Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vypouklá nicota...

09. 08. 2006
18
5
4269

No... Stejně ho smažu...dřív či později...

Stojíš tu sám…

sám před sebou

i před celým světem.

 

Čekáš…

 

A hodinky?

K čemu?

Zn. Máme času dost..

 

Občas někdo hvízdne,

pozdraví,

otočí se.

Ale jinak…

Kdo tě vnímá?

 

Jak slepý bez slunce,

K čemu ON ho potřebuje?

 K čemu ON je…?

 

A kvůli čemu jsi tady TY?

Koho zachraňuješ?

Před kým utíkáš?

 

 

SÁM

A

SÁM

 

 

Jen marně proklínáš…


5 názorů

Jejda, tak toho si opravdu vážím..obzvlášt tady u tohoto díla...které...no...nejsem na něj prostě 2x moc pyšná a divím se, že jsem ho ještě nesmazala..no, to přijde :) Ale tobě děkuji...

Smíšek:-)
01. 09. 2007
Dát tip
dost intenzivní "Jak slepý bez slunce" dost vynikající /*\

Děkuji pěkně :)..taky mrknu...

Jee, vidíš, to mě ani nenapadlo... :)

ramia
20. 10. 2006
Dát tip
..Janek Ledecky...sám a sám..Ty Tvoje ústa proklínám..

Chareas
23. 09. 2006
Dát tip
Vzdálený_hlas_moře samozřejmě, rozumím... rádo se stalo, je mi potěšením :)

NO, ohledně toho textu na té druhé straně už tady padla jedna připomínka... Možná na tom něco bude, ale já jsem to chtěla tak :o) Děkuji.

Chareas
23. 09. 2006
Dát tip
ju, samota dokáže být tíživá, ale pokud človíček jen trošinku dovolí, nikdy není sám :) Přeji mnoho veselé společnosti, ať je lépe... a děkuji (oddělení druhé části by klidně stačilo jen tou kurzivou, ale pro společný konec uprostřed je to takhle asi lepší)

sun-shine: Třeba až si ji přečteš po osmé, bude ti připadat fádní :) Ď. Magali: Ale, fuuj...mé srdce plesá, že čas jeho mučení je nadobro pryč. A k básni, víš... Smutná... Colleen: Nebo taky NE :) Ď. Tiché moře: Dáváš mi tYp, sice bych raději brala tIp, ale i tak mooooc děkuju :o)

Dilko nad kterym se da i delsi dobu zamyslet co jsi tym myslela no jako vzdy velice krasne a svym spusobem i trochu smutne a dotykajici se lehkym a chladivym dotekem na me srdicko.Lehkym,protoze je krasne a dobre poslouchajici se a chladivym dotekem na me pusobici,protoze je dilko smutne.Davam ti s radosti typ a preji ti at zase vytvoris krasne a dobre poslouchajici dilko dobrou noc...:))))

Magali
24. 08. 2006
Dát tip
Krásná, jemná a smutná... co víc dodat... *t*i*p* P. S. když jsem poprvé uviděla slovo -vypouklá-, vzpomněla jsem si na Zachrdlu a jeho zrcadla... brrrr;)

Oldjerry
20. 08. 2006
Dát tip
Moříčko, píšeš pro lidi, kteří něco taky umí a něčemu občas i rozumí...ty dvě části básně nemohou existovat jedna bez druhé, ale i tak se ty dvě polohy rozdělí významově a není třeba se podbízet tím pravolevým dělením. Je to můj názor, ale čtu tady, že někomu se to zase líbí. Ber to prostě jen jako názor.

Jacques: No, týká...to časem přijde :) ale Ď. stenos: Děkuji, logika je někdy na dvě věci, ale... L.Angel: Tak fajn :)

Nemaž, je to fajnový

stenos
19. 08. 2006
Dát tip
Hodně logická báseň , až příliš na mě,ale otipuju za slova.

Jacques
19. 08. 2006
Dát tip
Doufám že se prolog netýká básně... šup s ní do oblíbených. Dík. a tip

šňupálek: Děkuji, možn máš pravdu, ale je taky cítit teplo a "cítit teplo".... Anyz: Děkuuuuju :) Oldjerry: Hmm...nevím, prostě jsem nevěděla, jak to jinak oddělit od sebe, tak jsem zvolila nejednodušší cestu. Ď.

Oldjerry
16. 08. 2006
Dát tip
To by si člověk hodil mašli, kam se já hrabu se svýma depkami (nebo svými depkama ?). Naštěstí mne zachránilo to, že jsem musel otáčet hlavu jako při tenise... Jako by sama o sobě nebyla dost závažná - to rozházení po stránce jí sice neublížilo, ale taky neprospělo. Takže : za téma a verbální zpracování

Anyz
12. 08. 2006
Dát tip
nemaz ho nemaz je fakt ze pro me to neni to nejkrasnejsi co si kdy napsala ale ma to neco do sebe treba se mi libi spracovani leva prava strana a tohle se mi libi nejvic A hodinky? K čemu? Zn. Máme času dost..takze sice je to mensi tip ale furt je je to pekny *

šňupálek
12. 08. 2006
Dát tip
to sem se zase rozepsala...jako bych do těhle věcí měla co kecat.. Zn. brát s rezervou ;-)

šňupálek
12. 08. 2006
Dát tip
slepý si slunce užije..ne že bych s tím měla nějakou zkušenost - mimo své vidoucí vlastní žádnou - ale uznej, že koukat do slunce je stejně spíš bolestivý, než co jinýho... člověk se zastaví a vnímá to teplo, které prostupuje proč zachraňovat a utíkat, když můžeme nastavovat tvář večernímu slunci? jsme tu, abysme Něco udělali, nebo abysme si to prostě (u)žili? i když to smažeš, nikdy už nesmažeš těch (zatím) pětadvacet lidí, který to četli

Kuba: Ale, kdepak....nicméňě velké Ď. :)) Nickyx: Hele, ty už mě ale neštvi :)) To už nebude žádná kritika od tebe bez připomínky, že teď píšu na hov.. že předtím to bylo lepší... Projdi mých posledních (asi)5 děl...je to u každého...NEBOJ NESPÍM NA VAVŘÍNECH :o)

Nickyx
11. 08. 2006
Dát tip
pěkné, ale už mi nějaká Tvá jiná dílka sedla víc...nicméně *

Jakubisko
10. 08. 2006
Dát tip
hmm..jo...myslím že to chápu...cítím v tom něco svého...je to moc krásné, jako od tebe vždycky :) *

flegy: Děkuji Spring: No, to nevím...ale děkuji :) jagara: No, nevím, jestli je to v tom...ale Ď.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru