Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KRAJINY ZROZENÉ OHNĚM A KAMENNÁ SAGA ISLANDU

Výběr: a2a2a
27. 07. 2006
8
0
8073
Autor
vesuvanka

Na začátku byl oheň, z něhož se zrodil bohatý život

Milí Písmáci,

dovoluji si Vás pozvat na své dvě výstavy:

První výstava s názvem "Kamenná sága Islandu" se uskuteční v Praze - v kavárně Pod Vesuvem, Praha 8 - Karlín, Šaldova 34.
Vernisáž proběhne v úterý 5. 9. 2006 v 18 hodin. Výstava potrvá nejméně měsíc - ještě upřesním včetně návštěvních hodin.

Druhá výstava s názvem "Krajiny zrozené ohněm" se uskuteční v Plzni - Studijní a vědecká knihovna Plzeň, Smetanovy sady 2 (bývalý klášter, tzv. "Branka").
Výstava proběhne ve dnech 7. až 20. 9. 2006 v přízemí budovy, přístupná bude v pondělí - pátek od 9 do 19 hodin. Případné podrobnosti upřesním.

Zájemcům popíši dopravní spojení.
Snad někdo z Vás bude mít možnost některou z výstav navštívit - budou to moje poslední výstavy.....

Těším se na Vaši účast a přeji hodně krásných zážitků

vesuvanka




vesuvanka
10. 08. 2006
Dát tip
Zbora - to je vpohodě :-)))

Zbora
10. 08. 2006
Dát tip
a....vidíš, kdybych si pořádně přečetl upoutávku, tak bych se tak hloupě neptal ;o)

vesuvanka
10. 08. 2006
Dát tip
Print - díky za milé zastavení :-))) Zbora - díky za milé zastavení a zájem. Jasně, že to budou jiné obrázky - posledně jsem vystavovala Pod Vesuvem České středohoří a před tím Vesuv, teď to bude Island a ostrov Surtsey

Zbora
10. 08. 2006
Dát tip
Do Plzně nepojedu...ale pod Vesuvem se zastavim...teď už to snad najdu bez problémů :o) Doufám, že tam budou i jiné obrazy než posledně! :o)

Print
10. 08. 2006
Dát tip
Blahopřeju! Jsi úžasná!*

vesuvanka
09. 08. 2006
Dát tip
Spring - děkuji za návštěvu, krásný obrázek (patrně z jihozápadu Alp) a zájem, budu mít radost, když Ti to vyjde a přijdeš :-)))

Děkuji mnohokrát, je to pro mne velká čest. Smekám před vašimi skvělými psacími schopnostmi a učím se od vás. Taky ještě jednou mnohokrát děkuji za kritiku. Estrella de amor

vesuvanka
03. 08. 2006
Dát tip
Estrella de amor - díky za návštěvu a pochvalu, zastavím se :-)))

vesuvanka
03. 08. 2006
Dát tip
Estrella de amor - díky za návštěvu a pochvalu, zastavím se :-)))

Píšete skvěle, i vás žádám o kritiku. Estrella de amor

vesuvanka
31. 07. 2006
Dát tip
Pišta_Hufnágl - díky za milé zastavení i poznámku :-)))) I takové mírné sopky, z nichž volně vytéká láva, existují na Havajských osttrovech :-))) evalota47 - děkuji za milé zastavení i zájem, který mě moc těší a je to pro mě veliká čest, když je pro Tebe cesta do Prahy velikou vzácností. Budu držet palce, aby Ti to vyšlo :-))) Mně bylo 17 před 43 lety, to jsem zrovna maturovala. Díky za milé přání, i já Tobě přeji hodně štěstí, zdraví a radosti v osobním životě

evalota47
31. 07. 2006
Dát tip
A ještě dodatek...hodně štěstí..a ne jen v malovánííí

evalota47
31. 07. 2006
Dát tip
Vzhledem k tomu,že je Vernisáž 5.9.byla bych hrozně ráda kdybych se mohla přijet podívat.Naposledy jsem byla v Praze když mi bylo 17 let..a drahnou dobu se pokouším opět do Prahy podívat..stále mi do toho něco přichází,ale tak přemýšlím...neměl by se člověk zastavit a udělat konečně něco co chce? než to co musí???Tak mi drž pěstičky ať mi to konečně vyjde....jen tak mimochodem ..17 mií bylo před 31 lety..:))

To je ovšem hloupost, protože kdyby sopka pivo chrlila, tak se to zkarbluje a zpění, a nebude to k pití. Leda by jen tak zvolna vytékalo, to ano - zde ovšem nejsem si jist, jestli zvolné vytékání neodporuje definici sopky, resp. soptění. To už je otázka na odborníka.

vesuvanka
30. 07. 2006
Dát tip
Milá Robinio, děkuji za zastavení a krásná, povzbudivá slova. Moc mě těší i Tvůj zájem o moje výstavy. Děkuji i za přání. Samozřejmě, že maluji dál, ale vše další ponechám náhodě. Nebudu sama nabízet své práce vystavovatelům, ale pokud někdo sám projeví zájem, neodmítnu. Budu mít radost, když Ti to vyjde a přijdeš a předem děkuji i za kamínek a zdravím Tě :-)))

Robinia
30. 07. 2006
Dát tip
Milá Jano Vesuvanko, z toho nezájmu si nic nedělej a nerezignuj. Nesmíš to brát jako zklamání, prostě se s tím smiř a jdi si dál za svým cílem, třeba jednou přijde někdo, kdo Ti dá svůj obdiv najevo tak, jak si přeješ a jak si zasloužíš. Podívej se, kolika lidem třeba jenom tady na Písmáku Tvoje obrázky přinesly radost a pohlazení. Možná i v těch kavárnách spoustě lidí padly Tvé obrázky do očí, jen nesebrali odvahu se Ti napsat do pamětní knížky... nebo možná ani nevěděli, že by se zapsat mohli. Jsme už tací, že jsme k sobě málo otevření, málo se chválíme a těšíme slovíčky... málo si všímáme dění kolem. Ale o to víc je potřeba lidí jako jsi Ty, aby ukazovali, co všechno lze láskou k tvorbě udělat. Věřím, že na Tvou vernisáž přijde tentokrát více lidí a že Tě to potěší a že i potom Tvoje obrázky budou všechny náhodné návštěvníky kavárny a pizzérie Pod Vesuvem těšit. Držím Ti palce a pokud mi to jen trochu vyjde, tak přijdu. Mám pro Tebe kamínek...

vesuvanka
30. 07. 2006
Dát tip
Jirko, díky - moje pohotová reakce byla z radosti nad citátem velikána, který má moje sympatie právě pro zájmy, které jsou mi blízké. Geothe byl nesrovnatelně lepší ve všech oborech, kterým se věnoval (já mu nedosahuji ani ke kotníkům), proslavil se i v geologii při výzkumu české nejmladší sopky Komorní hůrky u Františkových Lázní, kde má na skále pamětní desku.

a2a2a
29. 07. 2006
Dát tip
ještě dodám, že ten Goethe je skoro jako ty.

a2a2a
29. 07. 2006
Dát tip
Janičko, smekám před tvými znalostmi i pohotovostí a děkuji

vesuvanka
29. 07. 2006
Dát tip
Jirko, dodatečně Ti děkuji i za výběr a zdravím Tě :-)))

vesuvanka
29. 07. 2006
Dát tip
Jirko, děkuji za krásný citát.... J. W. Goethe byl nejen velký básník, ale také geolog, mineralog i malíř... zde je jeden jeho obrázek

a2a2a
29. 07. 2006
Dát tip
Malé vědění dává lidem pýchu, velké skromnost ( asi J.W. Goethe )

vesuvanka
29. 07. 2006
Dát tip
Jirko, děkuji za milé zastavení a poctu. Jsou tu i lepší, kteří umí a znají víc a jsou činní ve více oborech. Zdravím Tě a přeji krásný den :-)))

a2a2a
29. 07. 2006
Dát tip
Kolik je nás tady takových, že umí psát básně, hezky malovat, zasvěceně a s láskou hovořit o přírodě a být pozorný a vlídný vůči velkému množství autorů ?

vesuvanka
28. 07. 2006
Dát tip
etna - potěšil mě Tvůj zájem, děkuji moc :-)))

etna
28. 07. 2006
Dát tip
jééé hurá v Plzni:) to si nenechám ujít! a i do Prahy se zajedu podívat ... už se moc těším jupíí

vesuvanka
28. 07. 2006
Dát tip
Dickers - díky za zájem, mám radost :-))) oleandr - díky za návštěvu i milé přání :-)))

oleandr
28. 07. 2006
Dát tip
to zní zajímavě, tak ať to vyjde, přece jenom mám to zruky

Dickers
28. 07. 2006
Dát tip
Já já, tu Plzeň:o) Mám to blíž, než do Prahy a moc rád se zajedu podívat a skvělý, že ta pozvánka přiletěla sem:o) Těšim se

vesuvanka
27. 07. 2006
Dát tip
Noe1 - díky za návštěvu a zájem, budu se těšit :-))) mám radost, že se Ti obrázek líbí

Noe1
27. 07. 2006
Dát tip
píši si do diáře :-))) ten obrázek v upoutávce je krásný, těším se

vesuvanka
27. 07. 2006
Dát tip
Zaprděnec - děkuji za návštěvu, ale bohužel textu nerozumím, Erika Njorfa neznám. Ten název je spíše obrazný...má vyjádřit kamennou historii Islandu :-))) Milly - díky za zájem, kéž by Ti to vyšlo :-))), já si také všude kam přijdu prohlížím obrázky, dokonce i na úřadech, pokud tam nějaké mají - třeba i nástěnné kalendáře :-))) kouzelná_květinka - Janičko, díky za zájem i za milé přání :-))) kéž by Ti to vyšlo :-)))

já doufám, že tentokrát to též stihnu Janinko.... budu dělat všechno... hodně úspěchů přeji!

Milly
27. 07. 2006
Dát tip
to je škoda, vesuvanko, maluješ nádherný obrazy..... Já osobně si obrazy prohlížím v každý kavárně, hospodě i čajovně, do který vlezu. Ráda bych přišla, tak snad to vyjde.. :-)

Zaprděnec
27. 07. 2006
Dát tip
...ta sága...neni náhodou njorlova? Erik Njorl, son of Frothgar, leaves his home to seek Hangar the EIder at the home of Thorvald Nlodvisson, the son of Gudleif, half brother of Thorgier, the priest of Ljosa water, who took to wife Thurunn, the mother of Thorkel Braggart, the slayer of Cudround the powerful, who knew Howal, son of Geernon, son of Erik from Valdalesc, son of Arval Gristlebeard, son of Harken, who killed Bjortguaard in Sochnadale in Norway over Cudreed, daughter of Thorkel Long, the son of Kettle-Trout, the half son of Harviyoun Half-troll, father of Ingbare the Brave, who with Isenbert of Gottenberg the daughter of Hangbard the Fierce

vesuvanka
27. 07. 2006
Dát tip
dadík - jasně :-))) díky

dadik
27. 07. 2006
Dát tip
no, vidíš.... na vernisáž to ale asi nebude, ale během září pak...

vesuvanka
27. 07. 2006
Dát tip
dadík - díky moc, budu se těšit :-)))... s těmi buřty a pivem asi máš pravdu -))) někde jsem kdysi četla dílko, v něm pisatel projevil přání objevit sopku, která by místo lávy chrlila pivo :-))), ale už nevim kde to bylo

dadik
27. 07. 2006
Dát tip
vesu to víš nejsou to buřty ani pivo...:)) nic si z toho nedělej..já přijedu jo? :)

vesuvanka
27. 07. 2006
Dát tip
děkuji Vám všem za milé zastavení i zájem, který mě potěšil, a ještě to, že chcete přijet z takové dálky... teď jsem tu dvakrát rozepsala svůj důvod proč už nechci vystavovat a vždycky mi uteklo mezitím přihlášení, po odeslání text zmizel.... tak jen stručně - v posledních dvou letech prožívám značné zklamání, co se týká návštěvnosti mých výstav - na vernisáž mi přijdou čtyři lidi, stránky v knize návštěv zůstávají téměř prázdné, zatímco v letech 1998 (kdy jsem začínala) až 2003 mi chodilo hodně lidí a hlavně byl zájem i ze strany vystavovatelů... v galeriích, muzeích, kulturních střediscích i knihovnách je o prohlídky zájem, zatímco v kavárnách lidi obrázky ignorují jak jsem měla možnost pozorovat.... takže už nechci další zklamání

Zuzulinka
27. 07. 2006
Dát tip
taky bych moc ráda, jen ještě nevím, jestlůi se vůbec dostanu do Prahy a v jakém termínu každopádně přeju, ať všecko výjde a lidé si odnesou Tvoje obrázky v sobě

Sarrah
27. 07. 2006
Dát tip
Ráda si udělám výlet***

dadik
27. 07. 2006
Dát tip
prosím tě to už bude podzim klid...

dadik
27. 07. 2006
Dát tip
neboj tam to soptit nebude, to bych tam taky nešla...

dadik
27. 07. 2006
Dát tip
jenyk pod tim vesuvem se sejdem ne? v září,. konečně...je to tam fajn...

Jolana19
27. 07. 2006
Dát tip
otevření určitě nestihnu, ale některý víkend v září plánuju návštevu Prahy

zdjr1976
27. 07. 2006
Dát tip
Ano pročpak poslední???? Nevím jestli to stihnu a co bude v září je to trošku z ruky, ale držím palečky ať dobře dopadne!!!

dadik
27. 07. 2006
Dát tip
vesu proč poslední?!! snad tu pod vesuvem stihnu...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru