Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diař snů

21. 03. 2001
4
0
1261
Autor
Helene1

DIÁŘ SNŮ… Do tichých ozvěn řeky toku co s šumem lesa splývají napíši brkem první sloku snů, co už se nezdají, Pak do šumění luční trávy, a na každý jabloně list ty s chutí ovocné štávy.. snad jednou budeš je i číst. Mezi obláčky na oblohu a do červánků karmínu tam všude přeci vypsat mohu ty další s chutí po vínu. Mezi hvězdy nočního nebe do večerního oparu do chladu který trochu zebe, ty horké s chutí požáru. I do duhy a zpěvu kosa tam všude tedˇ bych chtěla psát můj zápisník je ranní rosa proč jen už přestaly se zdát… Snad ale stačím jeden ještě dřív než se šedě rozední, než do pláče smutného deště řeknem si Sbohem poslední..
Carodej
06. 06. 2001
Dát tip
Souhlasím s Wolflingem. Máš velmi bohatou slovní zásobu a "barevné vidění". To co píšeš o záměrnosti - to já sice chápu, při přednesu se se dá lecost natáhnout, lecos zkrátit, ale musíš uvažovat, že báseň bude číst či říkat někdo jiný a v tu chvíli je neodpovídající počet slabik handicap:o) Jinak bych ti doporučil, abys svou slovní zásobu využila pro vymýšlení náročnějších rýmů, než je nebe/zebe - i když občas se to stane každému, to je v pohodě:o) Básnička je tipovací.

Wolfling
24. 03. 2001
Dát tip
Hezké to je a moc. Jen tak mimochodem mi to trošku připomnělo moje Sbohem, ale ty se zdáš s celou věcí smířenější. Pokud ale můžu trošku rýpnou, občas škobrtne rytmus a to někdy zcela zbytečně (snů, co už se nezdají - poslední verš sloky má u tebe osm slabik, tenhle má sedm, proč, když stačilo snů, které se už nezdají). Obdobně nesedí ty s chutí ovocné šťávy, zase málo slabik. Celkový dojem to ale zkazit nemůže, takže si opět tipnu.

Helene1
24. 03. 2001
Dát tip
Diky za libeni a pochvalu.. K tem s jinym poctem slabik.. to je zamerne.. aby pri recitaci pomlcka.. doplnila ten chybejici a zduraznila radek(alespon tak to slysim ja).

christi
21. 03. 2001
Dát tip
Moc hezky)))*)

Helene1
21. 03. 2001
Dát tip
Dekuji.. ona tahle verse je tady hlavne diky.. predchozim kritikam..))

Albireo
21. 03. 2001
Dát tip
Helenko, tohle se mi opravdu líbí. Tak, že si tipnu.

Docela pěkný, trochu moc sladké, občas pokulhává rým, ale jinak se mi to líbí...

Ber
21. 03. 2001
Dát tip
*

Helene1
21. 03. 2001
Dát tip
Dekuji za libeni.. ONdreji.. myslis posledni radku v prvni sloce?.. a kde jeste?

Helene1
21. 03. 2001
Dát tip
Dekuji za libeni.. ONdreji.. myslis posledni radku v prvni sloce?.. a kde jeste?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru