Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Co je to vlastně láska?

09. 03. 2001
1
0
1054
Autor
LN_Carter

Někdo mi jednou dal otázku:\Co je to vlastně láska?\ v té době jsem mu řekla, že je to jen nějaká souhláska a samohláska. Někomu může připadat divná tato odpověď, vždyť na téma láska bylo napsáno už několik set vět. Dnes bych o lásce řekla, že je to sklenice vína, říká se, že ve víně je pravda, ale podle mě je zde i síla. A tato síla tě nutí pít dál, tak jako tě tvá láska nutí, abys ji dál a dál miloval. Ale pak tu sklenici dopiješ a sáhneš po další a to samé je i s láskou, za nějaký čas si najdeš novou a zapomeneš na tu starší. Někdy se však může stát, že ta nová láska byl omyl a pociťuješ zklamání. A tak to je i s vínem, někdy ti prostě ta druhá sklenka nebude už chutnat tak jako ta první. Pak se stane, že zůstaneš bez vína, ale hlavně zůstaneš sám, budeš žíznivý, opuštěn a nikým milován. Tak teď už snad chápete, proč se má názory na lásku mění, protože dřív jsem si myslela, že láska je jen slovo, že neexistuje, že prostě není. Ale ona je a někteří lidé svou sklenici lásky už pili, pijí nebo teprve budou pít, ale na druhé straně někteří si už nechtějí další sklenici vzít, chtějí prostě o své lásce jen snít. Já jsem svou lásku už \dopila\ a bojím se sáhnout po sklenici plné, bojím se, velmi se bojím, nechci zažít další zklamání, nechci prožít to samé . . .
Prokletí
15. 03. 2001
Dát tip
1. Láska se nedá napsat natož pojmenovat, zjistit 2. zcela se ztrácím v nepřwehledné formě 3. co maj všichni proti tomu bejt nemilován? co maj všichni proti samotě? 8c) 4. vsjo m.

Vyjan
12. 03. 2001
Dát tip
Zkus si jednu hru. Vem si tužku a škrtej vše, co může být škrtnuto, aniž by se ztratila z básně myšlenka. Možná zjistíš, jak moc je tam básnických ozdob: ty ale myšlenku dusí. Zkus se vyjádřit i krátce. Dej si limit slabik a zkus se do něj vejít.

Suppe
11. 03. 2001
Dát tip
holka: jsem na tom absolutně, totálně a dokonale stejně. a je to pocit na ho***o - *! (piš dál, máš na to!!!)

Marigold
10. 03. 2001
Dát tip
Hmmm...nevím nevím. Myslím, že jsi nepoznala Opravdovou lásku, protože ta opravdová Láska vydrží - a to není prosím žádné klišé z červené knihovny, to je holý fakt. Co nevydrží, není láska. Láska se postupem času mění. Když opadne první zamilovanost, objeví se jenom její jiná, hlubší (a zřejmě i hodnotnější) tvář. Pokud bych mohl lásku k něčemu přirovnat, asi by to nebyla sklenice s vínem, kterou popíjíš někde v restauraci (ať je ta restaurace jakkoliv příjemná) a když jí dopiješ, tak si prostě objednáš a číšník přinese další... Láska je spíš oblíbený hrníček, který máš v kuchyni na poličce a z kterého piješ kakao, kafe, svařák, prostě všechno (ale hlavně to, co zahřeje:)...). A když musíš ráno brzo vstávat a jseš nevyspalá a naštvaná, tak kafe z toho hrníčku, je právě to jediné, na co se ráno tešíš:)... Hmmm...a možná že jsme všichni takoví hrníčkoví a já moc děkuju tomu Hrnčířovi, který nás uplácal a vypálil... Přeju ti, aby jsi našla ten svůj hrníček... Marigold

maty
09. 03. 2001
Dát tip
Prostě je na tobě,co v životě prožiješ,rozhodně vždy sáhni po sklenici nové a neboj se riskovat,i když milovat a trpět je pravá lásky tvář.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru