Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mladý lidi

07. 05. 2006
2
0
2254
Autor
Makrelka
 

Po ulici se za ruce voděj mladý lidi

ty chodíš stejnou ulicí

sám tudy chodíš

s rukama v kapsách nevíš

proč jseš tak jinej

proč stačíš si sám

kolem tebe se za ruce voděj mladý lidi

mladý tak jako ty

snad jsou horší, snad lepší

málokterá ruka svírá první a poslední dlaň

kolem tebe se za ruce voděj mladý lidí

na to už jseš zvyklej

a už ti ani nepřijde divný

že oni jsou dva

a ty jsi sám.


Horavin
18. 05. 2006
Dát tip
A VIŠ, DE SOU HÁJE?

Makrelka
18. 05. 2006
Dát tip
Taky na ctyrce? A kdepak?

Horavin
16. 05. 2006
Dát tip
Gratuluju, a to se těšim. Zrovna na čtyřce taky bydlím :)

Makrelka
16. 05. 2006
Dát tip
Pisu sice ja, ale pisu hlavne pro lidi. Mi vysla dokonce jedna knizka, pro deti [300 kusu, takze az tak velka slava to zatim neni]. Mozna bychom se nekdy mohli sejit, nekam zajit, treba do nejake literarni kavarny. Ja bydlim na v Pisnici, Praha 4, a co ty? Vlastne, vzdyt ty treba vubec nejsi z Prahy...

Horavin
11. 05. 2006
Dát tip
Tak na názor okolí nedávej až zas tak moc, píšeš přece Ty. Nedá se srovnávat hodnota básně jakou má pro Tebe a jakou pro čtenáře. Za pár desítek let náhodně objevená básnička, která Ti připadala kdysi úpně pitomá, protože ji kdokoli před tebou tak nazval, najednou dojme Tě k slzám, otevře nový pohled na život. To je dobře, že si je schováváš! * .)

Makrelka
11. 05. 2006
Dát tip
Čau Horavíne, se ti musím k něčemu přiznat. Těch posledních asi osm básniček jsem psala před 10 až 14 lety, a považuju je za značně nepovedené. Jednou se mi však už v minulosti stalo, že básnička, kterou jsem považovala za nepovedenou, měla dobrý ohlas. Takže právě teď zkouším, jestli se třeba nestane zázrak, a z těch básniček, o kterých si myslím, že stojí za... se třeba nevyloupne zase nějaká, která až tak blbá není. Já totiž na názor okolí docela hodně dám, pravda, někdy až příliš moc. Měj se krásně a moc díky za ten čas, kterej mé tvorbě věnuješ.

Horavin
07. 05. 2006
Dát tip
Makrelko, ty se možná zbytečně trápíš! Básničky jako by odrážely tvoji bolest, ale sama jim nedovolíš, aby uvnitř tebe něco proměnily. Měj trpělivost, počkej si na básničku, ať k tobě příjde sama po špičkách, i kdyby to mělo trvat týden. Ona tě musí překvapit, osvobodit a pak už tě jenom povede. Tomu věř.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru