Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V rytmu rybího srdce

15. 06. 2006
1
1
1624
Autor
Kyklopka

Tak jako Fulghum má svá slova, která by si přál napsat sám, já mám svá slova, která bych si přála slyšet sama * Srdcem

Včera se mi o tobě zdálo ...

 ... stála si na molu a vítr si pohrával s tvými vlasy ... byl už večer a košilku kterou ti ten chlípník severák nemravně nadzvedával ... jsem si tiše přál aby odvál co nejdá! ... upřeně ses mi dívala do očí a ... pak jsi natáhla ruku. Bál jsem se o tebe ... co děláš tak pozdě venku?? ... mlčky jsi pokynula hlavou směrem k vodě. ... zamrazilo mě ..  cože??!! koupat se?? teď v noci??!! ... ale to cos mi chtěla ukázat bylo něco úplně jiného a když jsem přistoupil až na okraj mola viděl jsem něco ... něco ... tak úžasného a krásného ... dvě ryby spolu tančily!! ano ... tančily!! jejich kluzká těla se světlými bříšky se mihotaly a svit luny odkrýval jejich tajemství jenž mělo být navždy lidskému oku skryto!! ... ano!! ... najednou mě to napadlo!!! ... chceš taky tančit .... a lísat se!! ... chceš aby tě někdo opečovával ... chceš být ... hrozně naplněná  ... ale nejde to !!! přestože jsi ryba .. nebo právě proto? jsi hebounká a studená!! ... jsi ryba protože nemluvíš ... jen naprázdno žábry ve vodě hýbeš ... jsi studená!!! a když jsem se pak k tobě otočil ... najednou jsem uviděl že mě za ruku držíš ... ale následovat mě nemůžeš!! ... tvoje tělo bylo od pasu až dolů pokryto šupinama!! ... smutně ses otočila ... a já uslyšel už jenom tiché šplouchnutí ... od té doby když kolem toho rybníka procházím ... vhodím kamínek ... či kousek dřívka ... občas vyplaveš ... ale čím dál tí míň ... a míň .... jako bys zapoměla .... že ruku v ruce ... na molu ... mlčky hleděli jsem spolu do vody ... a já si říkám ... proč musí něco končit ... něco co chci ... aby mě naopak naplňovalo .... já nevím .... marně si hlavu lámu ... snad jednou na to příjdu ...


1 názor

moc radosti mi to nedalo, je to smutný... tématicky je to zcela pro mne... ani to ztrácející se písmo mi nevadí... a připomíná mi to mý začátky kdysi... já si to típnu * :o)

sue
26. 06. 2006
Dát tip
ona chce naplnit,ty chceš naplnit ale přání zůstalo nenaplněno. smutný příběh. nebo to byly dvě ženský? takže: ona chce naplnit a ona taky a nemá to řešení, protože není čím

Flavia
15. 06. 2006
Dát tip
Nebyla jsi v poslední době na Rusalce?:-) Já mám v jezírku dvě zlaté rybky a vím, jak umí tančit. A mám pro ryby slabost. No, i když z toho nejsem unešená, tak je to docela příjemné čtení.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru