Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rekviem

28. 05. 2006
0
0
1875
Autor
Zelenej_Raul

Schoulen do klubíčka počítám své vrásky V zákopu s ostnatým drátem Psychoticky, deziluzivně, naivně Hledím na ohňostroj Vás svítících na nebi Mám z vás strach ten váš smích a potřeba žít mi rozežírá vnitřnosti Zahrabaný ve skládce, kdesi uvnitř kde světlo nesvítí

Už cítím to bujení uvnitř svých plic

dopíšu poslední ze svých skic

Vykašlu trošku krve s hleny

do staré děravé pleny

A do nosu tampón, sákne jak houba

 

Už cítím tu předsmrtelnou křeč

Ještě dopíšu svou poslední řeč

Otřu si od huby kusy bílé pěny

Zavřu se mezi své čtyři stěny

A vytepu do kamene, zde leži Ondřej Kouba

 

Už cítím tu nicotu v hlavě

přijde to hladce, téměř hravě

ještě tě políbím na dobrou noc

přestanu volat, křičet o pomoc

dávno už jsem ochraptěl marnou snahou

 

Už cítím ty červy - poslední kamarády

tu hlínu nad i pod mými zády

ještě si zapláču soli je málo

řekněme že se mi to zdálo

a budu si brouzdat noční Prahou

 

bez památek, bez světel, bez sebe


gringoo
30. 10. 2006
Dát tip
Už cítím ty červy - poslední kamarády tu hlínu nad i pod mými zády ještě si zapláču soli je málo řekněme že se mi to zdálo a budu si brouzdat noční Prahou to líbí..

noeran
01. 06. 2006
Dát tip
ey, man...... tak predne, mel bys prestat kourit..... ;) ale to asi neni, co chces slyset.. ale stejne... hele, ciste symbolicky, to lucky strike od tebe se mi v kapse rozpadlo, prepulilo se presne na cast lucky a na cast strike.... ale porad ho tam mam, heh, hromadku tabaku a caru papiru, uz to vidim, ze to zapomenu vyndat a vyperu to s tim.. ;) ale fakt... radeji se prochazej.... a aby se ti nestyskalo, zkusime noeran...? :) nuze.... - osobne mam trochu problem s komponovanim osobnich jmen do textu, viz O. K., trochu mi prijde, ze to pak neco ztraci, snad z neceho jako nadhledu/neurcitosti/nevimfaktnevim? eh.... no, stane se to mnohem konkretnejsim a prizemnejsim...... ale to neni vytka jako takova, mas tam jmeno, je tam jmeno, v poradku, nothing else to say.. - mozna jestli bych napred prestala kricet, potom teprve libala na dobrou noc..? ale to bych si to pak zkomplikovala s tou posledni/dalsi vetou.. aj... nevadi, detail, toho si nevsimej ;) - prolog - mozna si to jenom namlouvam, ale pusobi trochu walloidne, libi se mi to, kdyz tam sedi, nejen, mimo jine.. dobry.. - neumim to vysvetlit, ale dostaly me kusy bile peny :)) - ten kus jak zacina "uz citim tu nicotu v hlave...", chtelo by to neco.. vis, no... neco by to jeste chtelo, aby to nevrhalo svetlo tisicere poulicni lampy..... - ta dalsi v pohode, jeste si zaplacu soli je malo, super, cely pekny.. prahaprahapraha.... no, to samy jako ondrej kouba, nevim, tohle je nejaka moje osobni.. zalezitost.... nevim, hele, je to v poradku, ale mne to proste zrovna neto... :) ostatne, nikdy jsem nerekla, ze se snazim byt objektivni, naopak, ziju ze svych subjektiv ;)

To silence : Dekuju :) To jenyk : Dik za ty cervi(y) :) To reky : No jo no, každej rým nemůže bejt originální... :)

Reky
31. 05. 2006
Dát tip
no moc se mit to nelíbí - až na ten konec - sem vždycky zastával jednoduchost rýmů i myšlenky a z tohohle ohledu bych to bral ale některý ty rýmy mi přijdou příliš... omšelý, klasický, primitivní např. noc - o pomoc - ten konec se mi ale líbí:)

silence
28. 05. 2006
Dát tip
pripadne mi to kapku nasilne rymovane, ale jen muj pocit.:) Prolog libi .:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru