Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutnění

03. 08. 2006
10
4
2772
Autor
Bledulka

Kategorie mimo by byla asi výstižnější, ale nemám ji ráda

Čekám.......na co vlastně marně zkoumám svoje srdce marně do něj nahlížím chtělo by se rozletět ale přistřihli mu křídla Modlím se......a nevím proč ke svému Bohu každý nějakého máme ale který je ten pravý Křičím........jen otvírám ústa v němém úšklebku který mi křiví tvář místo smíchu Pomáhám......jestli vůbec nevím ti lidé mě možná nepotřebují třeba jsem jen po ruce nesprávný člověk na špatném místě Soucítím......co je to soucit jen ohlédnutí se za předešlým životem a hledání podobností Pláču.........a slzy nemám ty už dávno vychly a tak mi zbývá jen spalující naděje v srdci, ale pro tu stojí za to čekat, modlit se, křičet, pomáhat, soucítit i plakat, ta naděje mě naplňuje..........až do dna.

4 názory

A.H.
10. 11. 2009
Dát tip
tak tak, naděje umírá poslední. Ovšem, raději zastávám názor "nespoléhat na ni."

Bledulka
25. 02. 2008
Dát tip
Gabriel: Díky, to byla opravdu vyčerpávající kritika, tvojí upřímnosti si cením. Teď zrovna nemůžu pomáhat a připadám si úplně prázdná, tak jsem si nedávno na tuto básničku vzpomněla.

Gabriel
25. 02. 2008
Dát tip
Mě se to líbí ,protože je to o tom co s námi hýbe, o tom co nás drží při životě a aspon jednou za čas když už třeba nemůžeme dýchat vyhoupne zas na hladinu aby jsme věděli že to má cenu .to je podle něco čemu se dá říkat bůh .To co nám dává tu naději. Máš tam nějaké chyby .Dal bych tam otazníky za otázky a vyschly ti chybí s .ale to jsou detajly Perroquet asi neviděl pána prstenů kde soucit zachránil celou středozem protože Bilbo nezabil Gluma "-) davm ti tip

satannáš
22. 03. 2007
Dát tip
Naděje umírá poslední , prý. T

Moncheri
25. 09. 2006
Dát tip
Tenhle pocit velmi dobře znám,zaujmula*

červánky
27. 08. 2006
Dát tip
Tvoje dílka jsou mi dost blízká, měkdy mám stejné pocity...jsem ráda, že s nimi nejsem sama, velký T

perroquet
27. 08. 2006
Dát tip
Možná by to chtělo nějaký smysl života, nějaký tvůj cíl. Jestli je ale cílem bezcílný smutek, tak je ta báseň skvělá. Soucit je na hovno, dlouho nevydrží a někdy je to jenom pštrosí zahrabávání hlavy do písku, které nic neřeší. Buď pomáháš ráda a máš z toho radost nebo nepomáhej. Dlouhodobý soucit škodí soucitníkům i soucítícím.

Vlkodlak
14. 08. 2006
Dát tip
je to povedené.TIP

bestye
09. 08. 2006
Dát tip
naděje je nádherná věc *

Bledulka
05. 08. 2006
Dát tip
Pan_Brasovsky: díkys moc, bylo mi hodně smutno, přála bych si jednou napsat něco optimističtějšího, ale moc mi to nejde

Bledulka
04. 08. 2006
Dát tip
Čumák: To ti věřím, protože já taky

Bledulka
04. 08. 2006
Dát tip
brubarbucha: díkys, bylo to jen takové citové rozpoložení o noční, kdyby existovala kategorie noční indispozice, tak tam moje dílko samozřejmě patří. Soucit nesnižuji, líbí se mi tvůj pohled na něj, asi jsi větší optimistka, kujů

Čumák
04. 08. 2006
Dát tip
mam z toho smiseny pocity...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru