Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

3 IRON

25. 04. 2006
1
0
1542
Autor
Fil

3 iron

 

Poezie… Nic jiného mě nenapadlo po shlédnutí tohoto snímku. Nenajdete ho v nabídce multiplexů, ale určitě v některém z Art-ových kin. Jak jsem řekl ,už v úvodu na mě film působil jako křehká poezie. Děj plyne velice zvolna a pomalu, v některých pasážích se může někomu jevit až nudným, ale to je, řekl bych, dáno tím , na co jsme zvyklí v současné době z nabídky kin. Myslím , že Ki-duk Kim zde předvedl mistrovskou práci,  ač ani jeden z protagonistů za celý film nepromluví. Slova jsou zde naprosto zbytečná. Ani já se nebudu pouštět do hlubší recenze-tenhle film by měl každý, kdo má rád poezii,vidět, neb tento snímek je poezie sama. Romantická, silná, krásná, vznešená a božská.


kassiope
02. 05. 2006
Dát tip
Film je to opravdu geniální, dokonale čistý, průzračný, klidný... je toho spousta... a ta hudba, to bylo bájo. Stejně jako jeho další film Jaro, léto, podzim, zima... a jaro. To je taky parádní kousek s nedozírnou hloubkou, doporučuji všem...

Fil
28. 04. 2006
Dát tip
šlapavý free ajron:-))

Qweros
28. 04. 2006
Dát tip
Semeno: No asi myslis meno filmu... no ja mu rikam "Trojka zelezo" Pac anglicky mi to moc nejde pres pysky ;-)

Semeno
28. 04. 2006
Dát tip
Hleďte, taková praktická otázka, .. sem se hodí,.. jak se to čte?

Fil
27. 04. 2006
Dát tip
neviděl jsem a mrknu dík za avi.

MeTB
26. 04. 2006
Dát tip
No, mně osobně se víc libilo Jaro, léto, podzim, zima...a zase jaro.

Fil
26. 04. 2006
Dát tip
jsem rád, že jsem Vás potěšil! Díky.

Semeno
26. 04. 2006
Dát tip
Nemyslím si, že je možné jej úplně vyjmout jako nejlepší. Jen pokračuje v řadě filmů Kim ki Duka, které není možné vyjmout a zařadit mezi ostatní,.. je nutné pohlížet na ně jako na celek vyjádření. Lidský prostor v rámci vesmíru. A mezi lidmi napětí. Děkuji za recenzi.

Qweros
25. 04. 2006
Dát tip
Nezbyva nez souhlasit...v tomto filmu se mluvi malo, protoze usmev a pohled oci nebo male gesto reknou casto vice nez pouha slova. A pokud mam mluvit za sebe, tak mi ani jedina vterina filmu nepripadala nudna. Kazdy zaber mel sve misto i smysl. A jednu technickou poznamku...Nepromluvi pouze "hlavni protagonista". Vsichni ostatni sem tam mluvi...i ona zena nakonec filmu pronese par vet. Jinak samozrejme vsem taky moc doporucuji. Podle me nejlepsi film uplynuleho roku.

zelva
24. 04. 2006
Dát tip
ano, slova sjou většinou zbytečná, jelikož se jimi nikdy nedá přesně vyjádřit

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru