Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ve špatnej den na špatným místě...

25. 03. 2001
2
0
2765

krátká povídka...jen tak pro zábavu...zcela bez pointy :))) snad se bude líbit...

Déšť kulek zabubnoval na karosérii převrácené škodovky... Alamo vrazil hlavu mezi ramena a hněvivě zaklel.Trhnutím vyhodil ze své poloautomatické berrety zasobník, šáhnul dozadu pro další a rychle nabil.Nehlučně se překulil a párkrát vykoukl zpod vyvrácených dveří.Věděl že tam někde jsou.Možná schováni za prázdnými barely, nebo tam, kryti hromadou zrezlých železných traverz.Každopádně, jakmile se hne, rozstřílí ho na kusy.Klepnutím aktivoval komlink. " Rubíne, Stavro, jste tam ?" Odpovědí mu byl jen praskavý šum. Loktem si otřel zpocený obličej a zkusil to znovu. " Kryso, Bručoune...kurva ozvěte se někdo..." Komlink párkrát prsknul a pak se konečně Alamo dočkal. " Alamo... seš to ty, u všech démonů, tady Stavro...uhhh...víš, já sem to koupil, krvácím... a nevím jak dlouho to ještě vydržím..." " Kde jsi doprdele ?," zeptal se nervózně Alamo. " Ležím...ležím ...," ticho. Bručoun rozzlobeně odhodil nefungující vysílačku, poškozenou tlakovou vlnou, když nedaleko od místa, kde zajišťoval radiové krytí, dopadl obranný granát.Celá akce se podělala a on se právě chystal zmizet.Nebýt nervových vláken a vylepšených reflexů, byl by na kaši.Takhle sebou plácl do zabahněného příkopu, během pádu tasil starou dobrou uzinu, aby vzápětí pokropil okolí celým obsahem zásobníku.Zaslechl bolestivý výkřik.Obličej se mu skřivil do spokojeného šklebu.Pozdě si uvědomil přítomnost kohosi za svými zády.Stihnul se ještě otočit, ale to stačilo jen na to, aby se mohl podívat do hlavně rotační utočné pušky... " KURVÁÁÁÁÁ..." Alamo vyběhnul zpoza vraku bývalého fára a zuřivě mačkal spoušť pistole.Posraná práce, posranej informátor, posraná armádní jednotka... " Pane, všechny cíle zneškodněny," obrněná postava v bitevním kevlarovém pancíři ukázala na ležící zbytky kdysi lidského těla," vaše rozkazy ?"
Seregil
03. 10. 2002
Dát tip
Nemusí to být ani v tom pořadí, v jakým to psal Ageran. (-o

Marwin
29. 06. 2002
Dát tip
Blbej den ;))))

Cavalera
15. 05. 2001
Dát tip
Je to dobrý Simi, až na malý úlety, kdy najednou použiješ poněkud "jednoduché" věty. Nebo někdy zbytečně popisuješ .. viz: aby se mohl podívat do hlavně rotační utočné pušky... Mnohem lepší, alespoň dle mě by bylo napsat jednoslovný název .. třeba dvaačtyřicítky .. no to je asi blbost:-)) .. tak do jiný:-) ... Jinak je to dost podobný začátku jedný z mých povídek:-) ... což je dobře, aspoň máme společný témata:-) .....

StvN
31. 03. 2001
Dát tip
celkem povedenej shot

Glumik
28. 03. 2001
Dát tip
rychle, ctive :) Tip

Glumik
28. 03. 2001
Dát tip
Tip?

Glumik
28. 03. 2001
Dát tip
nak mi to nefunguje :( ...tak nic .)

Verita
26. 03. 2001
Dát tip
ať žije shadowrun! :) al etak nějak bych chtěla vědět co bylo předtím...nebo aspoň potom.... :))

Deltex
26. 03. 2001
Dát tip
Trochu mi to připomnělo Shadowrun a trochu zas Kulhánka! Hezky psané a má to spád! Určitě to rozveď!

Grendel
26. 03. 2001
Dát tip
;) ... tohle je dost povedené...

Cthulhu
26. 03. 2001
Dát tip
Je to fajn, ale na tip to asi ještě není. Je ale fakt, že mi tenhle příběh připomněl Kulhánka (a toho mám docela rád). Mimochodem, jak pokračuješ s tím svým románem (nebo co to je) Poslední z prvních...? Už dlouho se tady na Písmákovi neobjevila další kapitola.

Ctulhu...nejsem stroj :)))

Anonym
25. 03. 2001
Dát tip
Sakra jakej anonym...to jsem já ADANEDHEL..grrrr

Dvoukvitek
25. 03. 2001
Dát tip
přijde mi to malinko jako ze světa shadowrunu... A nebo svět po té co ho ovládl počítač skynet :)) Dobré! :)

Ageran
25. 03. 2001
Dát tip
Tak takhle nějak dopadnete, když budete mít špatné informace, v zádech armádní jednotku a zkurvenou práci... :-) Nebo když někdo (víš koho myslím) bude mít chuť zase všechno rozstřílet...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru