Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Teorie

28. 05. 2006
1
0
1296
Autor
Ž-A-B-K-A

 

Teorie velkého třesku??? Je to jen teorie, o které se domnívám, že je jen otázka času, kdy vědci přijdou s tím, že to tak asi nebude, člověk si tak nějak uvědomuje, že doba ve, které žije, není až tak super technická, že člověk skoro nic neví. Jsou milióny nezodpovězených otázek. Na světě je spousta věcí, které se zametají pod koberec (zkamenělina stopy boty ve stopě dinosaura, americké chrámy, pyramidy, dokonale vybroušené lepky). Asi pár vědců na prestižních světových univerzitách by mělo problém přiznat, že jejich celoživotní práce je vlastně blbost, že vlastně nic nedokázali. Tak radši nikdo nevidí věci, které by mohli nabořit zažité skutečnosti. Asi si budeme muset počkat pár let, kdy již nebude niko, kdo by měl pocit, že někdo vyvrátí skutečnost, na níž je založena jeho víra, teorie nebo moc.

Čert ví, kde je pravda. Robot byl výplodem Čapkovi mysli a teď je jen otázkou času, kdy bude naprostou samozřejmostí lidského života. Vždy jsem si myslela, že mi je všechno naprosto jasné, že Slunce ráno vychází kvůli tomu, že kolem něj Země obíhá-fakt, konec nic víc nic míň. Je to tak a pro mejch 70 let to nemá význam. Bylo to tak miliony let a bude dál. Lidi vznikli z opic, atd. Přijde mi absurdní srovnání tohoto s vírou člověka před 200 lety( rodiče mého pradědy)- Bůh stvořitel, království nebeské  jako odměna za pozemské utrpení- fakt, nic víc nic míň.

Nevěřím v  žádnou nadpřirozenou sílu, podle mého názoru jsou všechny věci okolo ducha(energie) racionálně vysvětlitelné- obyčejný elektromagnetizmus, neslyšitelné zvukové vlny či jiný druh energie, kterou je člověk schopen stimulovat, ale ještě o ní neví. Domnívám se, že člověk postupem času ztrácí schopnost toto vnímat, v důsledku vývoje vědy za posledních 50, která se držíčí hesla, ,,prostě je to tak“.Věda, která má pocit,že vše, co dokáže vysvětlit, je pravda a na co si přijde krátká, tak je fikce. Vypráví se o civilizacích, které existují jen na bázi energie, o buddhistických  mniších, kteří jsou schopni přežít nemyslitelné podmínky, cestovat bez svého těla a o lidech schopných léčit(tedy myslím, že každé tělo je schopno vyléčit se samo, naprosto samo, ti lidé mu spíš dokážou domluvit). Na každém drbu je zrnko pravdy, postavme se k těmto jevům se snahou je pochopit. Člověk využívá mozek maximálně z 1/8 a ten zbytek, k čemu tam je?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru