáteli a přitom se lehce posilňoval alkoholem.


Při poslechu jsem tam sledoval ten hlučný hlouček, kde se nacházela i ta dívčina. Párkrát se naše pohledy střetly, ale pokaždé to skončilo nějakým jejím divným až pohrdavým pohledem. Večírek skončil a já odešel domu a usedl k internetu, kde na mě již čekal nepřečtený email. Byl od té dívky se kterou jsem si psal na chatu a ptala se mě, kdy se zase objevím na chatu, že se ji stýská po rozhovoru se mnou a že je ji smutno. Odepsal jsem ji, že budu druhý den pospávat ve své místnůstce na chatu jak budu v práci.
Sotva jsem si založil místnost, už se tam objevila i ona. Zase jsme si dlouho povídaly o všem možném. A o tom co kdo dělal předešlý den.
Jsem řekl, že jsem pracoval a byl dost unavený a pak šel na nějakou oslavu a šel pak spát.
Ona, že byla na nějaké párty, na kterou  přišel nějaký hrozně vypadající kluk, který pak po ní neustále koukal.
Zeptal jsem se: „ A co na něm bylo tak hrozného?“. Ona: „Všechno! Vypadal jak santusák, obejda, a na hlavě měl nemožnou kšiltovku. A pak po mě celej večer chlípně koukal.“
„To muselo být jistě nepříjemné. A určitě to bylo tak jak píšeš? :) Třeba jsi se mu líbila a hledal oční kontakt. A kde jste měli tu párty? “ Ona „V Zanzibaru.“
A náhle mi bylo jasné, kdo je ona a kdo je ten obejda. Chtěl jsem vybuchnout vzteky a něco ji říct, ale řekl jsem si, že bude lepší udržet chladnou hlavu a uvidím co se bude dít dál. Možná to byla chyba a jen ztráta času. A přitom tady na chatu působí tak jemně a rozumíme si v tolika věcech jako jsem si ještě s žádnou nerozuměl a ona to popisovala stejně.
Nakonec se to tak nějak vše zapovídalo, až jednoho dne se chtěla sejít, aby mě poznala.
Domluvili jsme si tedy schůzku a já přemýšlel co udělám.


Den D nastal. Čekal jsem na náměstí jako vždy slušně oblečený, jen tentokráte svou oblíbenou kšiltovku nechal doma. Když mě spatřila a zjistila, bylo vidět její šokující překvapení ,které se snažila skrýt a dělala jako že mě nezná.

Přišel jsem k ní a pozdravil.

„My se známe?“ Odpověděla.

„Ano známe.“

„Že o tom nevím, tak mě neotravuj!“

„No když se neznáme, já jsem ten kluk se kterým jsi si tak báječně na chatu rozuměla.“

Zčervenala a pronesla cosi o Ježíšovi a odešla.

Sedl jsem si na lavičku a díval se kolem jak jiní lidé čekají na jiné lidi a své milé.

Tu holku už jsem nikdy neviděl ani na chatu nepotkal. Vše my bylo tak jasné.


2 názory

Gora
06. 08. 2020
Dát tip

Není to špatné, ale najdi si korektora...


jenže já už to dával kontrolovat a myslel jsem že to je v pořádku.

StvN
05. 04. 2006
Dát tip
V tom případě to dej nejdřív někomu přečíst, než to se vyvěsíš. Dojem je pak mnohem lepší, takhle si ho zbytečně kazíš, když za to nemůžeš.

Ano to je více než možné, asi špatně zrovna fungoval Word, mám vadu, není to výmluva, s pravopisem si sám neumím už lépe poradit, nějaká pomoc by se hodila.

StvN
05. 04. 2006
Dát tip
Mám taky chuť pronést větu o ježíškovi - těch chyb! Jinak jako vyprávění dobrý, závěr očekávaný, ale nevadí. A smutný. Myslim, že se mi něco podobného taky stalo. Tedy kromě "mezivečírku":)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru