Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Super size me

25. 04. 2006
1
0
1694
Autor
Fil
Super Size me
A film of epic portions
 
Posilněn svačinou z „ukrajinského“ fastfoodu na Václaváku jsem vyrazil do kina Světozor na film - Super size me. Marně jsem se snažil v hlavě přeložit z angliny tento název a i po konzultaci s rodilým Angličanem jsem byl utvrzen, že Super size me – nic neznamená. V pokladně mě zkrátili o kilčo a přestavení mohlo začít.
„Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení.“ Tak začíná úvodník. Film, lépe řečeno dokument, je natočen M moorovským stylem ( podle M. Moora a jeho filmu Bowling for Columbine). Režisérem, producentem a hlavním představitelem je Morgan Spurlock .          “ Super size me “ je jeho celovečerním debutem a nutno dodat, že poměrně povedeným. O co vlastně ve filmu jde? Morgan na svém těle vyzkouší, co to udělá, když se budete stravovat 30 dní ve fastfoodové síti McDonald. Na začátku filmu navštíví několik lékařů a nechá si provést řadu testů, aby byl prohlášen za absolutně zdravého a v plné kondici. Pak začne test. Celkem mě překvapilo, že již třetí den se Morgan pozvracel, mimochodem nejhnusnější scéna filmu, pominu-li vyžrané Američany. Celý test pokračuje a Morgan objíždí státy a stravuje se jen u McKačera. Na to, jak vše dopadne, se běžte podívat. Já jsem rozhodně po zhlédnutí nešel do fastfoodu, ale do čajovny zklidnit se, po tom obžerství. Jestli jste někdo viděli výše zmíněný film Bowling for Columbine, nic nového, co se týče zpracování, nenajdete, ovšem rozhodně Vás donutí přemýšlet o Vašem způsobu stravování. Bavit se určitě budete. A vy, co jste těžcí jako pytel cementu, stejně jako já, tak huráááááááá do fastfoodů na porci Super size!
Více info včetně českého projektu „Super špek me“ naleznete na adrese www.supersizeme.cz 

Fil
21. 05. 2006
Dát tip
asi stejný...nu ale ta chuť...a nebuj hubenější než já nejsi, tak jim dej klidně odkaz:-)Potěšilasssss...

kapybary
18. 05. 2006
Dát tip
Jím tam skoro pořád - shlédnutí filmu mi akorát přivodilo chuť a tlustá rozhodně nejsem, naopak se dost lidí strachuje, jestli nejsem anorektička nebo něco:) Film byl ale výbornej! :)

Fil
12. 05. 2006
Dát tip
a já, já si počekám....aha, já vlastně nečekám na nic...tak, tak promiň:-)

Fil
11. 05. 2006
Dát tip
houmeles: Však oni Tě jednou chytí ...a mě taky:-)) army_of_me: no nevím, nebyl jsem tam, ale když jdu u nás kolem Mc Kačera je tam narváno jako u nich:-) Stačí si už jen počkat na extra porci za Euro.:-)

houmles
05. 05. 2006
Dát tip
tak na to nepujdu, nebudu ze sve vstupenky podporovat hamburgerovou zemi ;-))) (radeji si to upiratim na bittorrentu)

Fil
04. 05. 2006
Dát tip
no a nebo musí mít geny jak já a sádlo zajídat hamburgerama a mít stejně pořád padesát kilo:-) No, ale asi nebudu typickej příklad!P.S. I tak v Mek Kačerovi nejím a křupavý křidýlka taky ne:-)

Eileen
04. 05. 2006
Dát tip
jojo, četla jsem o tom několikrát já si vždycky sednu mezi lidi žeroucí hamburgery a piju si třeba jogurtový pití a házim po všech těch tam znechucený pohledy... bóže, ať se tim cpou, ale nejhorší je, jak tam tahaj od malička i děcka jako fakt se dycky musim držet, abych nešla za těma rodičema a neřekla jim ježišmarja vždyť timhle živená ta vaše holka copatá bude zanedlouho tlustá jako prase ... ! ď

Fil
28. 04. 2006
Dát tip
Ty jo zajímací-konečně mě tady i někdo obohatil o nějaké znalosti. Moje rande s Drew stáhnu a mrknu na to-díkes.Jinak je celkem jedno jestli řeší přínosy a odnosy, ale lbíse mi za malej rozpočet natáhnout lidi do kina, úplně debilní to není a leckoho to i osloví. Ve zkratce jsem rád, že takový filmy jsou-vyplňujou mezeru a ať si každej odnese co chce.Super.

Zly
28. 04. 2006
Dát tip
O Spurlockovi a dalších podobných dokumentaristech psal nedávno Reflex. Psali, že tyhle dokumenty ani moc neřeší nějaké přínosy či odnosy, ale slouží především k prezentaci dokumentaristy. Celkem souhlas.. :-)) Jde spíš o legrační a zajímavý nápad, který se nějak vtipně naroubuje na aktuální téma a je vyhráno. Největším mazlíčkem festivalových porot je v poslední době kluk, co natočil Moje rande s Drew, http://www.mydatewithdrew.com/Drew, kde šlo o to, že si dokumentarista usmyslel mít rande s Drew Barrymoreovou. S tím, že celý dokument natočí během 30 dní, protože kameru, na kterou točili, po konci natáčení musí vrátit zpátky.. v rámci záručních podmínek.. :-)) Šikovné, rozpočet 1000 USD a sláva obrovská. Akorát já mám rád Špátu..

Rabb
25. 04. 2006
Dát tip
Film, tedy dokument, jsem viděl a je to famózní.. ..alespoň se lidé dozví, jak je milý usměvavý McDonald ničí.

zelva
24. 04. 2006
Dát tip
dobře se to čte...v životě sem v mekáču nebyla:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru