Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vteřiny před startem

01. 08. 2006
7
0
1490
Autor
rainman

Jelikož mi nějaký šotek dvakrát změnil kategorii a když jsem se pokusil o opravu, nebyla možná, takže vkládám dílko znova... pokud se opět objeví jiná kategorie než "jen tak pro radost", není to závada na mém počítači. Děkuji.

     Vzduch se chvěje horkem a nervozitou. Vzdáleně si uvědomuju, že mi po zádech stéká pot a lepí mi triko pod startovním číslem ke kůži; nevadí mi to. Z minulých tréninkových týdnů jsem zvyklý na horší podmínky.
     Rozhlížím se po soupeřích. Někteří z nich jsou cizí tváře, většinu ale znám, pár dokonce velmi dobře. Právě oni mě před lety vytáhli ze srabu a zlákali k závodění. Jsem jim za to vděčný. Vím, že to zní jako blbá fráze, ale sport se mi potom stal jedním ze smyslů života, do té chvíle marného a bezcílného. Postupně přibyly i další záliby – malování, fotografování…
     Na pokyn startéra se přesunujeme na čáru. Napadá mě, že jsem ještě nezahlédl manželku s dětmi. Určitě budou čekat a fandit u cíle, jak je jejich zvykem.
     Až bude po závodu, ať dopadne jak chce, zajdeme na pivo to oslavit. Je to sice jenom krajský přebor, ale vždyť je to jedno; dokud nejde o život,…
     Usmívám se. Slunce mě krásně hřeje do zad a já čekám na start a pevně svírám kola svého speciálně upraveného invalidního vozíku.
Robinia
17. 08. 2006
Dát tip
Ještě, že jsem omylem klikla na tohle dílko, které už dostalo tip... takže ještě jednou :-)

KayTee
17. 08. 2006
Dát tip
je to někdo konkrétní? *

Sarrah
04. 08. 2006
Dát tip
*** a jedéééém

vlastovka.
03. 08. 2006
Dát tip
Jen tak moc krásně pro radost :) *

vesuvanka
01. 08. 2006
Dát tip
pěkně napsané.... pro radost i k zamyšlení.... díky a TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru