Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sedmiramenný svícen

08. 08. 2006
5
4
6727
Autor
Jakubisko

Trochu změna ve stylu psaní, tak se nelekněte...možná souvisí se změnou v životě? :)

sedmiramenný svícen
dál svítí do tmy
svou báseň tesknou

sedmiramenný svícen
stále sám
a vosk ho na rukou pálí

sedmiramenný svícen
dívá se na nás
ale my na něj nikdy

sedmiramenný svícen
tolik lidí už viděl umírat
sedmkrát...

sedmiramenný svícen
-vlastně jen stojan na svíčky
kdy dohoří jeho knot?

4 názory

Jakubisko
25. 01. 2009
Dát tip
***

hašigora
25. 01. 2009
Dát tip
*

Jakubisko
28. 12. 2007
Dát tip
a já jí mám tak rád.....vrrr.....:o)))

ach jo, zajdo, tohle je trochu nuda...chybí mi v tom právě něco z tebe, ono jde určitě psát tak, že člověk pořád nepoužívá "já...a tak" a přitom je na básni vidět, že vychází z něj...a zrovna tahle mi přijde děsně cizí a odtažitá

Jakubisko
23. 09. 2006
Dát tip
já to nechápu....přitom tohle dílko se mi tak krásně psalo....:))) taková černá ovce, chudinka :))) no ale díky stejně no...:o))

Anyz
23. 09. 2006
Dát tip
zajimava myslenka a uplne pred sebou vidim ten svicen ale nejak neprijde mi to psany s ttakovou lehkosti jako ty tvooje jiny veci

Jakubisko
15. 09. 2006
Dát tip
možná...ale já tam tu šťávu SAKRA vidim..sem divnej :D díky

Jakubisko
12. 09. 2006
Dát tip
já taktéž ;) díky

Kaira
12. 09. 2006
Dát tip
Miluju svíčky :-) takže goooooooood

Jakubisko
11. 09. 2006
Dát tip
fakt jo? no tak to mě těší...ale tak nějak sem od toho stejně upustil, no nevim, trochu se autorsky hledám teď...:) uvidíme! ;) děkuju

_NoBody_
11. 09. 2006
Dát tip
ja teda nejsem buhvi jakej kritik a asi ani dobrej akvalitni autor, ale me se to zda jako zmena k lepsimu!

Jakubisko
27. 08. 2006
Dát tip
no tak tedy děkuji moc...svícen se nám nějak rozjel :o))) samozřejmě vím, že svícny nemají knot...to ale přece nevadí...v poezii už vůbec ne ;) každému jednou dohoří jeho knot

martinez
27. 08. 2006
Dát tip
tak tady tipuju tvůj poslední názor! * a sedmiramenný svícen, název se mi hned vnutil... přilákal mne... ale ten konec mi taky nesedí - hlavně proto že svícen nemá knot - ten mají svíčky :o)

Jakubisko
25. 08. 2006
Dát tip
Jsem zpátky!! :)) Nojo...něco na tom je...:o) Já píšu tak jak cítím...jenže tak nějak podvědomě prostě vím, že to budu dávat na ten Písmák...a jak už jsem řekl, jsem člověk, kterému dělá hrozně dobře chvála :))) teda vůbec kritika, názor...i když není kladný. Leč kladný o to víc...:))) No a když se to tak vezme...tohle právě není životní báseň. Když jsem jí psal, měl jsem dobrou náladu, i když je ta báseň spíš smutná...ale říkal jsem si, že "takhle nějak píšou básníci z povolání" :))) a líbilo se mi, co jsem vytvořil...možná právě proto, že to nejsou moje pocity...jako bych četl cizí příběh a líbilo se mi to...a čekal jsem i odezvu zde. Ta nepřišla, takže mi došlo, že neumím vyprávět cizí příběhy...a budu dál vyprávět ty svoje :o) a svoje příběhy neumím vyprávět jinak, než "svým" způsobem...nebo možná umím, ale nemám tu potřebu... Uff trochu jsem se rozepsal...:)) Ještě bych dodal...mě z depky ani tak nepomůže samotná poezie, že to na ten papír načmárám...ale pomůže mi, když vidím, že je dost lidí, kteří tomu rozumí a chápou to...a tím mě vlastně hrozně podrží. :o)

Milly
25. 08. 2006
Dát tip
Mám to!!! :-))) jorel "tak to bývá. dobrá poezie plyne z podstaty člověka. nelze si ji vynutit. jen jí dát prostor. píšeš hezky a příjemně se čteš. máš myšlenky i postřehy, dobré reflexe a cit pro situaci a kompozici z okamžiků. co ti chybí, je dle mého názoru dril. tisíce zmuchlaných papírů. srdce i mysl máš v pořádku, oko také. ale cesta vede houštinami. nenech se odradit. piš poezii svým životem. teprve pak budeš opravdová i v ní. rozhlížej se, naslouchej, putuj. znavena životem usedej k papíru a nenech se ničím odradit. recituj ji bezdomovcům i ušmudlanému zdrcadlu na záchodcích. a nepřestávej."

Milly
25. 08. 2006
Dát tip
pokud to tak cítíš, je to k lepšímu, ať si lidi tvrděj, co chtěj...... Mně zas bylo razeno psát tak, jako by si to nikdy neměl nikdo číst- psát jako na dveře od veřejných záchodů...... Počkej, třeba to někde najdu... :-)

Jakubisko
11. 08. 2006
Dát tip
Ď..

Pet.com
11. 08. 2006
Dát tip
T..

Jakubisko
09. 08. 2006
Dát tip
jj, máš pravdu, vrátím se...asi to není nic moc tohle no...jen jsem prostě měl chuť napsat něco trochu doslovnějšího :))

evouš
08. 08. 2006
Dát tip
safra....si to ještě parkrát přečtu třeba mi to dojde...to víš my s delším vedením:)

Jakubisko
08. 08. 2006
Dát tip
super, první tip mé "nové éry" :))) díky moc...mě se ta poslední sloka zase líbí nejvíc :D

evouš
08. 08. 2006
Dát tip
mě se to líbí:) ...má to zvláštní náladu...fakt hafo dobrý, jen ta poslední sloka to trošku kazí...T

Jakubisko
08. 08. 2006
Dát tip
Njn...nejsou depky, tak není ani původní střevo...:) Ale budu se snažit...tě zase potěšit...:o)

Změna...ovšem otázka zda k lepšímu...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru