Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krásná

21. 05. 2006
4
7
2883
Autor
pivnik
 
Sama krása
 
Přiběhla do školy, zářící jak sluníčko, rozesmátá a krásná. Všichni si všimli, že je jiná... taková... hezčí. Hned se jí ptali, co se stalo. A hle, chodí s „klukem svých snů“. Přátelé ji to přáli, neutrální také, a nepřátelé jí záviděli. Ale ona nepřátele neviděla. Všude kolem ní bylo růžové světlo. Neviděla nic špatného. Neviděla čtyřku z písemky. Nic si z ní nedělala. Bylo to pro ni jen číslo na kusu popsaného papíru. Celý svět je pro ni protkaný růžovým vláknem, které spojuje všechny lidi. Všichni se mají najednou rádi. Na chodbě se směje, zdraví lidi, které ani nezná, rozdává kolem sebe své štěstí, svou radost. Radujte se všichni! Život je fajn! Pojďte se smát se mnou! Při pohledu na ni se všem zvedne nálada. Ona je láska, ona je štěstí. Kdo to neví, ať se na ni podívá. Na ni, anebo na někoho, kdo se právě zamiloval.

7 názorů

pivnik
28. 06. 2007
Dát tip
:o) jo, to by mohlo byt zajimavy pred nasi upjatou skolou!!! :D

Necromonger
29. 04. 2007
Dát tip
Pekne, ciste, vesele :) *

pivnik
22. 04. 2007
Dát tip
Barbar- prave ze vubec ne!!! Jsi realista :-) a mas pravdu- o ty lasce tu toho je mraky!!! At v jakykoliv forme o jakekoliv lasce... jde o naladu k precteni, a o forme podani (tu nestavim na prvni misto, ale je pravda, ze forma taky dokaze udelat divy). Presto dekuju Moc za zastavku a za kritiku:o)

Nevim, tohle se mi prostě nelíbí, mám pocit že jsem poslední dobou toho četl tolik, ať už poezie, prózy či něčeho jinýho, o lásce, že už asi nedokáži být objektivní. Viděl jsem tolik zamilovanejch lidí a zatím vždy to skončilo stejně a oni pak byli velice zklamáni... Ale! Jestli je stále zamilovaná tak ať si to užije dokavaď jí ty růžové brýle nespadnou. Sakra já jsem ale cynik, co? :-)

exorcista
11. 03. 2007
Dát tip
tak si myslím, že k tomuto dílku se ani žádná hlubší kritika psát nedá... ...kdo prožil a ochutnal lásku, milování a zamilovanost v nezčeřené formě pramenitého zřídla přímo ze srdce, ten se teď, po přečtení usmívá a v srdci mu tančí teplé šimrání... ...kdo to štěstí neměl, nemá cenu mu nic vysvětlovat. Jak vždy říkám:" některé věci nelze vysvětlit, jde je pouze cítit a prožít." správně zařazeno jako miniatura :)

Jakubisko
05. 02. 2007
Dát tip
hihihi...odkud to jen znám....:o))) je to moc milé, no ale jako literární dílo nic moc......to ale nevadí, je to hezoučké :o)

pivnik
22. 06. 2006
Dát tip
Hm, strucne jasne vystizne.. :) nevyslovujes se spatne, kazda kritika mi moc pomaha, fakticky :)

Sasinka
21. 06. 2006
Dát tip
takový syrový vyjádření ... nepřijde mi "umělecký" .. nebo .. zní to blbě, vim, ale špatně se vyslovuju, ale zase, myšlenka NICE!

pivnik
22. 05. 2006
Dát tip
dekuju :-)

Horavin
21. 05. 2006
Dát tip
* !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru