Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tvář sukní má daleko do výrazu ňader

Výběr: sidonia, Print, Zbora
30. 08. 2006
12
0
2269
Autor
protiproudu
 
Podoben prvnímu letu orlích mláďat, vedl své tělo, jako vítr řeku, narážeje do stesku a migrén výloh, bolavých bodců obočí, čtenářů jeho rychlosti, aby doběhl v ústa tramvaje, právě polykající soumračné halo barvy, shlédl, jak na věži tleskaly chřtány hodin a za zvuků jazyků podvozku lízaly koleje. Mohl pomyslet na vzrušené davy deštníků svého náměstí srdce. Mohl se jen držet madélka jako dítě prsu a mít oči celé od bouřek. Mohl zrakem zakopávat o dívčí ňadra a jiné chrámy podobné levandulovému nápoji. Ozdoben vrtulí myšlenek ze dne, který pod dekou umírá, tuto okružní jízdu si věnoval. Déšť je celý ze špagátů a na list papíru, který je tolik podobný duši králíka před popravou, poznamenal si: „Posunut za bod, kde má vyhasínající slza píše levou rukou závěť, posunut za bod nekonečně zívajících vrat do nesoukromí, posunut za bod, kde si perspektiva kolejí nezastříhá nehty a za bod sídlišť s oknem do panelových zahrad. Šokován bodem, když líce žen připomínají voskové lilie…“ Často byl příliš úhledně složeným prádlem skříně a jeho tramvaj nosila staré náušnice, jako dech má sukni na skrytí srdce. Ale tvář sukní má daleko do výrazu ňader. Tramvajový vůz, zamotaný do sluneční skvrny, kde už vrženy jsou kubistické berušky. Je to skorosrpen hodin, srdce bije a jeho plavec je vyslán vítězit v bazénu bez vody.

Zbora
08. 09. 2006
Dát tip
Souhlas se Sidonií, perfektní asociace. Dík za avi.

Baziliška
04. 09. 2006
Dát tip
:-)...prostě se mi líbí jak píšeš, umíš do toho něco dát...je to požitek vychutnat si myšlenky v textu po té obvyklé cukrové vatě dnešních dnů...

tristes
01. 09. 2006
Dát tip
hou !! /síla/ vrátim se..toto pobrat...;o) taky dík za avi

Markel
31. 08. 2006
Dát tip
Myslím, že ani autor, stržený vírem vlastních představ, netuší, proč a jak, je to jako proud, chvíli před hrází, než rozlije se širokým proudem, strhne břehy mantinelů našich představ, líbí moc a dávám velkýho tipínka :-)) .... a tohle nejvíc : Mohl zrakem zakopávat o dívčí ňadra a jiné chrámy podobné levandulovému nápoji. Ozdoben vrtulí myšlenek ze dne, který pod dekou umírá, tuto okružní jízdu si věnoval. Déšť je celý ze špagátů a na list papíru, který je tolik podobný duši králíka před popravou..

Skafararix
31. 08. 2006
Dát tip
tak tak...vsetko uz bolo povedane.

Print
31. 08. 2006
Dát tip
Uf....***

guy
31. 08. 2006
Dát tip
jo, dobrý, do tohodle počasí ..

Jacques
30. 08. 2006
Dát tip
MA ZEC TI P OB LIB ENE SM IM? :o)

solomon
30. 08. 2006
Dát tip
dobrý to je dik za avi

sidonia
30. 08. 2006
Dát tip
kdyz se clovek prokouse prvni vetou bez nasledku...;)

sidonia
30. 08. 2006
Dát tip
uzasny! doprdele je to uzasny proste! tv+avi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru