Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

modlitba špatného křesťana

12. 09. 1999
0
0
3433
Autor
slavek

nejsem křesťan. Hřeším denně. Jsem homosexuál... Snad nejhorší možná kombinace.. Mám vůbec právo modlit se k Bohu?

Chtěl lézti jsem po skalách, kde hnízdí orli. prsty se dotýkal úpatí skal. však zkřehlé prsty moc nepomohli, ač prosil jsem, modlil, plakal, spadl jsem do hlubin. Krkavec kroužil nad hlavou moji, chystal se, čekal až odvedu daň, ne od Tebe mě ani smrt nerozpojí, Však medvěd přišel a roztrhal laň. Zahubil touhu A ruce sepnuté, v modlitbě tiché. Bůh prý je laskavý, já nehodný syn. možná se modlitby ukáží liché, možná, že pod mrakem schová se stín, zabito slunce. Ač stokrát svrženi z hřebenů, se zkrvaveným tělem, dáváme nohy do třmenů, zas na skály se derem, zas prosíme o milost. Proseb nikdy dost není, pokory a touhy, udivené ohromení, vztah jež zdál se dlouhý, náhle není.. Stokrát sražen na kolena, za kůží vedranou ze stromů kůru, ač zápěstí jsou vykloubena, chci znova drát se vzhůru, pomoz mi Bože!
Bibša
22. 09. 1999
Dát tip
Slávečku, moje černé sluníčko, jak tak sleduju, vybrala jsem si na zlehčující rozbor tvého díla zrovna básničku, kterou ostatní berou zcela vážně ... ani to nebyla dobrá volba. Strašně moc se omlouvám, jestli se tě to nějak dotklo, protože to je to poslední, co bych chtěla ... vím, že jsi zranitelný a tentokrát jsem možná vytasila s příliš ostrou zbraní ... slávo, nos jak bambulku máš, ani já nejsem žádnej ideál, hlavně co uvnitř nosíš a co ukrýváš, to je kouzlo, co vede nás dál (nemá sice nedvědy už moc ráda, ale některé texty mi čtou ze srdce).

Bibša moc omlouvat !!!

Anonym
21. 09. 1999
Dát tip
BlackG: Pod svým jménem by sis to zveřejnit nedovolil, křesťanská menšina by tě mohla žalovat. Aspoň sis ulevil...

Print
20. 09. 1999
Dát tip
Slávku!:-) Věř mi, jsou horší kombinace! Ale ta tvoje ti strašně sluší, chlape!:-)

BlackG
20. 09. 1999
Dát tip
anonym: ze se jeste vyjadruju: z Tve reakce vidim, ze jsem to nepsal zbytecne... :-)

slavek
20. 09. 1999
Dát tip
Print: myslíš? No nejsem si tím moc jistý

slavek
19. 09. 1999
Dát tip
Adarhaz:
víš.. Nikdy nenastala u Tebe chvilka, kdys pochyboval naprosto o všem? Ten prolog, mohl skutečně znít jinak. Mohl a nemohl. Mohl, psal-li bych jej dnes. Nemohl, protože jsem jej dnes nepsal.
Mrzí mě, že jsem Tě naštval. Jsi ten poslední, koho bych chtěl naštvat. Ale prostě jsem to tak cítil. S tím bohužel nic nenadělám

maprach
18. 09. 1999
Dát tip
jenom poznámka pro Merlíka: byl to Pavel, resp. Saul :-) :-)

Merle
17. 09. 1999
Dát tip
Slávku, nechci se do toho plýst, ale pokud je BlackG hodnej člověk, a hovoří tímhle způsobem (i já s ním mluvil), potom je opravdu minimálně pozér.
Nic proti tobě Černohledý, ale slovy beznaděje, zla a temnoty, dobro neuděláš. A když uděláš, stejně to bude jen převlečený špatno z budoucího času. A když nebude, stejně... stejně mám pravdu. A basta!! :-))

slavek
17. 09. 1999
Dát tip
Merlíku : a basta.. :-)

BlackG
17. 09. 1999
Dát tip
anonym: mylis se, ja jsem jeste neco mnohem horsiho nez satanista. ani to nechtej vedet.

BlackG
16. 09. 1999
Dát tip
hele Dable, nedelej zadny fory, a koukej mu pomoct.....
když už tady zmiňujete kresťanká náboženství: ty jsi zbožný křesťan? / a Boží lásku dáváš světu? / hele máš na krku křížek / vypíchnu ti s ním oko / bolí to?

Anonym
16. 09. 1999
Dát tip
BlackG: Seš hovado!

slavek
16. 09. 1999
Dát tip
Anonym: proč myslíš? Stačí jen pochopit jak je to myšleno a možná bys změnil názor.

Anonym
16. 09. 1999
Dát tip
I kdybys byl křes'tan, tak bych ti voko nevypích. Je to hnusný. Navíc, to co říká BlackG v posledním řádku je trestný.
BlackG je buď zasranej pózér nebo satanista. Vobojí stojí za hovno!

slavek
16. 09. 1999
Dát tip
Anonym: víš ono to není přesně tak jak to vypadá. Nemohu to zde uvést na pravou míru, protože by to bylo příliš na dlouho, ale mohu s čistým svědomím říct, že BlackG není ani jedno ani druhé. Ten vzkaz napsal ale tak, že jedině já jej na základě faktů které ostatním nejsou známi mohou pochopit. A mohu říct, že BlackG je člověk velice hodný a laskavý. A věř mi, že to neříkám o každém.

snoopy
15. 09. 1999
Dát tip
..jen tou pomocí je smrt.. úplný konec.. to je to rozhřešení.. přestat být takybohy

Bolek
15. 09. 1999
Dát tip
Slavku, Bříza to trefil....
A Bůh není svině jako my lidé. To je Tvoje i moje poslední naděje...

Merle
14. 09. 1999
Dát tip
Jestli jsem dobře pochopil dlouhé rozhovory s evangelíky, tak Boha zajímají nejvíc právě ty ztracený ovečky. Ten nejhorší, pokud se snaží, dostane nejvíc milosti. Nevím kterej z Kristovejch apoštolů měl před tím jako kratochvíli lov křesťanů, ale to není důležitý. Důležitá je jen víra, snaha a pokora. Tak se modli. Nevím, jestli ti pomůže, ale rozhodně ti bude líp.
Tolik "rady" nevěřícího Merlíka

slavek
14. 09. 1999
Dát tip
děkuji Merlíkovi, jakkoli nevěřícímu. Každá rada je nad zlato

B.Ezejmenij
14. 09. 1999
Dát tip
Výborně Merlíku... skoro už ti ta teologie jde.... je vidět, že si dával pozor :) ale je to trochu jinde... Bůh může přijmout jen ty, co ví, že jsou nemocný... nemocný jsou všichni, ale cejtí se v pohodě... já jsem nikdy nezhřešil, žiju tak jak se sluší a patří, nerušim noční klid a nepodvádim manželku.... jo a nikoho jsem nezabil... takže jsem O.K. běžné myšlení... problém je v tom, že jsme VŠICHNI tebe i mě nevyjímaje takříkajíc v prdeli.. ale uvědomujou si to jenom ti, co sou tam nejhloubš... Problém je, že vlastní snahou se z bažiny nevytáhneme a potřebujeme pomoc z venku, kterou nám Bůh nabízí... ale žádají o ní jen ti, kteří vědí, že sou na tom blbě... (ne)chci vás evangelizovat ... jen vám objasňuju svůj postoj... Dík za poslech bude vykonána dobrovolná sbírka a zazpíváme si píseň č.201 z našich kancionálů :)

Bříza
13. 09. 1999
Dát tip
Jsi blíž, než si myslíš...

B.Ezejmenij
13. 09. 1999
Dát tip
Jsem křesťan, hřešim jenom ob den,
jsem heterosexuál.... a pravděpodobně
mnohem větší svině než kdokoli tady...

Nechte koombinatoriky.

Ahoj, škoda že jsem to nenašel dřív ?
Proč se ptáš... ty máš věttší právo, než já.
Přišel pro nemocný...

slavek
13. 09. 1999
Dát tip
B.Ezi, děkuji

Krytyk
12. 09. 1999
Dát tip
chci znova drát se vzhůru - to je to svítání, co hledala Bibša, nevzdat se to je to oč tu kráčí...

slavek
12. 09. 1999
Dát tip
snažím se.. Ale občas je to hodně těžké..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru