Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lidé ze zasedaček

13. 07. 2006
7
2
4802
Autor
Movsar

Velká klimatizovaná místnost, dlouhý dubový stůl, židle italského designu, před každou sklenice a zelená láhev s minerálkou. Kvadrofonní systém do místnosti tiše propouští hudbu:  "...já na tom dělám, já na tom makám, už na tom dělám třetí den a vono né a né a né...", zvuk je tlumen tak silně, aby nerušil důstojnou atmosféru místa. Prostor se začíná plnit lidmi, ženami v pastelových kostýmech, muži v dobrých oblecích. Společnost usedá, starší muž v čele dokonale vyleštěné a ztichlé desky se přirozeně ujímá slova. Hovoří o výroční zprávě a projektu nové sezóny. Pevným hlasem vyzývá k prezentaci sedícího po své pravici.

Muži v brýlích, s krátkými a geometricky přesnými střihy vlasů si tu pohrávají s pozlacenými pery, tu si opřou ukazovák v antické póze o spánek.  Ženy pozorně naslouchají a občas se napijí minerálky. Všichni vědí, že tu nejde o běžný brainstorming. Barva hlasu mluvčího oznámila, že v okamžicích na svět příjde stěžejní myšlenka. "A ty vroubky...", pozvedl obočí, nikoli lacině jako podomní prodavač, spíše s grácií krále Manhattanu, "...vyražené rovnoměrně po celé ploše papíru, jsou tu proto, aby mezi nimi hovno ulpělo...", další pohled kontrolující srozumění, "... přičemž se tak dosáhlo maximální očisty za současné spotřeby minimálního množství papíru."
 
S vyslovením tohoto know-how se schůze blížila přirozenému vrcholu. Posud však její moderátor v čele těžkého stolu nedal prostor k případné diskuzi a tím očekávané fázi uvolnění. A tak si žena, jejíž účes byl vytvořen právě a jen pro tuto neobyčejnou příležitost, do bloku s vyraženým logem firmy snaživě energickými tahy pěstěné ruky zapsala: "Hovno musí ulpět!"

2 názory

Lucie-at
25. 08. 2008
Dát tip
překvapivý závěr...

môže byť

ssaamm
04. 10. 2006
Dát tip
hmm...

pampelin
24. 08. 2006
Dát tip
Zen *

stenos
04. 08. 2006
Dát tip
Dobrý.

Movsar
29. 07. 2006
Dát tip
chroustjazzi, pokud tato část zní skutečně nevěrohodně (a já sám ty pochybnosti mám též), pak je to ta největší chyba, kteríé jsem se mohl dopustit: připomenu aristotela: u díla je horší nepravděpodobnost než úplná neuvěřitelnost. díky ti za postřeh.

Evička
13. 07. 2006
Dát tip
:-))jo lidi udělaj i z hovna velblouda, bude dost místa v mořích, až napochodujem? ..

Liane
13. 07. 2006
Dát tip
Mě se líbí, rozesmála mě..

Norsko 1
13. 07. 2006
Dát tip
takové přesvědčivé ... :-)*

daddy
13. 07. 2006
Dát tip
..:)) t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru