Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O Zemi a Měsíci

22. 03. 2001
8
1
6362
Autor
Danny

toto jsem napsal ve 13ti letech v T602 :-)

O Zemi a Měsíci Měsíci,jenž byl původně pouhý toulavý asteroid přelétávající v mrazivém kosmickém prázdnu od planety k planetě ,se zalíbila Země svojí pestrostí a živostí.Přiletěl tedy blíže.Zemi se Měsíc také líbil-přitažlivost byla oboustranná.Měsíc tedy začal kolem Země kroužit.Bál se k ní přiblížit blíže-nejdříve kvůli ostýchavosti ,později za to mohlo to,že při svém přiblížení by svými slapovými silami zničil na Zemi všechen život a deformoval by její tvar ,takže by klesl do náruče zničené ,zesláblé a zraněné Země ,což nechtěl.Pokus o přiblížení před 65-ti miliony let skončil katastrofou , na Zemi vymřeli dinosauři a Měsíc se pokryl bolestivými ranami - krátery.Země a Měsíc,poraněni neúspěšným setkáním,pluli dále vesmírem vedle sebe,nešťastni ,že se nemohou přiblížit sobě blíž.Měsíc pouze laskal Zemi na dálku přílivy a odlivy,víc se ale nepokoušel. Tu Zemi napadl spásný nápad-použila svoji sílu a intelekt a zažehla v jednom druhu opic na ní žijících jiskru poznání a chápání.Tak vznikl člověk.Člověk,syn Země, upíral své zraky k Měsíci.Jak si stále více a lépe podroboval hmotu,vynašel konečně způsob,jak se od Země odpoutat a přiblížit se vesmíru a i Měsíci. Konečně nastal ten den-kosmická loď lidí,dětí Země,vyrobená z kovu z hlubin Země vytaženého,se dotkla Měsíce.Měsíc přijal tento kousek Země s otevřenou náručí.Stejně tak Země přijala vzorky horniny,které lidé přivezli z Měsíce. Vesmír se zachvěl mohutným pozitivním impulsem Lásky.Když se podíváte ze Země k Měsíci,zjistíte,že jeho tvář je čím dál tím méně ustaraná a čím dál tím více se usmívá.

1 názor

evalota47
10. 05. 2005
Dát tip
již vyjádřeno slovy kritiků předešlých milé,hezké,úsměvné a co tam po astronomických detailech - ptá se někdo co dělal kapitán Nemo v hlubinách zeměkoule a jakto,že tam žili dinosauři atd.atd........................T........

johanne
25. 03. 2004
Dát tip
hezounké O:)

Seregil
24. 12. 2002
Dát tip
Moc milé....*

hurvinek
17. 12. 2002
Dát tip
fakta sice drhnou ale imaginace je nadherna

Joohankaa
22. 08. 2002
Dát tip
Jezis, to je usmevny! :-)

Android
20. 08. 2001
Dát tip
fakt hezké...

Adriana
27. 06. 2001
Dát tip
Teda, tohle žes psal ve třinácti? Klobouk dolů a superTIP.

Deltex
13. 04. 2001
Dát tip
Hih, tys musel bejt pubertak... by ne- je to hezky, romanticky a jak podotkla FLO - dojemny. A ja dam * :))) Pa pa!

Danny
26. 03. 2001
Dát tip
albi: astronomicky je to možná nesmysl, ve 13ti jsem rozhodně neměl potřebné informace, ale ber to jako pohádku, (viz reakce FLO) ne jako populárně-naučné dílo

Albireo
26. 03. 2001
Dát tip
Jako k pohádce jsem svůj názor vyjádřil poslední větou. Líbí.

FLO
23. 03. 2001
Dát tip
Albi,pohádky se nezdůvodňují rozumově... Moc hezký, dojemný. *

Albireo
22. 03. 2001
Dát tip
Astronomicky to nesedí - Měsíc není zachycený asteroid, krátery na Měsíci jsou asi 50krát starší než vyhynutí dinosaurů, po většinu doby existence Země a Měsíce byla Země všechno, jen ne pestrá a živá. Jinak ale půvabné, zvlášť druhá polovice.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru