Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Selčino velmi pozdní odpoledne

11. 07. 2006
7
0
4833
Autor
Movsar

Ženskou podobou fauna je selka.

Selka Szilvia žila v malé vesnici Fóndoj v Maďarsku. Strava bohatá na zeleninu jí dala krásné tělo a těžký život, navzdory jejímu mládí, zase smířený pohled na svět. Co bylo mimo  krásné tělo selky a její nadhled není důležité.

Vždy když večer dal vydechnout koňským plicím a milosrdně zchladil nejeden čepec, bachor i knihu zvala selka k sobě domů muže  ze sousedních stavení.  Uchystalo se něco k snědku,  i se cosi hltlo, ale mimo mládí a tělo selky Szilvie nebylo a není nic důležité.

A to už čeledín Füllöp zvaný Fido spustil na housličky. Smyčec z žíní nekovaného hřebce jako by selku hbitě pleskal přes její upocenou zadnici. Selka tančila a hlasitě zpívala píseň mladosti. Rozlévala tak horské říčky smíchu na tvářích mužů kolem ní. Věděla, že ti s hlavami holými jako kožovitá vejce, se smějí nejlépe. Uherským sluncem vyšisované zuby selky zakřivené do polohy, jakou jen znalci umí ocenit, značily nadšení do býčích šíjí jejích hostů. Selka byla plná života a točila se v pohledech mužů jako kus hovězího v mlýnku. Voňavého, mazlavého, krvavého, k jídlu.

Fido hrál jak naposled, ostatní se dívali a když přišla ta chvíle, kdy divý zvuk housliček naráz ustal, ukázala selka svým hostům, že konečně nic než její mladost a krásné tělo a jeho sůl nejsou důležité.


pampelin
24. 08. 2006
Dát tip
Dobrré

Movsar
27. 07. 2006
Dát tip
dtto 2x

Movsar
27. 07. 2006
Dát tip
tak mi kupříkladu odešel hermes nebo adonis..

Movsar
26. 07. 2006
Dát tip
a teď mám pocit, že se svými kritiky komunikuji jako a2a2a2. sakra!! promiň.:-)

Movsar
26. 07. 2006
Dát tip
a děkuji za reakci. teď už to tu je na pism jiné, ale jsem rád, že někteří dobří autoři zůstávají.

Movsar
26. 07. 2006
Dát tip
ahoj rebecco, ani ne, mám vás moc rád. vlastně bych řekl, že jsem takový feminista sui generis. :-)

Jolana19
13. 07. 2006
Dát tip
nejsem schopná to hluboce kritizovat, snad jen líbí se mi to a nic jiného není důležité

Garth
12. 07. 2006
Dát tip
Hm. :)

Movsar
11. 07. 2006
Dát tip
s éčkem nebo bez něj! :-)) asi ta pointa není vtipná, máš recht, ale když jde o lásku mám za to, že jdou vtipy stranou. zbývají jen vypoulené oči, bělmo a křeč. a to je láska v obci fondoj :-)

jo sorry za obcasnou nesrozumitelnost ale vynechava mi e:)

Movsar
11. 07. 2006
Dát tip
rád tě u sebe na stránce vidím a rád čtu ty potěšující blázniviny:-) dík!

"Selka tančila a hlasitě zpívala píseň mladosti. Rozlévala tak horské říčky smíchu na tvářích mužů kolem ní." todle a nasledujici radky jsem si doopravdy dokazal nalezit a barvite predstavit....

atmosfra jako vzdy bezchybna....vzdycky jsem se divil co dokazes v par vetach protlacit za napady a neobvyklosti..ktere me dostavaji ale tentokrat mi chybelo neco na konec...ta tecka ktera vzdy byla pri ruce...se tentokrat bohuzel nedostavila...prectu jeste jednou zda-li jsem ji jenom neprehledl..jinak jsem rad zes zpet..a ze si na sebe upozornil...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru