Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zlomen v sochu

28. 05. 2006
3
0
1387
Autor
Micro

Volné pokračování tohoto: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=206271

Nedovírej… na zápraží se obrážejí stíny. Vstupují v tisícerých řadách noci a rýsují spadaným hlavám jejich gilotiny. Černá krev stéká zamazaným lícím až do hrobu a armády spílají půlnocím.
 
Pocestný na chvíli zastavil, aby otočil údolím naruby. Bývá to jako liják kamenů drtící ramena svých otroků. Nárazy lomcují závorou a všechny otvory zavírají oči před svými zevnějšky.
 
Udělal nalomený krok vstříc dunám. Země se protrhaly a ze včerejšků začaly vylézat ocelové hlavy. Oslizlým pyskem přivolávaly bouře a hromy a za dunivého lomozu sledovaly poddané, jejichž víčka ztratila svobodu.
 
Existence ker na rozpálených pláních přivolávala zvědavost. Uši s bystrými bubínky zvěstovaly proroky a ti přiletěli dírami v mracích. Snášeli se jeden za druhým a útočili na každodennost, ťali drápy do srdcí všech nedůvěřivých a lámali ruce těm, kteří neklečeli.
 
„Chceme jen volit kroky tak, jak sami uznáme za vhodné!“ měli vytetováno zevnitř na kůžích a říkali si vzbouřenci. Oči jim však v plamenech a dýmu vysychaly a stávaly se kamenem. Tváře plné strnulosti nosili v rukách a modlili se sami k sobě, aby nebyli zlomení. Poslední pohyby přešly v ticho a jejich doteky počaly chladit…
 
pak prý přišla noc
opravdová noc

děsivé! *

Vlkodlak
29. 06. 2006
Dát tip
je to moc dobré.TIP

oleandr
29. 05. 2006
Dát tip
zajímavá fantazie...

Zbora
29. 05. 2006
Dát tip
Teda...četl jsem od Tebe už i zajímavější věci.

Narvah
28. 05. 2006
Dát tip
moc do toho nevidím, ale takhle zvnějšku jsou to jen takové působivé fantazie, které mě snad nikdy nepohltí..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru