Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tulák tmou

15. 09. 1999
0
0
3041
Autor
Merle

Tak zase jedna stará ubyde.
Tohle vlastně nebyl můj pokus o neveršovanou básničku. Prostě jsem psal, a najednou jsem zjistil, že to nedokážu zveršovat. Chtěl jsem to smazat, ale přišlo mi to líto. No, posuďte sami.

Tam odkud přicházím je tma a ticho, nic a smrt, bolest a prázdnota. Bez tebe. Tam odkud přicházím se vítr potácí od ničeho nikam, a zase zpátky. Protože tam nejsi. Já jdu za světlem třpytu hvězd věčnou temnotou přímo bez zastávky. Za tebou. Proplouvám časem mezi okamžiky silně a divoce, na vlnách vteřin. Myslím na tebe. Tisíc roků letu rychle a nedočkavě a nejsem blíž ani o kousek. Proč utíkáš? Tak na chvíli uvěřím tomu, že jsme se mohli potkat jen jednou. Ty a já. Podívám se do stínu duše a uvidím obraz složený ze střípků. Jsi tam, ve mně. Zářivé hvězdy nasbírám do dlaní, a nakreslím do sametu noci. Tvůj obličej. Lásko!
Prokletí
22. 10. 2000
Dát tip
béru ... nezlob se .. m.

Merle
18. 10. 2000
Dát tip
Prokl: hádat se nemusíme, stejně se navzájem nepřesvědčíme. a hádka pro hádku není nic pro mě... mysleme si každej svoje :-))

Prokletí
17. 10. 2000
Dát tip
je psaná jasně pro 2. osobu jedn. čísla, tudíž MUSÍ bejt osoibní ... místo má, ale né veřejný ... pojďmě se pohádat!!! m.

Prokletí
10. 10. 2000
Dát tip
*Tulák tmou: herdek, kolikrát mám opakovat svůj otřep???...hele, já myslim, že milostná poesie (aspoň u mě) určená pro milovanýho člověka je stokrát lepší než ostatní...píšeš ji jen ze srdce...v básní nemilostný se Ti do ní plete i mozek...nemáš právo pustit tohle mezi lidi na Net...styď se, virtuálně tě tluču důtkami...hahahahahaha Bambi: nemysli je myslím (haha) jedinej možnej recept mike: já jsem (kromě poesie(?) v 7 letech) snad nic nezveršoval...a stejně jsem na 3 básně pyšnej...a na zbytek už trochu míň...ale neveršování neznamená nekvalitu (jak překrásná čeká mnoho hnásobná negace!!!) ... konec hlášení v neveršbásníbránským dialektu..chachacha m.

Merle
10. 10. 2000
Dát tip
prokletík: dovolím si nesouhlasit, tahle báseň vůbec není osobní, a i kdyby byla, i milostná lyryka má svoje místo (ikdyž zprofanované). Důtky odrážím mečem a dělám ty ty ty - ne ne ne ;-))

mike
18. 04. 2000
Dát tip
Tyhle neveršované věci nemám rád, ale pozitivně hodnotím krásný obsah.

Bambulka
21. 03. 2000
Dát tip
Láska nikdy a nikam neutíká, je tady vąude kolem Tebe! Nemysli na ní (myąlenky klamou). Vci» se a prostě jí ľij! Já vím, ľe Tvé srdce na to má, :ooo)))), tentokrát bez (k):-))

kačka
21. 09. 1999
Dát tip
Místo kde jsi samotu v prázdnu žil, bolest okusil nazvali světem. Bez tebe, Protože tam nejsi, Za tebou, Myslím na tebe, Proč utíkáš, Ty a já, Jsi tam ve mně, Tvůj obličej, Lásko - myslím, že báseň je odpovědí, prohrála tma, Bůh promluvil a stalo se.

papoušek
20. 09. 1999
Dát tip
Nakonec to vypadá, že nějaká ta láska co tady o ní všichni mluví možná stojí i za to, když je ta báseň taková pěkná.

Bibša
16. 09. 1999
Dát tip
" ...Když v tomhle životě se minem, chtěl bych Tě najít v nějakém jiném ..."

Teda já padám, je to krásné, od začátku do konce. A dokonce i od konce na začátek ...

Merle
16. 09. 1999
Dát tip
Začínám mít dojem, že za přežití týhle básničky mohl nějakej instinkt, nejspíš zachování rodu :-)) Nečekaná pochvala je pro mě ještě lepší pochvalou. Jo, tuhle básničku jsem psal s naprosto chladnou (nezamilovanou, nerozesmutnělou) hlavou.

Mám celkově technickou poznámku: Pokud mi někdo odpovíte na nějakou moji kritiku (u ne mého díla), prosím, pošlete mi zprávu, abych se o tom dozvěděl. Bohužel nemám čas pročítat ani všechny nový díla, natož ty staší. Díky

Brepta
16. 09. 1999
Dát tip
Dobrovolně se musím přiznat, že když jsem to četl poprvé, tak mě to nechytlo. Pro jistotu jsem si to přečetl podruhé a začalo mě to tu a tam chytat. Tak jsem si to přečetl potřetí a zjistil jsem, že začínám do básně pronikat hlouběji. Při čtvrtém čtení jsem v té básni poznal i své podobné chvíle a pocity a začala se mi moc a moc líbit. Svou hloubkou v jednoduchosti skryté.

slavek
16. 09. 1999
Dát tip
Tahle básnička mě oslovila strašně moc. Je opravdu krásná.

Mikeva
16. 09. 1999
Dát tip
Já nevím co zde psát. Všechno už bylo řečeno a já souhlasím. Opravdu to stojí za přečtení.

Krytyk
15. 09. 1999
Dát tip
Krásná poloha hlasu při recitaci, skvělé, prý nepodařené a přitom skvost..

snoopy
15. 09. 1999
Dát tip
..no vidíš, že ti to taky jde.. a jak!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru