Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spouštím dvojku!

30. 06. 2006
0
0
1742
Autor
Ikkju

...informací je mnoho; ale zaplaťpámbu už je pátek ...

„Spouštím dvojku!“ prohlásil Jorr a vyplivl mocný proud tabákové močky na špinavou podlahu těžební místnosti.
„O.K., di do ní!“ lakonicky utrousil Riff a zamyšleně přejel prstem přes monitor počítače. Prst za sebou nechával hlubokou brázdu na zaprášeném skle.
„To je peklo, tenhle důl, kdybysme tam nevrazili tu výdřevu, už nám to slítlo na hlavu.“
„Jo, peklo, ale se zlatym dnem, ne?“ otočil se na kolegu Jorr a poprvé za dnešní směnu se usmál.
„Opatrně mládenci, nechci tady žádný průsery!“ houkl na ně ze zadní části místnosti štajgr, který sem právě dorazil a zubil se na ně z mezery v poodevřených dveří. Na čele mu poblikávalo důlní světlo a přes obličej měl černé šmouhy od mouru.
„A navíc je pátek, za tři hodiny vodlítáme z týhle špinavý kobky“, dodal, zastrčil hlavu a praštil za sebou dveřma a chodbou k nim ještě chvíli dozníval veselý dupot vzdalujících se kroků.
Jorr a Riff se na sebe podívali, ale ani jeden nepromluvil. Bylo zbytečné říkat, co stejně viselo ve vzduchu:
„Je pátek, a to mluví za všechno…“.  
 
Jupiter dayli sun
zpráva z 19.3. 3949
Těžební společnost Golden Mining zahájila pravidelnou těžbu z nově objevené datové sítě na polozapomenuté  planetě Zemi. Usazená a do pararopy přetvořená prvotřídní data budou zpracována společností První Pararafinérskou na parabenzin prvotřídní kvality pro pohon počítacích hyperhlav nové generace. Vedení společnosti se domnívá, že tento produkt bude možno prodávat jako bezolovnatý a bez veškerých aditiv.

Ikkju
03. 07. 2006
Dát tip
Myslel jsem to tak: hromady informací kterými jsme v současnosti zavaleni se časem přemění na ropu (scifi)... a ty co s nimi pracují přestože je to o pár milionu let po nás mají pořád radost z konce pracovního týdne... Nic jiného. Díky za názor:)

Micro
03. 07. 2006
Dát tip
To má bejt co? Povídka? Vidim to spíš na nic neříkající útržek, kterej by třeba pro prodloužení a implementování kauzality (co se týče postav i děje) mohl bejt vcelku zajímavej, protože to neni napsaný špatně. Ale bez děje nebo nějakýho vývoje je to fakt jen fragment, kterej nemá cenu číst...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru