Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ai confini della selva oscura

13. 03. 2001
7
0
2936
Autor
Wagy

Tohle jsou texty k písničkám kapely, ve který hraju. Vyšly na kazetovym EP koncem loňskýho roku. Kdyby někoho zajímala i ta muzika, může si na nás dojít třeba 20.3. do klubu Kocour, kde probíhá kvalifikace na festival Zahrada.

Introdukce V hrsti se střepy rez probírat můžeš S ohněm se na jeden nádech políbit můžeš Ještěry vidět tancovat v trávě můžeš Jejich černý vejce po měsícem jíst můžeš V plameni nechat svou šlápotu můžeš Kovem a sametem umučit temnotu můžeš Ale můj práh překročit nemůžeš – zemřeš Stokrát za zmrzlými okny Otcové balili své syny do snů o vlcích Aby jejich potem byl strach Až budou bloudit po horách Slepé cesty, zmatené dráhy hvězd A ticho! Ticho jako nůž Padá mezi stromy, černé paže, do obvazů sněhu Lovci si olíznou ze rtů kapičku krve Eli, eli Řeka končí v poušti A vítr honí suchou trávu Nikdo neodpouští A nikdo z lidí není v právu Když v dřevě sténaj hřeby A krví zem se plní Slova stoupaj k nebi A kolem nikdo není Eli, eli, lámá sabachtání ? Husa v mlze (Bohuslav Reynek) Nehoří a nevyzvání Husa volá v mlze ranní Úpí za zdí husa sirá Bránu zimy otevírá K soudu budí výkřik husy Opuštěný dvůr, sad rusý Kameny a kolena o samotu opřená Husa bílá, husa sivá Křídla mlhy, křídla divá Smrt si bílý nůž ohřívá Srpek luny o tmu brousí Jdou, nic ssebou nevezmou si Noční zahrada Zpěv rákosí ve Tvé zahradě Ptáků tón ve chvějícím se vzduchu Nahá noc napůl vydechla Jako med se táhne řeka tvé vody Nebudu lhát, že větru rozumím Když šeptá do korun Tvoje jména Lepší je pít víno z ran Na patře cítit vůni Tvého Ducha Tvojí řeč jsem často rušil svými slovy Která jsou prázdná jako měchýř v těle ryby Rybí oči Stál jsem na zmrzlém útesu A díval se do očí rybám Rybám, co plují do krajů, kam bych rád sám Do krajů, kde moře něžně pobřeží hladí Zatímco tady doráží k ledovým krám Na zmrzlé skále poslouchám příběhy rybí Příběhy o věcech, co jenom sardinky smí Příběhy, kterým veškeré neštěstí chybí Takové, o jakých většina z nás, lidí, sní Sníh na poli Vzpomínky do řádek na zimu zasázel podzim Tesklivým lidem ať pod sněhem potichu klíčí Až půjdem přes pole, ať na nás z krajiny volá To, co nás zahřeje, stejně tak to, co nás ničí Sténali havrani na větvích o první lásce Praštělo dřevo pod jejich drsnými hlasy Šlépěje šelem se v podivných kruzích vracejí Jak moje ruce, když bloudily jejími vlasy A noční můry lesních tvorů s hvězdami putují Na nebi mrazivém bludnými svícemi svítí A já se zatím v houštinách hlouběji zaplétám Jak její oči mě lapají do zrádných sítí
Pája
20. 03. 2002
Dát tip
znám nazpaměť.......***********

Vaca
27. 12. 2001
Dát tip
dost dobré... ještě, že jsem Vás už slyšel hrát... :o)))

Janis
12. 05. 2001
Dát tip
No jó no...bůch nás nechal v prdeli odkud si sami beztak pomůžem..(možná)....třeba si bude mnout svý outlocitný ruce nad tímhle světem...(anebo taky ne) :)) *!

kafka
25. 03. 2001
Dát tip
*! Přijdu...!!!

Vyjan
22. 03. 2001
Dát tip
Nejlepší je bezpochyby ta Reynkova báseň. Tím, žes ji zařadil vedle vlastních textů, jsi se postavil do dost nevýhodné pozice. Ale básně, vlastně písňové texty dobré. Na báseň možná ještě trošku moc konvenční, učesané - jenže písňový text podobný přístup vyžaduje, že? Tu lásku k Reynkovi s tebou sdílím. :)

rire
20. 03. 2001
Dát tip
tip je to fakt moc a moc a tedko se to neda rict...

Kaguáš
14. 03. 2001
Dát tip
Všem lidem co tohle budou číst na svou čest dosvědčím, že pokud přijdete na koncert budete ještě víc nadšený, než když si přečtete texty. Omlouvám se, že dělám takovou reklamu, ale nemůžu si pomoct. Wagyho hudba a texty patří k mým nejoblíbenějším. A já jsem velmi velmi náročnej. Jsem kritik a nevybíravej, ale když se mi něco líbí, tak se neznám. Děte na to.

Kangi
14. 03. 2001
Dát tip
krásný, snad až moc jenom na texty

Wagy
14. 03. 2001
Dát tip
Tak teď to vypadá, že si jdu zkritizovat vlastní dílo, ale chci jen odpovědět na věcné dotazy ohledně kapely: zpívám a píšu texty (někdy i muziku) pro svojí kapelu NOI, hrajem takovej šerosvitovej alterno-folk ve složení kytara, cello, příčka, perkuse, někdy saxofon a zpěv. K vystoupení v Kocourovi: klub je na Proseku, ulice se jmenuje myslím Jablonecká. Zadarmo a v centru nás uvidíte na Velký pátek (open stage na Staromáku). Díky všem, co mě chválili. Kaguáš už skoro vypadá jako placená reklama...

Wopi
13. 03. 2001
Dát tip
Pěkné. Jaká je to muzika?

kachnička
13. 03. 2001
Dát tip
:o))) Tak jsi to Ty :o)))

Pája
13. 03. 2001
Dát tip
Prosím, kde je klub Kocour? Líbí.

Marigold
13. 03. 2001
Dát tip
Wopi: Muzika ja to dóóóst dobrá.... Wagi: mimochodem: nevynechám tuto báječnou příležitost a dává tip tvému milému demu:-) mimochodem2: Jak to vypadá s tím CD...? mimochodem3: Těším se na tvou další tvorbu (hlavně na nějakou, kterou ještě neznám nazpamět:-)))....)

Vojtek
13. 03. 2001
Dát tip
V jaký kapele hraješ?????? dílko se povedlo...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru