Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pan Jehovista

16. 08. 2006
0
0
1784
Autor
akanahe
Jednoho dne z čista potkal mě pan Jehovista zastavil mne, pak mi řek "Probuďte se" je váš lék a pak pravil pár vět o dobru a zle a jak vypadá svět. Jeho názor na zlo byl však mylný zlo je dobré stejně jako dobro, to já dávno vím a při vyslovení tech slov připadám si jak Don Kichot. Pak pán pravil hned vy nechcete dobro? A po té větě si říkám .. To vy spíte a probudit se nemíníte. a připadám si jak Don Kichot v boji s větrnými mlýny Vy ste mlýny, svět je vítr co s nimi otáčí a já s nimi bojuji na každém kroku a to už dlouhých 18 roků.
akanahe
25. 09. 2006
Dát tip
orbital: no i nekteri lide nad tim neuvazuji a jasou jako by byli naprogramovani :P

orbital
22. 09. 2006
Dát tip
hehe, no to yo :) ale viry nad tím neuvažují, sou tak naprogramované. dalo by se uznat, že někdy se člověk chová jako vir, třeba i k Zemi, ale jinak s ním nemá mnoho společného :)

akanahe
22. 09. 2006
Dát tip
orbital oni skodi cloveku z pohledu vira je clovek jidlo :P jo to by pak clovek byl pro zvire virem ne? a zaslouzil by si zabiti pac zvireti skodi :) vzdy to je na pohledu toho druheho . Ten vir chce taky jen prezit :).

orbital
06. 09. 2006
Dát tip
souhlasím, že smrt patří k životu, je to jeho nedílná součást, ale k tomu není třeba zabití. věci zanikají i samy od sebe. a zvířata neberou to, že zabije jiné, jako něco zlého, snaží se přežít. u člověka to nutné není, aby někoho zabil, kvůli přežití. a s těmi viry to není jednoznačné, ale chápal bych to. když škodí, tak proč je nezničit. hmm?

akanahe
28. 08. 2006
Dát tip
orbital: no pokud bych rekla ze jo , ze zabijet je stejne dobre jako dat zivot ,tak by mne ukamenovali asi :) pac pak by nikdo nikoho nemoch zabyt a to ani zvire ani mouchu nebo treba strom - jo i trava ma svuj zivot a nebo treba i viry a nemoci maji zivot - myslis ze zabit vir je spatne? ... :P p.s nekdy je treba horsi dat zivot nez zabit to jen tak okrajove. :P

orbital
23. 08. 2006
Dát tip
chápu, všechny věci existují v protikladu pro uvědomění rozdílu. ale jen jeden z nich může být správný. nebo ne? přece nebudeš říkat že zabíjet je stejně dobré jako zachraňovat...

akanahe
18. 08. 2006
Dát tip
jj je to tak bez zla by nebylo dobro. By to lide brali jako standard a ani by o dobru nevedeli ze je :) a proto je dobre a tak pokud si o tom chces pokecat tak klidne ale asi ne tady pac na to nemam energii :))

orbital
16. 08. 2006
Dát tip
wow, to je síla... zlo je dobré stejně jako dobro? opravdu?

StvN
16. 08. 2006
Dát tip
Legrace. Nemá smysl všem lidem říkat, že jsou hloupí.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru