Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čichavec

Výběr: a2a2a
20. 06. 2006
22
18
5342
Autor
Vaud

Je to pár hodin co jsem odlétal z Finska. Vracel jsem se utahaný z kongresu. Ve frontě přede mnou podupával nápadně nervózní Číňan. Těsně před vstupem do letadla vyšlo najevo, že nemá letenku. Nebo spíš  že ji nemůže najít. To je dost smůla. Cestující bez letenky je jak ryba bez bicyklu. Když se dozvěděl, že nikam nepoletí, tak předvedl etudu  srovnatelnou s mistry čínské opery, jak je známe z ČT2. Chvíli chrčel a vydával různé asijské zřejmě bojové a zvířecí zvuky. Pak posunky nutil letušku prohrabat poměrně vzdálený koš na odpadky, jestli tam letenku  náhodou někdo neschoval. Za celou dobu neřekl jediné slovo. Předváděl pantomimický výstup na téma „kam se mrška schovala“ a s nadějí vytahoval různé jiné papíry. Všechno marně. Vrcholným kouskem byl  teatrálně předstíraný kolaps, kdy se zhroutil na své příruční zavazadlo a chvíli na něm zůstal ležet. Mělo mi být divné, že se náhle jeho chování změnilo. V mžiku se přestal  zajímat o cestovní doklady a úprkem zmizel u nejbližších toalet. Stala se totiž taková nepěkná… ošklivá věc. Jak bych to jenom…  No, on se nám totiž Číňan během rozrušení posral! (Omlouvám se, ale jakýkoliv eufemismus není dost výstižný pro to, co se přihodilo.)

 

Ve WC kabince zřejmě našel letenku a sílu vrátit se k letadlu. Co nenašel bylo čisté prádlo. Nebo aspoň čistější prádlo. Bohužel. Dočkal se poměrně odměřeného přivítání spolupasažéry.  Vedro k zalknutí a do letadla nastoupil smraďoch. Fakt ukrutnej smraďoch!  Už při jeho průchodu uličkou si cestující přestávali číst, nenápadně očichávali vlastní podrážky i kolemsedící. Někteří si začali vyměňovat místa v domnění, že to smrdí právě jejich soused. Konečně se většina hlav otočila do zadní části letadla, kde byl ON! Zdroj! Letecká společnost se poměrně rychle rozhodla, kterého pasažéra je třeba vyloučit z další přepravy. Uhodli jste! Podle reakcí lidu to vypadalo, že buď poletí on sám nebo ostatní. Varianta společného letu s hovniválem byla ihned jednomyslně zamítnuta.

 

Teď šlo o to, aby ještě někdo z cestujících pána očuchal a podepsal protokol, že smrdí a smrdět nepřestává. Bylo třeba vybrat mezi pasažéry důvěryhodného svědka celého defekačního incidentu. Je pravdou, že je to trochu menší čest, než být svědek třeba na svatbě nebo při křtu. To nepopírám. Ale tady zřejmě zabral můj titul MUDr. a další doktorát za jménem k tomu, díky kterým jsem hravě přeskočil jiné, jistě neméně fundované, kandidáty. Samozřejmě, že letuška neomylně přišla za mnou! Rodiče byli tak pyšní, když jsem odpromoval! Tolik let studia a teď tohle. Čichavec! Možná podle množství protestů lékařů se zdá, že nám zdravotníkům pořád něco nevoní. Proč by ale nemohli chodit čichat třeba investiční bankéři? Ti mají mít čich na průsery! Nebo někdo z první třídy? Čichat k parfémům to jo, ale když jde o hovno, tak si aerolinky vzpomenou  na nás v turistické třídě!

 

Letuška mě odvedla dopředu před pilotní kabinu. Tam druhá letuška s letušem-alias stewardem jednou rukou odstrkovali Číňana od dveří letadla a druhou na něj střídavě stříkali deodoranty. To ho ještě víc dráždilo a snažil se dostat zpátky do letounu. Chvilku přestali stříkat, abych si ho mohl zblízka očichat a prohlédnout.  Přišel expert! Také Číňan se zklidnil. Diagnózu jsem stanovil nebývale rychle. A to i přesto, že jsem internista: „Má ho tam! Rychle zavřete dveře od letadla a nepřestávejte stříkat!!!“

 

         Myslíte, že  jsem dostal nějaký bonus za svou oběť čichavce? Třeba šampíčko jako poděkování nebo pár air miles na kartu věrného zákazníka? Nic takového. Happy end se nekonal. Aerolinky totiž nechaly v Helsinkách spolu se smraďochem i můj kufr! Příště se jim na to můžu…


18 názorů

FAE BOMB
20. 02. 2010
Dát tip
Tak mě napadá, cestuje těma letadlama i někdo neposranej? :-)

FAE BOMB
20. 02. 2010
Dát tip

Vaud
25. 03. 2009
Dát tip
mno... vyslo mi 10 mist, kde jsem byl nekdy doma - je to docela desivy ted me stve, ze uz nejsem doma v Barcelone a doma s Honzikem v podstate kdekoliv

Vaud
25. 03. 2009
Dát tip
Marco Polo jsem jen tak na polo :-))

Vaud
28. 11. 2008
Dát tip
tohle jsem (vse ostatni) na mou dusi, na psi usi fakt zazil!! ale o repete nestojim :-))

Je až zarážející, jak se tyhle kuriozní, až téměř nepravděpodobné historky na toto téma, sobě vzájemně podobají. Nedivím se, že méně zkušený cestovatel, avšak o to pilnější čtenář musí nutně nabýt dojmu, že k této situaci došlo jen jednou ( a ještě - kdoví jestli ), a autoři ji, s mírnými obměnami, od sebe vzájemně opisují. Bavil jsem se královsky. Prožít bych to nechtěl.

palino8
05. 03. 2007
Dát tip
*

:D chudák...aj ty, aj on:D * a avi

Vaud
15. 02. 2007
Dát tip
mě vyprávěl kamarád, že musel jet na nějakou veledůležitou schůzi s jedním ředitelem aby byl fit na jednání, tak si dal na benzínce těsně před schůzkou kafe s lógrem pak nějak nedobrzdil a vylil si všechno na své béžové kalhoty zepředu a část zatekla i dozadu ani nevím, jak to dopadlo

Dero
04. 02. 2007
Dát tip
;o) *

f_moll
12. 01. 2007
Dát tip
jo, to všechno se může stát.. *

reka
27. 10. 2006
Dát tip
nevim. takovy estradne vtipny. vtipny za kazdou cenu.

kgirl
23. 08. 2006
Dát tip
hehehe no me zase nechali kufr v cincinnati, cinanka se mnou bydli v pokoji a dneska sem musela prebalovat posranyho Keyloba:))))Takze doufam ze z toho nemas zadne hluboke jizvy na dusi a emocionalni nasledky:)))

Markel
06. 08. 2006
Dát tip
chi, chi - T

Yeziiinka
22. 07. 2006
Dát tip
Já Ti nevím... když se ptáš, nevím, co bych dělala. Tenhle Tvůj zážitek nepatří zrovna do skupiny "standardní situace na cestách" či do jakékoli skupiny situací, o nichž by člověk kdy přemýšlel dopředu. To znamená, že na to nikdo nemáme plán a když už se to stane, reakce a jednání přítomných jsou individuální, "operativní" a samozřejmě nesprávné. KDYBYCH ovšem ve svém příručním zavazadle měla rezervní tanga a Číňan by je chtěl, dala bych mu je.

Zbora
21. 07. 2006
Dát tip
Tak...byl to dozajista Ming-ču-Ling.

Zbora
21. 07. 2006
Dát tip
Já si to dohledám...neboj.

Vaud
21. 07. 2006
Dát tip
jo, a všem moc děkuji!!

Vaud
21. 07. 2006
Dát tip
ahojda, příhoda je pravdivá (bohužel pro nešťastného Číňana). Zbora - kupodivu máš pravdu - tohle fakt je v Hippokratově přísaze..., ale neřeknu Ti, jak se jmenoval. Delahaye - to s tím Němcem na Havajských ostrovech jsem slyšel taky, když jsem se vracel zpátky, ale nebyla to inspirace. Yeziiinka - co bys dělala ty? Letadlo mělo už zpoždění asi 20 minut kvůli němu. Dala bys mu svoje rezervní tanga z příručního zavazadla a šla bys ho umýt? Kam? Vyhodila bys jeho oblečení z letadla? Docela mě to zajímá. Co když měl třeba salmonelózu a nakazil by se zbytek cestujících? Jirko - jsem teď nějak rozlítanej ;-)

a2a2a
16. 07. 2006
Dát tip
pochopil jsem konečně, co našim doktorů mevoní. Totiž, když i v kapitalismu se svěma tituly musí létat v turistické třídě. Ale jinak jeden z těch, co nemá hluchá místa. Obdivuji tvé vtipálkovství. Dotaz: Pracuješ ? Jako čtenář mám pocit že jenom lítáš, ačkoliv teď si možná dáš pauzu. Srdečně zdraví J. T+V

podezdívka
30. 06. 2006
Dát tip
Já s tím "odstavením" smraďocha souhlasím. Jednou, při mé cestě patrovým autobusem do zahraničí, se právě v tom horním patře asi 2 sedadla za mnou a asi 6 hodin před cílem pozvracelo dítě na podlahu. Hned se to vsáklo do koberečku. Nemusím popisovat, jaké se tam za pomoci horka a dusna vytvořilo příjemné prostředí. Kdo nezažil nepochopí....... *t

Yeziiinka
22. 06. 2006
Dát tip
Zase jedna krásná a čtivá Vaudovka, mňam!* Jinak je ovšem příběh opravdu strašný, seděli jste v tom letadle jako jedna velká banda ignorantů a necitů...

zelva
21. 06. 2006
Dát tip
eště že sem enom sestra:-)))

pozorovatel
20. 06. 2006
Dát tip
a co znamená ryba s bicyklem?:) doktor by ho měl umýt!:))*

sidonia
20. 06. 2006
Dát tip
dobry, no

Garth
20. 06. 2006
Dát tip
A je to vymyšlený, nebo pravda?

Zbora
20. 06. 2006
Dát tip
Jenýku: víš kolik mi dalo práce naučit se vyjmenovaná slova?! Abych si pamatoval takovéto nepředloženosti...to po mňe snad nemůžeš chtít...navíc jsem z důvodu své ohromné lenosti lín podívat se do slovníku.

Delahaye
20. 06. 2006
Dát tip
sís to vymyslel, přiznej ! :-)) nicméně Tvá inspirace nedávným skutečným případem, kdy byl z letadla startujícího z Havajských ostrovů vyhoštěn velmi zapáchající německý občan, je zřejmá ... ale pozor ! On se teď soudí s aerolinkami o velmi tučné odškodné ! Tak aby ses - jako expert - nemusel pak někdy eventuelně podílet na náhradě škody ohledně svého verdiktu ... :-))

vesuvanka
20. 06. 2006
Dát tip
nevděčná je funkce "čichavce" :-))), pěkně napsané, humorné :-))).... TIP

Garth
20. 06. 2006
Dát tip
Přesně tak, Vaude. Zbora má pravdu. Já nemít letenku, posrat se, být očicháván a ještě na sebe nechat stříkat ohavné deodoranty - moment, já už jednou neměl letenku, posral jsem se, byl očicháván a ohavné deodoranty na sebe stříkal sám... Sakra, měl bych končit všechny proslovy o větu dřív... :)

Pacer
20. 06. 2006
Dát tip
Plně souhlasím se Zborou! Navíc, buď rád, že Ty jsi letěl dál - měl jsi být odložen jako použitý jednorázový materiál do příslušné nádoby - nejspíš si tě spletli s tvým kufrem:) *

Zbora
20. 06. 2006
Dát tip
Je ostudou, že jsi bližnímu svému, ať už jinakobarevnému, nevypomohl spodním prádlem z vlastní zásoby...případně nenaznačil letuškám, že to co smrdí je právě onen výše zmiňovaný parfém, takže by měly opustit palubu ony...čímž by si zabil dvě mouchy jednou ranou...Číňan by svůj excrement zatlačil hluboko do druhotřídové sedačky...a Ty bys měl volný přístup k lednici s již výše zmiňovanými tekutými pochutinami. Navíc, pokud vím, odporuje sdělování dignózy pacienta cizím osobám Hypokratově přísaze. Styď se! Ten kufr byl za trest. ;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru