Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Teskná nálada

10. 04. 2006
2
0
2870
Autor
MilanH

Déšť na parapet dopadá
A teskná nálada
Do hlubin
Mého nitra pozvolna vtéká

Pomalu a jistě
Se do sebe propadám
Abych se tam
V dobrém setkal se svým
Nostalgickým já


K_Anče
10. 04. 2006
Dát tip
a tak to má mnoho z nás...

vesuvanka
10. 04. 2006
Dát tip
pěkně vyjádřené a výstižné pro dnešní den :-))) TIP

šeptala
10. 04. 2006
Dát tip
nicknick: to, že je "druhé já" běžnost, jsem napsala hned v první své reakci, netřeba to opakovat. "Druhé já jako kamarád" běžnost není. Osobní sondy do historie nejsou výjimkou - něčím podobným je přeci i retrospektivní próza. Díky za reakce.

nicknick
10. 04. 2006
Dát tip
tak snad naposledy... pointa nijak objevná není, "mé druhé já" je prostě běžnost, Vlasta Redl pravda použil nástavbu - dopis do historie, čímž běžnou myšlenku povýšil ale i kdybych to vynechal, tak je to tak ublemtané, že se tam nějaká pointa utopí... (a omlouvám se tímto autorovi, až tak jsem to pitvat nechtěl...)

šeptala
10. 04. 2006
Dát tip
nicknick: to určitě není; nemluvě o tom, že je dost problematické to takto posuzovat bez myšlenky - námětu - pointy defakto nenapíšeš báseň žádnou, natož dobrou. A to můžeš mít fakt bezva cit pro slova a značnou slovní zásobu.

nicknick
10. 04. 2006
Dát tip
šeptala: já myslel, že poesie je především o volbě slov...?

šeptala
10. 04. 2006
Dát tip
to je přece něco úplně jiného - vzpomínka a přítomnost; mezi nimi změna nikdo tady neoceňuje volbu slov oceňuji pointu, která je z mého pohledu relativně původní a která tudíž určitě není ani klišoidní, ani prázdná Ale díky, že ses ozval :).

nicknick
10. 04. 2006
Dát tip
šeptala:: nemluvil jsem přímo o pointě, ale budiž, vadí mi tato (všechna) sousloví: "teskná nálada, do hlubin mého nitra, do sebe se propadám, Nostalgické já..." příliš mnoho otřepaných slov na myšlenku, vyjadřitelnou jedním řádkem - prší, mám depku, proberu to se sebou:) ((trošku jsem to zlechčil)) A co se týče pointy - kamarádského setkání dvou částí jedné osobnosti, pak například Vlasta Redl: Příteli z dávných válek píšu to psaní....

šeptala
10. 04. 2006
Dát tip
nicknick: Dovol mi na tvá slova reagovat. Píšeš klišé - tedy fráze - tedy něco, co je častým užíváním zprofanováno. Mohl/a bys mi, prosím, hodit nějaký odkaz na jakoukoli básničku (písmáckou, nepísmáckou, jakoukoli), kde by se dala najít podobná pointa? Tedy konkrétně toto: "Abych se tam V dobrém setkal se svým Nostalgickým já" - tedy kamarádské setkání dvou částí jedné osobnosti, povahy? Přečetla jsem toho hodně, ale na nic podobného, neklame-li mě paměť - jsem nikdy nenarazila. Všude se píše jen o konfliktním střetu dvou částí jedné osobnosti. Tohle mi proto přijde dosti originální. Když je to z tvého pohledu tak profláknutý, určitě si vzpomeneš :). Díky

nicknick
10. 04. 2006
Dát tip
klišoidní prázdnost, promiň

šeptala
10. 04. 2006
Dát tip
jednoduchá, sympatická :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru