Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mamba

Výběr: Print
30. 03. 2001
10
0
1848
Autor
ARC

Mamba (1998) A když mě bolest opustí, vklouznu zas do svojí kůže: pod listy ukrytý hbitý had. Kudy vede má cesta vím jen já, a ta která mě vyslala. Šelestí listí, kapky kapou v mojí hlavě malého hada. Sametově svítí šero podzemní, tančím neslyšně kolem potoků a jeskyň, pluju travou a je mi tak lehce pod nebem s neznámými planetami. Barvy, stíny, šepoty tiše džunglí našlapují, jak nadějná, jak znamenající jsou všechna setkání: Horký dech tygrův, rybí oko na hladině, Luna v útrobách, zářný pohled krokodýla, výkřik rajky na liáně, bzukot v tlamě orchideje, výstřely, otrávené pasti, padající zdi opuštěných chrámů, spáleniště přepadené vesnice, tiché kroky neviditelného muže. Ten muž zahlédl v trávě k nebi čnící Boží muka. Jako zapomenutá lampa zvonila obilím v parném létě na českém venkově,. seděla na bílém v bílých šatech, zelenou stuhu bral ji vítr, nakrátko se mihla před ním, pole sálalo. Objal ji, hleděli si do očí, propadali se jako malé děti. Tančili spolu na křídlech srpnového vánku, já, archanděl Michael a Marie, moje žena, a noční duha se nad krajinou rozprostřela jako důkaz lásky mezi hadem a ženou. Hadi, mí bratři, popadali nám k nohám, nebe se roztočilo a my dva, my dva krásní nazí hadi hřáli jsme se na bílé omítce, my dva krásní hadi nazí v rovníkové Africe. Je mi radostí do Skoku, ale neudělám to, jedu dál a na nic už nehledím. Jak příjemné plout pod kameny a na nic nemyslet, sledovat znamení, pohroužen pozorovat okolí. Až někdy půjdete po městě, pohleďte pod své nohy. Skryjte dobře svoje zděšení a propadněte se na chvilku: Tak tiše a hbitě, Vyrovnána se vším, beze slova tam mezi hvězdami pluje Mamba...Maria
Serpent
14. 09. 2004
Dát tip
výborná TIP

Heulwen
23. 08. 2004
Dát tip
emotivní *

Noe1
21. 08. 2004
Dát tip
Ha,ha, Krásno, seš nějaká roztržitá :-) Ještě že jsem našel. Skvělá *t + opravdu klub :-)

machal
21. 08. 2004
Dát tip
Je to truchu rozházené (jako že se mi to nečetlo nejlépe) ale dobré a tak Tip

ta je úžasná TIP + klub

...***

Funda
30. 03. 2001
Dát tip
Připadá mi, že jsou tam nějak moc velký skoky. Z Čech do rovníkové Afriky. Asi si hroznej úletář, ale to nevadí, je zvláštní si to číst a představovat si to. Jenom ty skoky malinko zmenši, protože já osobně si myslim, že většina lidí radši pluje dýl jednou krajinou. Díky.

Verita
30. 03. 2001
Dát tip
...........líbí!!!!!!

Pája
30. 03. 2001
Dát tip
nádherné pluju travou a je mi tak lehce *

kafka
30. 03. 2001
Dát tip
*!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru