Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blokování uživatelů

14. 04. 2006
3
0
10034
Autor
Repulsion

Tak jsem se doslechl, že byl zablokován první uživatel. Nechci tady řešit, zda si to zasloužil či ne, ale chtěl bych se pobavit o tom, zda vůbec blokovat, za co, a co by okolo toho mělo existovat.

Ti, co mě znají, už vědí, že jsem velkým odpůrcem nějakých "administrativních" zásahů do chodu virtuálních komunit, jakou je i Písmák. Můj názor je ten, že tyto komunity mají poměrně značnou samoregulující schopnost a s většinou rušivých elementů se dokáží vypořádat samy. Jakékoliv restrikce a omezování dle mého soudu celkově zhoršují atmosféru na serveru a ve většině případu jenom přilévají oleje do ohně.

Myslím si, že zásahy adminů by se měly omezovat pouze na případy, kdy byl zjevně porušen zákon. Vše ostatní se vyřeší samo.

Tu a tam se sice objeví nějaký ten notorický prudič, který vulgárně napadá ostatní uživatele, spamuje apod. Ale podle mých zkušeností ho to většinou po čase přestane bavit, takže to nemá smysl nějak řešit. Spíše se stává, že je-li takový uživatel zablokován, založí si prostě nový nick a začne prudit ještě víc. Ani blokování IP nic neřeší, protože se dá poměrně snadno obejít.

Pokud už se admini rozhodnou někoho zablokovat, měli by to podle mě oznámit veřejně na první stránce a ne pouze v admin klubu. Také by mělo být uvedeno konkrétní provinění, na základě kterého k zablokování došlo. Zdůvodnění "soustavné porušování pravidel" nestačí. Je třeba přesně napsat, čím konkrétně byla pravidla porušena, aby mohli ostatní uživatelé posoudit, zda bylo zablokování skutečně oprávněné.

Je to velmi důležité z hlediska zachování přátelského a důvěryhodného prostředí. I samotní admini by měli mít zájem na tom, aby byly jejich zásahy pokud možno co nejvíc transparentní. Jinak může velice snadno vzniknout dojem, že si prostě zablokují každého, kdo jim zrovna není sympatický.

Takže abych to celé srhnul: Jsem pro to neblokovat. A když blokovat, tak veřejně a s náležitým vysvětlením.


Mezon
24. 04. 2006
Dát tip
Svého času jsem na jednom nejmenovaném serveru zřídil a nekompromisně řídil diskusní klub. Nekompromisně jsem dbal na dodržování MÝCH pravidel s tím, že každý příchozí věděl, za co může dostat kopanec do hader. A jelikož bylo za co, tak jsem bany rozdával. Despoticky jsem odmítal jakoukoliv diskusi zpochybňující MOJE oprávnění v MÉM klubu a velkoryse zřídil paralelně běžící klub pro zhrzené "demokraty" kde na mě mohli svobodně pičovat. A výsledek? Kupodivu žádný úpadek ani nechuť diskutovat. Pohodička a spokojenost. A když už mě ve vedlejším klubíku nebylo možno nazvat něčím opravdu hodně urážlivým, co by se tam neopakovalo alespoň po desáté, přestal být v kurzu a odumřel. No a my jsme se mohli zcela nerušeně v MÉM prostoru věnovat tomu, pro co byl zřízen. Chci tím jenom říct, že by se všichni měli chovat na návštěvě slušně a podle zvyklostí a pravidel hostitele. Třeba zrovna v sobotu. Bylo krásně a s přáteli jsem na zahradě griloval makrely. V tom někdo zazvonil a než jsem se nadál, manželka mezi nás vpustila našeho známého (ne kamaráda) Horáka. A protože ho všichni známe a víme jaký je to debil, slušně jsem ho požádal, jestli by mohl přijít někdy jindy. Nechtěl. Tak jsem ho prostě vyhodil. Ten den jsme si všichni užili. Opravdu jsme si ho velmi užili. A Horák? Tak ten mi je u otvůrku. Večer co večer si prská do patnáctého piva, jaký jsem čurák, ale nikdo ho tak nějak neposlouchá. Tak kdo je potom hňup?!

Repulsion
23. 04. 2006
Dát tip
Díky, Rendy, za obsáhlou úvahu, ale to máš tak - tenhle server někomu patří a majetelka má opravdu plné právo řešit si to tu tak, jak uzná sama za vhodné. Tudíž není jaksi na místě tady proti něčemu bojovat. Bylo zde několik okolností, za kterých jsem nebyl ochoten se na utváření tohoto prostoru podílet. Pro vedení serveru byl můj odchod z redakce přijatelnějším řešením než jakákoliv změna v zavedeném stereotypu. Případ je vyřešen, jak se zdá, k oboustranné spokojenosti.

Repulsion
23. 04. 2006
Dát tip
To máš tak Maxi - byl jsem sem pozván bych dělal todlenctoho redachtóra. Tak jsem nejdřív jako že jo, sem si myslel "nový větor věje" a tak. Jenomže jsem viděl, co jsem viděl. I zeptal jsem se proto (tímto příspěvkem), zda to opravdu myslí vážně. Ukázalo se, že myslí. Tím pádem tedy moje redachtorování vzalo rychlý konec. Nicméně pořád není nic ztraceno - pořád ještě mohou admni vykonat onu níže popsanou pouť k usmíření Proroka. Proto tady ten příspěvek stále ještě visí - aby hoši a děvčata viděli, že jsem prorok mylostivý, že nikoho předem nezatracuju.

Já si myslím že Repulzík je cvok a měl by být zablokován, případně nakopán do prdele.

pravda, neznám...ale je to porád dokola, to šlapání po bábovičkách, kvílení, blokování, usmiřování, zakládání nových serverů a zase šlapání a kvílení a.....:) a nejlepší je, že o tom krákoraj porád stejný lidi...to jsou nepoučitelní?:)

kriste...že vás to porád baví...krafat vo těch samejch věcech dokola...;)

Jaká blokace, zase?! Držme se tématu. Masturbujme!

Zbora
21. 04. 2006
Dát tip
Moment...o tom už se tady přece alespoň deset dnů nemluví...teď se mluví o tom, co musíme udělat, by se Repulsion nechal obměkčit a vrátil se pičovat pod redaktorskym nickem. A kdo že je to blokován?

Zbora
21. 04. 2006
Dát tip
Docela jo...ale von si začal...asi v tom má zálibu :o)

Zbora
21. 04. 2006
Dát tip
Donna Gertruda Sarkažská z Bloumína a Bezlukova.

pomíjivá
21. 04. 2006
Dát tip
Ta ovce má jméno?

Zbora
21. 04. 2006
Dát tip
Mám doma nafukovací ovci se třemi otvory...mohu mu ji, v rámci ušetření vlčího penisu, zapůjčit, ale nesmí mi jí moc potrhat. Mám ji rád.

JiKo
21. 04. 2006
Dát tip
Může ale dost si ho podrápe ... asi teda :-)

Poslechněte, může masturbovat i vlk?

Zbora
20. 04. 2006
Dát tip
Výtečný nápad. Můžeme masturbovat i se sebou navzájem?

Rabb
20. 04. 2006
Dát tip
Repe, vnuknul jsi mi nápad na Povídku.. jen takový obraz.. ..díky. :-)

Repulsion
20. 04. 2006
Dát tip
Pomíjivá > Já bych si to představoval asi takhle: Po přísném sedmidenním půstu se všichni admini dostaví v časných ranních hodinách k Prorokovu domu, oděni toliko v bederní roušky. Oholené hlavy budou mít posypány popelem. Rozesadí okolo domu, začnou masturbovat a přitom tiše prozpěvovat Prorokovo jméno. Tak tiše, aby Proroka nevzbudili. Až se Prorok probudí a posnídá, půjde se podívat ven, co je to tam za divné huhňání. Když uvidí onanující adminy a adminky, velice mu to zvedne náladu.

blogování uživatelů?

pomíjivá
20. 04. 2006
Dát tip
Promiň, příště tě tam dopíšu :)

JiKo
20. 04. 2006
Dát tip
No moudrý muž jsem tady především já :-DDD

pomíjivá
20. 04. 2006
Dát tip
Rep: a tos vážně čekal, že po tom tvým prohlášení "Žádný redaktor Repulsion nebude" se k tomě slítnou redaktoři a budou veřejně škemrat? Jsi fakt ftipnej. Jo, a ještě tohle, jestli se ti uleví: "Ano, chovali jsme se jako piče, jsme ještě mladí, nezkušení, příště si necháme od Repulsiona poradit. Je to moudrý muž a Prorok." PS: za nevyžádaná avíza se omlouvám.

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
jak chceš no

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Tůdle nůdle, hoši. Nikomu nic psát nebudu. Jak říkám - Smetiprach se taky mohl ozvat, než mě smáz. Jenom tak ze slušnosti třeba. To ho moc jako šéfika nešlechtí, že tak neučinil. Kdybych já byl na jeho místě a chtěl mi odejít redaktor, určitě bych s ním o tom hodil řeče. Na kolenou mě taky nikdo prosit nemusí. Ale buď o mě jako o redaktora Písmák stojí nebo ne. Pro mě by to znamenalo jenom práci navíc. Nicméně jsem ochoten se do redakce se vrátit, pokud pominou důvody, pro které jsem z ní odešel. A pokud bych se měl do redakce vrátit, hodlám u toho blbnout. Práce, u které se nedá blbnout, mě nebaví. Zvlášť, když je to zadarmo. :)

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
viz. fouckault

Fouckault
19. 04. 2006
Dát tip
jde o to to jestli chceš skutečně něco dělat nebo jen blbnout.. vyber si..

Fouckault
19. 04. 2006
Dát tip
tak proč jsi tlačil na pilu a nedal adminům čas na odpověď.. zachoval jsi se jako kluk.. jinak z Redakce jsi odešel sám.. jsi svobodný a dospělý a nikdo tě na kolenou prosit nebude.. mně bys byl v redakci sympatický, pokud chceš napiš Smetiprachovi a dostaneš ocas zpátky :-)

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Nene. Já teď působím ve světě internetové literatury výhradně jako Repulsion. Igora Indrucha sem možná pustím, pokud bude natolik v pohodě, že začne normálně tvořit. Pro všelijaké šaškování a tajrlikování je vhodnější Repulsion. A taky pro psaní kritik. Igor Indruch by se s tím zbytečně sral :o)) A hlavně říkám - musela by od adminů přijít nějaká pozitivní odezva. Já jsem velice ješitný tvor. Chci být brán vážně a respektován, i když se programově chovám jako lúza :o)) Toho bohdá nebude, aby se po Písmáku šeptalo: Vida ho, Repulsiona, jak tady velkohubě ohlašoval svůj odchod z redakce, a sotva mu podali ruku, hned tam zase vlezl tiše zpátky. Kdepak. Takovou ostudu si neudělám. :o))

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
do redakce můžem navrhnout igora indrucha i bez škemrání (kupodivu, opravdu:)) tak jo?

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Nějak mi tam vypadlo pár slov - třeba "kdyby admini vydali"... ale to je jedno. Ty to pochopíš :o)

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Mně se Literra nezdá mrtvá. Literatury se tam, pravda, poslední dobou moc nevyskytuje, ale za to je tam sranda :o)) Tady té literatury také moc není. Je tady toho víc, takže je možná z čeho vybírat, ale zase je to větší fuška. Do redakce, do redakce - jak do ní asi tak můžu jít? Se mě zbavili hrozně rychle. Ani se nikdo nezeptal, jestli si to náhodou nechci rozmyslet. To mám jako teď škemrat "vemte mě zpátky, já už budu hodný?" Vždyť bych lhal! Já hodný nebudu. Něco mě nasere, a hned začnu zase pičovat. Nejde s tím nic dělat. Je to silnější než já. A hlavně bych požadoval alespoň nástin koncepce skutečně transparentní činností adminů. Realizovat by se to nemuselo hned. To jasné, že se nedá nic udělat přes noc. A taky by mě potěšilo vydali oficiální prohlášení. Něco ve smyslu "Ano, chovali jsme se jako piče, jsme ještě mladí, nezkušení, příště si necháme od Repulsiona poradit. Je to moudrý muž a Prorok." :o))

Fouckault
19. 04. 2006
Dát tip
já nevím.. mě přijde že do osobní roviny si to hodil sám tím atakem na Sntv.. že hned přecházíš do recese a do revolucionářsví je škoda.. protože pak už s tebou nikdo nekomunikuje jinak než jako recesistou.. a téma diskuse se noří do P.... jen z recese tu uvaříme leda tak tu Repuls. P... :-)

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
no zrovna my dva to vážně neberem.. spíš naopak věci zlehčujem hele, neser a pojď do redakce zrovna plánuju čtení a jiný akce a prej je poptávka i po akcích ve valmezu, někdo tu psal, že prej tam nic takovýho neni zkrátka se vrať, vždyť sám víš, jak moc tě to baví.. literra je mrtvá a s břízou si pořád povídat nejde

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Já nemluvil o Tobě, Pozo, ale o adminech. Ty jsi milý kluk. Igora Indrucha už posílat nebudu, protože je to vyřízeno. Redakce moji abdikaci vděčně a bez jakýchkoliv průtahu přijala, takže není dál co řešit. Teď se tu s vámi bavím jenom proto, že vás mám kluci rád a baví mě si s vámi povídat. Kdybych to, Pozo, myslel smrtelně vážně, nezačnu s tím "pičováním" :o)) Ad Fouckault: To je právě to, co tady hapruje - že se všechno hned přenáší do osobní roviny, že i když někdo vznese konstruktivní návrh, stačí, aby si trošku "zaprudil" a je se vším konec. Jste tady všichni v hrozné křeči. Berete sami sebe a všechno okolo Písmáka moc vážně.

Fouckault
19. 04. 2006
Dát tip
Když to tedy nejsi ty.. co kdyby jsme milého Repuls.. poslali k P... :-) a začali se bavit třeba s Igorem, který měl zdá se docela dobré nápady (narozdíl od jeho re_impulzivního kámoše? :-)

Fouckault
19. 04. 2006
Dát tip
já jsem se bavil královsky :-) akorát mě přišlo líto že jsi tím pádem zesměšnil i ty nápady ohledně postupu při blokaci atd.. Fakt nechápu proč ti nebo Rep.. tak "přeskočilo" a začal jsi útočit nesmyslně na SNtv, ačkoli z průběhu diskuse je dohledatelné že jsi nebyl v právu.. viz níže... což o to já se rád pobavím.. včetně tvého velkolepého nástupu a ústupu, ale fungující systém na takových recesistech bohužel nikdo nepostaví.

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
analýzy

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
hele, analýzi si nech jedinym, čim můžu bejt deformovanej, jsou ty nekonečný stížnosti o ničem tys nenapsal dotaz a já na tebe neútočil napsal jsem, že nevíš, o čem píšeš, když to přeženu to je přeci normální reakce (když budu používat tvůj styl diskuse) bžunda, jo? hele, at jde repulsion na literru (chtěl jsem napsat do prdele, ale nenapsal jsem to) a pošle igora indrucha mimo jiný... já ti snad neodpověděl s nadhledem a humorem? si to přečti.. a taky mě potom zaráží, že ti tam vadilo, že ti tam píšu tak výchovně víš, co si myslim? že to žádná bžunda nebyla a tys to myslel smrtelně vážně jinak bys odpovídal jinak

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Myslím, že s tou ostudou to až tak žhavné nebude - pár lidí se určitě dobře bavilo. Včetně mé maličkosti. Pozo - na Tobě je jasně vidět, jak už jsi tady tím písmáckým prostředím, které prostě nefunguje normálně, deformovaný. Napsat veřejný dotaz je úplně běžný postup. Ale tady je to hned považováno za útok a jsou za tím hledány nejrůznější postranní úmysly. Pro Fouckoulta: Ještě k té ostudě - já se do redakce schválně nechal zapsat jako Repulsion a ne jako Igor Indruch, protože Repulsion má na Liteře už svůj imidž. Nejsem to tak úplně já. Je to postava, kterou jsem si vytvořil, a která se v určitých situacích chová jinak, než bych se choval já. Proč to dělám? Jednak proto, že mě to baví, a jednak proto, že někdy je to potřeba. Třeba tady jsem byl zvědavý, jestli dokáží admini řešit věci s odstupem a humorem. Z obou těch pičoidních příspěvků muselo být každému nad IQ houpacího koně jasné, že to nemyslím vážně. Že je to jenom taková bžunda. No a podívej se sám na sebe, ty mudrlante. Vyhazovat mě z Písmáka - myslíš, že tím sis žádnou ostudu neuříz?

Fouckault
19. 04. 2006
Dát tip
Repulsion.. teď jsi to vzal za správný konec.. měl jsi to hnát přes Vihara.. přes konkrétní příklad a ne vznést obecný dotaz a ztropit humbuk z toho, že ti nikdo z Administrativy do několika hodin neodpoví.. bohužel jsi si pak uřízl takovou ostudu svou Pičirétorikou, že to rozumné co jsi navrhoval jsi poslal skutečně k až Piči.. snad si z toho vezmeš ponaučení.

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
hele, já jsem dneska hrozně nasranej a když ti napíšu, co jsem tu dole napsal a ty mi odpovíš takovouhle otázkou... tak jsem ještě víc nasranější a ty mě tim pádem popichuješ!:))) mě třeba sere, že někdo, kdo ve věci neni úplně v obraze začne psát události a přidělává tak práci adminům a redaktorům, který to dělaj jen proto, že maj idioti písmák rádi a klidně obětujou čas mně přijde lepší obětovat čas jako admin než jako kybic... oni to tam furt řešej a hledaj nejvhodnější cesty já nejsem admin hlavně proto, že bych blbce typu vihara, kterej jen provokuje a píše revoluční traktáty jakoby písmák byl stát, tak přesně takový bych rovnou vyhodil... nesral se s tim tohle nepatří ani tak tobě, ale vzniklýmu veřejnýmu vědomí, že vedení je uplně blbý a věřej každý blbosti co tu někdo napíše s ohnivym zápalem s vlajkou pravda zvítězí jsem nasranej:)) ale ulevilo se mi:)

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Já pořád nechápu, co je špatného na napsání "události"?

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
jednozačně pochybili? ty ses asi špatně informoval, stačí si najít jeho aut. stránku a vysvětlení blokace adekvátní postup podle mě ještě dost mírnej promiň, ale to jsou mi řeči "jednoznačně pochybili, zachovali se špatně a nakonec přiznáš, žes provokoval..." na tvojí mírumilovnou otázku by odpovězono bylo, ale ty ses nikoho moc neptal, tys rovnou psal události takovej přistup nemám rád

Repulsion
19. 04. 2006
Dát tip
Ani toho nejhoršího zmetka nemůžeš v civilizované společnost prostě zastřelit. Jestli chce někdo dbát na dodržovaní pořádku, musí především sám dbát určitých zásad. Admini v případě Viharova zablokování jednozačně pochybili. Podruhé se znemožnili, když nedokázali na mírumilovně vznesenou připomínku adekvátně reagovat. Potřetí když Repulsionovi sežrali všechny jeho následné provokace i s navijákem.

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
já vim, žes to napsala proto se ptám adminů.. můžu říct o Viharovi i něco horšího?

pozorovatel
19. 04. 2006
Dát tip
adminům vážně nezávidim když vidim, co se děje kvůli jednomu Viharovi u kterýho bylo od začátku jasný, že provokuje.. až mi přišlo, že cíleně míří k zablokování a když se to stalo, začal obesílat písmáky zprávama, že ho neprávem zablokovali můžu říct, že je pošuk? jen pořád nevim, co znamenaj poznámky Nechápu.. nic mi do toho neni, ale rád si to poslechnu, drby mám rád

Nebezpečná situace se vyklubala, to ano - díky tomu, že pár lidí, co se tu o dění zajímala a zajímá soustavněji (admini) se pokouší dát serveru řád. Jak už říkal JiKo, názory adminů rozhodně nejsou jednotné, probíhá složitá diskuse a hledání kompromisu, a výsledek rozhodně není podřízen majitelce. Spíše naopak. Meritum věci tkví v tom, že Repulsion a ostatní nicky s podobným názorem lpí na myšlence jakéhosi "komunismu" s lidskou tváří, čili "dělejte si tu co chcete, ono se to nějak vytříbí." Jenže nevytříbí. Vznikne maximálně bordel. A je smutné, že v podobné ideje ještě někdo v 21. století věří. Tolik můj příspěvek k věci, více se nehodlám vyjadřovat. Dobrou noc...

Rabb
17. 04. 2006
Dát tip
Vyklubala se z toho nebezpečná diskuse.. ..útoky, nadávky, lži.. atd.. Starej dobrej Písmák..

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Já k tomu nemám dál co dodat. Redaktorství jsem složil. Jako řadového, nepříliš aktivního uživatele už mě to tak moc nepálí...

Zbora
16. 04. 2006
Dát tip
Došlo-li by k porušení zákona, bylo by trestní oznámení asi na místě. Takže jak to chápu: vyčítáš adminům, že Vihara pouze blokovali, namísto aby běželi žalovat k příslušným orgánům. To od Tebe není hezké, přesvědčovat takhle slušné lidi, aby dělali donašeče....asi si před Tebou budu dávat pozor. Navíc určování hranice trestnosti ve veřejné internetové komunikaci je věc poměrně gumová. Je jednodušší a jistě i méně drastické pro obě strany zvolit blokaci, než chodit o každém takovém podezření informovat. Podívej se, jak to třeba řeší na chatu.

Delahaye
16. 04. 2006
Dát tip
Repu : "a já jsem ji odmítl " :-))) Ale to je chyba, pane. Měl ses pokušet napravovat Stranu zevnitř ! Jinak mě na Tvých traktátech pobavila jen jedna hrubka. Dále se moc už moc neliší od standardních potřeb se tu zviditelnit, whatever it takes... Všiml sis, jak Ti vděčně zakejhala spřízněná individua toutéž chorobou postižená ? :-) Radši piš literatůru, tudy cestička nevede :-)

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Promiň zámotku, to já. Hledám někoho, kdo má vliv na StvN a pomohl mu od akutního pičismu. Ty bys to nezvlád?

stanislav
16. 04. 2006
Dát tip
Repulsuione, vezmu tě za slovo: StvN, nechovej se jak piča! zdržuješ nám tady svým pičismem Repulsiona, který by mohl fůru veselých a podnětných věcí podniknout na Liteře, kde je jeho nohsledům po něm smutno....

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Řekněte už někdo konečně mému kamarádovi Stvn? ať se přestane chovat jako piča. Na mě on nějak nedá. Já jsem přece nikoho nenařkl.Aktutní pičismus brání Stvn správně chápat psané slovo. Proč se vlastně StvN pořád chováš jako piča? Ty nechápeš, že já proti Tobě a adminům vůbec nic nemám? (zatím :o))

StvN
16. 04. 2006
Dát tip
Takže tu máme nařčëní z chování tajné policie, nato tu padl návrh na několikánásobné protokolování, takže písmák je a) totalitní stát b) česká pošta c) literární server

stanislav
16. 04. 2006
Dát tip
s tím košem to je dobrá vychytávka, člověk tam může nahlédnout, ale děkovný pozdrav JiKovi za to, jak bdí nad stavem písmáka, kde chce zlořádný Repulsion oslovovat spolupísmáky slovy PIČO, už napsat nemůže. Já to ale říkal, že Repulsion bude oslovení Pičo používati... :o))) JiKo není piča, proto ho to uráží (je toto tvrzení logické?)... :o))

papouch
16. 04. 2006
Dát tip
jo tak magor Vihar dostal kopačky??!?! Uááááááá :-)))))) tak to je první pozitivní zpráva, co po letech slyším na písmákůů :-))) Papoušek je pro blokování!!! (i když ví, že ho to čeká taky :-))

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Jaké druhé dílo? A nenapsal jsem, že jste piče. Jenom že se tak chováte. To je rozdíl :o))

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Ještě jednu věc byste měli ošetřit - pokud hodláte mazat díla a ohlasy, měl by o tom být veden záznam, který by byl veřejně přístupný. To z toho důvodu, aby činnost adminů nepřipomínala činnost tajné policie. Veškerá zneviditelněná díla by neměla být přesunuta pouze do koše autora, kde k nim nemá nikdo jiný přístup, ale do centrálního koše tak, aby si je mohl prohlédnout každý, kdo o to vyloženě bude mít z nějakého důvodu zájem. Tento centrální koš může být klidně relativně schovaný - třeba může být přístupný pouze ze stránky admin klubu. A může tam být klidně uveden "disclaimer", že příslušná díla jsou v rozporu s pravidly Písmáka, nicméně jsou přístupná v zájmu zachování svobody slova. Zrovna tak by měly být prokotolovány veškeré ostatní restriktivní zásahy jako mazání příspěvků pod díly. Protokol by mohl být opět na stránce admin klubu a prostě by se tam pod sebe kopírovaly ty smazané ohlasy s uvedením autora a místa původu. To bude užitečné hlavně pro vás - pokud nabudete dojmu, že je třeba někoho zablokovat, budete zde mít vždy po ruce "důkazní materiál", že vaše rozhodnutí bylo oprávněné. Zase by to mělo jít bez nějakého složitého programování - mělo by stačit vytvořit za tím účelem jedno dílo, kam by se to vkládalo pod sebe.

šeptala
16. 04. 2006
Dát tip
bych čekala, že se do toho koše člověk dostane alespoň přes avíza...zřejmě ne pak mi tedy nedochází rozdíl mezi košem a úplným smazáním

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
ad zpráva: no technicky to obšláplý nemám byl to můj první koš, takže jsem předpokládal, že dostaneš zprávu automaticky - své důvody jsem napsal (zobrazí se v seznamu když klikneš na svůj koš)

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
Zkus být adminem a můžeš té tváři dát jiný tón a přispět třeba i svým názorem či návrhy na zlepšení. Když se instituce admina zakládala, nikdo se k ničemu neměl, teď když skupina adminů těžce hledá systém, jak posuzovat a provádět tak poslední možnost jako blokace, to je tak trochu po funuse zde krákat. Přesto alespoň já jsem ochoten akceptovat slušně podané nové návrhy. Že jsem piča ale slyšet nechci, uráží mě, takže proto to druhý dílo najdeš v Koši.

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Ale alespoň zprávičku by to chtělo příště poslat.

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Aha.

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Mám pocit, že se hoši berete moc vážně. A jak jsem napsal - na ty karty není třeba nic programovat. Stačí k tomu novinky. Ale pořád čekám na odpověď - ten pičoidní příspěvek jsem změnil na MIMO. Proč mi byl smazán?

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
Repulsion: Máš to ve svém Koši

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
Repulsion: Navenek se admini projevují jako svéprávní jedinci a tak mohou zaujmout i pouze osobní postoj. Chtěl-li jsi odpověď adminů jako celku, mohl jsi: -Oslovit nějakého admina s touto žádostí -nebo svou žádost napsat pod adminklub -jistě bys ještěněco vymyslel Jistě chápeš, že prvně je třeba otázku adminům přednést, proto se ji prvně musí dovědět (zařídila pomíjivá) - to vše chvíli trvá (zařídí trpělivost), né všici admini visí na netu (nezařídí nikdo), né všici admini se vyjádří atd atd. Též ber v úvahu, že na diskuse kde se vyskytují piče apod, jaksi třeba prostě nechceme reagovat protože, nemusíme věřit tvému zájmu o řešení, když nejsi schopný položit otázku slušně a vést slušnou diskusi. Kapišto? V textu jsi uvedl jedinou myšlenku - žluté a červené karty, celé zaobaleno do plků, protože se mi ale nápad líbí (a věz, že o podobném označování jsme uvažovali - ale jaksi programátor řeší jiné věci a prostě ty technické možnosti zatím nemáme) budu ho propagovat na fóru, ale jistě chápeš že s jistou pachutí. ps: Přišel by jsi za svým vydavatelem s větou: "Kurva doprdele vydejte mi sbírku"?

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Hele _JiKo_, mám pocit, že mi někdo něco smazal, přestože jsem to uklidil. Takhle si tady představujete?

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
Chroustjazz: Fuckault s Repulsionem přesně ukazují jak by taková vysvětlující diskuse probíhala: ale jojo, ale nene :-) Jinak tvá otázka "tohle je vysvětlení???" - tak nějak jsem z ní nepochopil jaké argumenti jsi uvedl. To není diskuse, jen popírání - diskuse k hovnu :)

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Událost o pičích jsem na znamenení dobré vůle schoval - ale nesmazal - kdyby jí bylo zase zapotřebí. Jinak Fouckault má samozřejmě pravdu. Já když nejsem dobře vidět,tak z toho koktám. Tudíž mi moje doktorka nakázala, že se musím zviditelňovat za každou cenu a hlava nehlava ať to stojí co to stojí. Zařadil sis mě tedy naprosto správně. Osobně Ti k tomu blahopřeju a hraji Ti tuš. Škoda, že ji nemůžeš slyšet.

Fouckault
16. 04. 2006
Dát tip
to mi nepřipadá prudičské.. a toto jsi přehlédl? "Repulsion vyvěsil tuhle událost v průběhu naší korespondence, tedy ve chvíli, kdy jsem mu ještě všechny otázky nestihl zodpovědět. Prosím tedy, aby nemystifikoval čtenáře" .. cituji Sntv milý Repulsion.. bohužel jsi svými pičemi pohřbil svům dobrý úmysl někam do bahna mezi trapné příspěvky ortodoxních provokatérů a exhibicionistů, kam jsem si tě musel po této tvé akci osobně zařadit. Působíš dojmem že ti nejde o věcnost ale o e-netovou diskusní onanii za účelem zviditelnění se.

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
Sím, to není pravda paňčitelko. Stvn si začal: Mnoho lidí si nedokáže připustit, že něco neví a myslí si, že jejich událost právě udělala díru do oblohy. Na mě se nesmí takhle mluvit. To já hned dostanu historický záchvat a dostaví se nutkavá potřeba pičovat.

Fouckault
16. 04. 2006
Dát tip
Repulsion.. s těmi kartami je to technicky celkem dobrý nápad.. na druhou stranu po přečtení níže uvedených diskusí musím konstatovat že jsi "prudil" spíš ty než Sntv.. zvláště tou svou druhou emocionální a hysterickou diskusí o pičích.. Sntv naznačoval že s tebou komunikuje.. myslím pokud jsi neřešil žádnou konkrétní mrtvolu ,jsi mohl vyčkat na vyjádření adminů minimálně do týdne.. a ne hned zapalovat revoluční pochodeň. Adminům přísluší jistá vážnost a rozvaha .. proto představa že ti NA OBECNOU PŘIPOMÍNKU odpoví na písknutí je směšná.. a funkci admina by moc nepřispěla.

Rabb
16. 04. 2006
Dát tip
Aha.. on je je Redaktor.. hmm..

Rabb
16. 04. 2006
Dát tip
Jak se zdá, tak Repulsion je první člověk na Písmáku, který se do povinností Admina pustil na sto procent.. konečně někdo. Domluvil jsem..

Repulsion
16. 04. 2006
Dát tip
K rychlosti reakce - byl tady Stvn a Pomíjívá. Oba měli možnost napsat alespoň: Chystáme vyjádření za všechny adminy, vyjádříme se do x dnů nebo tak něco. Místo toho Stvn jenom prudil. Myslím si, že systém blokování, jak jste si ho zavedli, je nešťastný. Není možné, aby se tady ztráceli lidé jak v nějaké totalitní diktatuře. Když už se bez toho blokování nedokážete obejtí, navrhuji tento postup: Udělit provinilci nejrpve veřejně žlutou, a potom červenou kartu - nemusí se kvůli tomu nic programovat, stačí to napsat do novinek. Ostatní uživatelé tak budou mít možnost chování výtržníka sledovat a posoudit, do jaké míry se rozchází s pravidly serveru. Když se prudič ani po dvou kartách neukázní, tak si zablokujte, ale opět to oznamte v novinkách. Jinak oceňuji, že se konečně někdo ozval. Doufám však, že diskuse bude pokračovat tak, aby se dospělo k uspokojivému výsledku.

ganish
16. 04. 2006
Dát tip
co tak použít v těch vulgarismech někdy i mužský rod, repulsione? chceš reprezentativní vzorek názorů? dej už pokoj. nesouhlasím s tebou, děláš z komára vola

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
No a teď tě logicky požádám abys změnil kategorii příspěvku na Diskuse (zůstane na hlavní stránce ale níže), nebo bude změněna na Ostatní

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
Odpověď na dotaz proč admini nehodlají vysvětlovat proč, jak a kde zasáhli, je jednoduchá. Vzhledem k tomu, že se mažou různé spamy a závadní kritiky, nemá šanci běžný uživatel posoudit objektivně stav situace, protože prostě nemá všechny indicie k dispozici. Kdybychom se pouštěli do zevrubného vysvětlování, logicky by musela přijít reakce: "Říkáte, že udělal to a to, ale já tu nic takového nevidím" apod. Takové vysvětlování nemá smysl. K Viharovi, jež byl první a v podstatě modelový příklad prudiče a porušovače pravidel serveru: Vihar dostal několik výstrah (jen já jsem s ním vyměnil tak 5-6 mailů), že to co dělá neslučuje se s pravidly, dokonce se s ním 3 admini sešli (to bylo už hodně nadstandartní). Od normálního člověka bych čekal, že se alespoň zamyslí jestli není něco špatně. Nestalo se. Proto dostal poslední výstrahu, pokud něco udělá, bude zapykanej - stihl to hned druhý den. Admini si budují jistý kredit a díky hlasování se snaží vyloučit přehmaty. Vella není náš nadřízený, ale má hlas stejné platnosti. Ten kredit by měl sloužit k tomu, aby při nějaké restrikci neměl běžný uživatel pocit, že se děje něco nekalého - když si přečteš kodex admina, najdeš to tam. Co tě zajímá dál?

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
toto mělo být vystaveno později, bude tedy teď ČKD - často kladené dotazy - Admin Cílem Admina je udržení "klidu" na serveru a nastolení tvůrčí atmosféry pro publikaci a čtení tvorby uživatelů. Písmák je svým zaměřením literární server a takové prostředí si bude chránit proti záměrným útokům. Pro chování na serveru jsou stanovena Pravidla chování. Tato pravidla nemohou postihovat vše a nelze je tedy brát jako doslovná v hraničních situacích. Právo posledního výkladu pravidel má kolektiv adminů a majitelka serveru. Co může a nemůže Admin Hlavní strana 1 - admin může změnit kategorii díla na "Ostatní" pokud tato neodpovídá pravidlům a zvyklostem. Platí to zejména u básní či příspěvků, které se pod rouškou kategorie Událost, Oznámení atp. snaží získat pozornost veřejnosti, zvýšit si čtenost atp. Dále u diskusí, které nejsou literární, reklamy atd. Díla Admin může dílo hodit do tzv Koše, kdy dílo nějakým způsobem neodpovídá pravidlům publikace na serveru. Dílo se nesmaže, pouze přesune do Koše a je i nadále přístupné přes osobní stránku autora a odkaz Koš tohoto uživatele. Kritiky Admin může smazat kritiku pod dílem či v diskusi: a) na žádost autora, když někdo v diskusích někdo spamuje, kritiky urážejí autora nebo nejsou v souladu s pravidly serveru b) dle vlastního uvážení pokud kritika není v souladu s pravidly, zákony a normami slušného chování na serveru Pozn: Admin naopak nemaže kritiky (zejména záporné), které jsou výslovně hodnocením díla. Není tedy možno žádat admina o smazání nevhodných kritik apod. Vyloučení uživatele Při opakovaném a soustavném porušování pravidel serveru, obtěžování uživatelů apod. admin navrhuje zahájení řízení o blokaci autora (včetně alternicků). U těchto složitějších případů nerozhoduje admin sám, ale na základě vnitřních pravidel adminů (diskuse a hlasování). Prvotní snahou je dohoda o kterou se admin snaží. Pokud všechny pokusy domluvit se na rozumném řešení selžou, může následovat úplné znepřístupnění serveru Písmák pro proviněného uživatele. Oznámení o blokacích naleznete na hlavní straně Klubu adminů. Vzhledem k tomu, že k blokaci se uchyluje až jako k poslednímu řešení, nemá smysl dožadovat se veřejného mínění o záruky, nebo že ten který bod pravidel nebyl porušen apod. Admin též není povinen odpovídat veřejnosti zevrubně a podrobně na otázky typu "Co, Kdy, Jak a Proč" v souvislosti s blokací některého z uživatelů.

JiKo
16. 04. 2006
Dát tip
Repuls: ty bys chtěl abychom reagovali do 30minut ne? Zejména před velikonocema. K blokování: Literra je svobodnej server, kde nic není ničí na rozdíl od písmáka, kde je majitel. Zatímco na liteřře jakási autoregulace vede server od střetů s jedním popichovačem ke druhému, písmák má mít dle žádosti majitelky čisté klima vztahující se k literatuře. Na liteřře se též blokovalo že?

JiKo
15. 04. 2006
Dát tip
Chrouste když o něčem víš prd, tak aspoň buď zticha

Fouckault
15. 04. 2006
Dát tip
no, máte pravdu že že mlčení Adminů je víc než zarážející, nerozumím tomu, jsou tam lidé kterým důvěřuju (ale na druhou stranu, aby se vyjádřili chtělo by je to popíchnout konkrétním prípadem.. pokud jde o obecnost můžou a mají právo na "čas na odpověď a tvorbu pravidel, které jsou zatím zjevně v plenách).. systém jak dát uživatelům vědět kdy a kdo byl blokován se musí odladit s tím souhlasím. Jen nechápu tu křeč a hysterii kolem.

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Chápej, Fouckaulte, že já jsem schválně neadresný a obecný - znova opakuji, že se nechci zabývat konkrétním případem a právě tím, jak admini vystupují směrem k ostatním. Škodí sami sobě a celkové atmosféře na Písmáku.

katugiro
15. 04. 2006
Dát tip
Ano, je to docela fouck :) V čem je hloupá obecnost? Neřeší se přece problém kvůli jednomu konkrétnímu uživateli, ale kvůli přístupu ke všem. Navíc někdy člověk neví, kvůli čemu dostane vynadáno, kdekterá informace je považována za citlivou, neveřejnou, jen-tak-mezi-námi...

Fouckault
15. 04. 2006
Dát tip
to je fuk.. každopádně je hloupá jak ..neadresnost a obecnost "repulsionistů" a tak i mlčení Administrativy..

katugiro
15. 04. 2006
Dát tip
(ehm, můj souhlas se vztahoval k dílu výše, tedy primárně :) )

Fouckault
15. 04. 2006
Dát tip
OK - to mi stačí.. jen by se někde měla objevit tisková zpráva pro plebs.. v tom a tom čase byl pro to a to odstřelen ten a ten, pak souhlas. Jinak to tu bude samá paranoická šuškanda o policejním státu a lágrech.

katugiro
15. 04. 2006
Dát tip
Souhlasím. Administrativa se hájí jen tím, že uživatelé neví, co všechno za tím je, ale to je právě ta chyba. Nevím, proč by se tu nemohlo komunikovat otevřeně. Trochu jako někoho odstřelit a zvědavcům, když najdou mrtvolu, říct - bylo to správné, ale nikomu nemusím vysvětlovat, proč. Cituju ze zprávy od Velly (na dotaz ohledně oné blokace): "***** porušoval pravidla.. zkoušel, kam až může zajít, dokonce to sám řekl, že to dělá a že je zvědavej, co to udělá.. Rozhodli jsme se s adminama, že ho zablokujeme. Důvody, proč je zablokovanej, jsou v admin klubu." (: Moc informací totiž plebsu škodí, to věděl už Orwell: "Dokud nebudou lidé uvědomělí, nebudou se bouřit, a dokud se nevzbouří, nemohou se stát uvědomělými."

Fouckault
15. 04. 2006
Dát tip
a co kdyby jste si přestali šeptat při obědě a svěřili se se svými bolístkami ostatním uživatelům?.. konkrétně a jmenovitě.. jinak to tady pro nezůčastněného čtenáře vypadá jako divná šuškanda typu "stejně je politika svinstvo" což je věc neetická a plodí neklid a napětí v každém společenství.. nelze pak rozlišit jde li o skutečné bezpráví, nebo jen o nízké pohnutky pomlouvačů. na druhou stranu by fakt bodlo kdyby existovala nějaká stránka kdy by byl záznam o blokacích s uvedením proč a kdy atd.. možná něco takového je a nevím o tom..

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
"Tento názor jsi mi mohl zaslat soukromě, když máš tak dobré nápady." to samý bych řekl já tobě (soukromou poštu jsem zahájil:)) ale jinak jo, souhlas a tak trochu i omluva.. štvou mě takový diskuse, když vim, že nemusely bejt, nebo mohly vypadat jinak hlavně mě na tý diskusi znervózňuje, že je to událost:)))

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Nebuď piča, StvN.

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Já se ptal, a na základě toho, co jsem se dozvěděl, jsem usoudil, že bude dobré si o věci promluvit veřejně. A přestaň mě poučovat, nebo se naseru. Jsi chytrý kluk a já Tě mám opravdu rád, ale koleduješ si o to, abych Ti začal říkat "pytliku". A jen tak mimochodem - založil jsem diskusi. Tobě se to nelíbí. Dobře. Nicméně tato diskuse je určitým způsobem zaměřená. Člověk, který má pocit, že má na to druhého o něčem poučovat, by si uvědomil, že když už diskuse existuje, je dobré přidat vlastní názor k probíranému tématu nebo se sdržet připomínek. Že je docela kontraproduktivní bavit se o tom, zda bylo dobré diskusi založit či ne. Tento názor jsi mi mohl zaslat soukromě, když máš tak dobré nápady.

StvN
15. 04. 2006
Dát tip
Mnoho lidí si nedokáže připustit, že něco neví a myslí si, že jejich událost právě udělala díru do oblohy.

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
nevadí mi otevřený diskuse nad tématem tady tohle mi ale přijde trochu jiný a já tu stále opakuju, že mi vadí, když se někdo nejdřív nezeptá, ale rovnou píše události... "když nevim, ptám se" zvlášť redaktor!

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
"věci tohoto rázu řeším raději veřejně. Protože si nikdy nemohu být jistý, zda náhodou nejsem se svým názorem sám." ach jo jestli to bereš takhle, tak mě to mrzí neni to zrovna vhodný ke všem těm, který jsou admini a snažej se něco vymyslet... pak přijdeš ty, napíšeš pár svých názorů a protože jsi redaktor, tak to polovina čtenářů beru jako pravdu naštěstí si to napsal ještě dost obecně (neni těžký souhlasit, že jo) mám taky napsat svůj názor zvenčí na rozdělanou práci? a co další autoři? taky mají napsat událost? přehánim, jasně... a když pořád žlutíš, tak já taky:))

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Chtěl jsem napsat občasných osobních sporů. To slůvko "osobní" je tam důležité.

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Stvn - neuspokojily mne ty odpovědi, které si mi do té doby dal. Raději se tady k tomu už konečně nějak vyjádřete. Zatím potvrzujete mé tvrzení, že neumíte/nechcete komunikovat. Pozorovatel - věci tohoto rázu řeším raději veřejně. Protože si nikdy nemohu být jistý, zda náhodou nejsem se svým názorem sám. Zatím, jak vidíš, se mnou většina přispívamících souhlasí, i když to zatím není reprezentativní vzorek. I Ty koneckonců víceméně souhlasíš, akorát Ti vadí - nevím proč - že jsem z toho hned udělal diskuzi. Nechápu, proč je tady takový strach z veřejného projednávání věcí. Nemám z toho zatím vůbec dobrý pocit. Na Liteře si všechno říkáme na rovinu a s výjimkou nějakých těch občasných sporů, kterým se předejít nedá, je tam pohoda. Tady je věčně někdo v konfliktu s "vedením", blokují se uživatelé. Nevím, co to s tím Písmákem je.

šeptala
15. 04. 2006
Dát tip
Repulsion: chlape, co děláš v Redakci? :) Jinak s článkem výše v zásadě souhlasím. Sama jsem se o blokování onoho uživatele dozvěděla jsem proto, že si s ním píšu a chystáme společnej oběd :o).

StvN
15. 04. 2006
Dát tip
Repulsion vyvěsil tuhle událost v průběhu naší korespondence, tedy ve chvíli, kdy jsem mu ještě všechny otázky nestihl zodpovědět. Prosím tedy, aby nemystifikoval čtenáře.

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
teď jsem kliknul na Redakční fórum a dal hledat tvůj nick... nikde jsem ho nenašel sakra chlape, to ti přijde lepší psát události? víš, kde je fórum, že jo...?:))

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
"A jo - ptal jsem se Stvn. Vyměnili jsme si několik zpráv, nicméně jeho odpovědi mne neuspokojili." avízo ptal bych se dál - přijde mi logický se zeptat někoho dalšího, když mě jeho odpovědi neuspokojí (se přiznám, že jsem se kvůli jedné redakční otázce ptal hned pěti lidí...)

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
"co nedělají zrovna dobře" to já už beru jako kritiku nebo hodnocení, ale to je fuk, když to myslíš jako připomínku, tak klidně ale neni lepší svý připomínky spíš posílat poštou? tohle mi zkrátka přijde uspěchaný, nepřiměřený a hlavně z toho může vzejít u čtenářů úplně jiný obraz skutečnosti...!

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
A jo - ptal jsem se Stvn. Vyměnili jsme si několik zpráv, nicméně jeho odpovědi mne neuspokojili. Proto jsem založil tohle fórum.

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Já jsem post admina odmítl :o)) Nepotřebuji vědět žádné podrobnosti o tom, jak pracují - řeším tady způsob, jakým se projevují navenek. A jestli sis nevšiml, tak nekritizuju, ale vznáším připomínky, které předkládám k veřejné diskuzi. A právě proto, že admini začali fungovat nedávno, je třeba je upozornit na to, co nedělají zrovna dobře, aby to mohli změnit dřív, než tady začne být kvůli zbytečným přehmatům dusno.

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
pak bych asi chápal, že se přihlásíš o post admina.. protože podle toho, co tu čtu, tak o práci adminů nic moc nevíš a já když něco nevim, zeptám se v tomhle případě bych se ptal velly nebo adminů a nezakládal "událost" dalším důležitým bodem je, že admini začali fungovat teprve nedávno a tak je logický, že všechno ještě doděláno není... pak jsem naštvanej, že někdo kritizuje, namísto aby se ptal např. ve fóru by ses mohl ptát jinak podotýkám, že já admin NEJSEM jsme oba redaktoři ..nejspíš s jinym přístupem

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Za prvé, pozo: Vella měla snahu vytvořit tady otevřené a demokratické prostředí tím, že nebude rozhodovat sama, ale "předala moc" adminům. A je teď otázka, jaké budou mít tito admini postavení - jestli budou pouhými vykonavateli Velliny vůle, jakýmisi jejími dráby, nebo samostatně fungujícím orgánem pracujícím "pro obecné blaho". Pokud by měl nastat první případ, asi se vzdát postu redaktora, protože tím pádem mě tady ten prostor víceméně přestane zajímat. Občas nakouknu, sem tam něco možná vložím, ale angažovat se nadále nebudu. Pokud by připadala v úvahu možnost druhá, musí se admini naučit, že nejsou nějaké božstvo, které se nikomu nemusí zodpovídat. Musí podléhat veřejné kontrole a musí umět komunikovat s uživateli.

pozorovatel
15. 04. 2006
Dát tip
ono obecně se dá ovšem psát jaksi s porozuměním a s timhle se souhlasí hezky ale na připomínkách, který tu padly, asi něco bude jinak jsem pro, aby zablokování bylo veřejně zdůvodněno (ačkoliv teď k tomu asi neni vytvořen adekvátní prostor), i když si takovou pozornost onen nezaslouží... už třeba proto, že po ní touží mně osobně např. nevadí, že majitel zablokuje člověka, kterého uzná za vhodné zablokovat, je to majitel a já jsem na jeho písečku, tak bych se měl chovat podle jeho pravidel nebo odejít - ale to je jen můj názor

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Jméno uvádět nebudu, protože mi nejde ani tak o ten konkrétní případ - ten se vyřeší - jako o obecný postup. Kdo chce, ať si to zjistí. Není to tak těžké. Ale to, že o tom Fouckault a další neví, je dalším důkazem toho, že zvolený postup nebyl správný. Akredita jsem moc nepochopil. Došlo-li by k porušení zákona, bylo by trestní oznámení asi na místě. Ale to zde řešit nehodlám, takže bych doporučoval to tady nerozvádět.

akredit
15. 04. 2006
Dát tip
aniž bych měl zájem chránit kteréhokoliv admina nebo snad majitelku - je tu jedna zásadní námitka ke tvému tvrzení, že blokovat se má jen při porušení zákona; to je veliký omyl každého člověka, který nenese odpovědnost; dovedeme-li situaci do důsledku: bude-li porušen zákon, znamená to trestní odpovědnost pro dotyčného obtěžovatele veřejnosti (navíc je nesporné, že na martyrium dokazování většinou správce nemá ani čas ani peníze); oznámí-li správce podezřelého policii nastává daleko drastičtější situace, než nějaké sporné zablokování; obtěžovateli pak hrozí mnohem horší důsledky, než jen nějaká drobná lokální nespravedlnost; tedy na závěr otázka: jsi tedy více pro skutečný trstní postih, než pro občanské, byť sporné a podezřelé, vyloučení z veřejného diskurzu? za dobu vlastní praxe bych nerad viděl kohokoliv kvůli internetu před soudem, to jsem raději snášel všechny nadávky... ale přeber si to sám, zkus to ovšem poctivě i s tímto aspektem;

Fouckault
15. 04. 2006
Dát tip
Obecně souhlas s Rep, jinak už moc ne.. na druhou stranu by mělo z jeho strany padnout konkrétní jméno.. kdo kdy byl blokován jak dlouho atd.. jinak je to jen nepodložený výkřik na který se nedá moc reagovat.. a bohužel si to sám posunuješ do kategorie JEDNA PANÍ POVÍDALA

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
A jo - je velmi smutné, že se k tomu zatím žádný admin - kromě těch keců o změně kategorie - nevyjádřil. Tenhle příspěvek není namířen proti vám. Je to připomínka k tomu, jak zajistit, aby bylo na písmáku dobré prostředí a vy, admini, nezískali časem pověst estébáků.

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
A jo - je velmi smutné, že se k tomu zatím žádný admin - kromě těch keců o změně kategorie - nevyjádřil. Tenhle příspěvek není namířen proti vám. Je to připomínka k tomu, jak zajistit, aby bylo na písmáku dobré prostředí a vy, admini, nezískali časem pověst estébáků.

Repulsion
15. 04. 2006
Dát tip
Vztahuje se to k události - zablokování uživatele. A je to podle mě dost závažná věc, takže si to zaslouží být na viditelném místě.

dadíková
15. 04. 2006
Dát tip
souhlasím naprosto s Rep....

pomíjivá
15. 04. 2006
Dát tip
prosím o změnu kategorie. Navrhuju "diskuse", "MIMO" by se ti asi tolik nelíbila :) ale událost to není, ta spíš slouží k informování o kulturních a ostatních akcích.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru