Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návrat mě. + Oznámení o založení Klubové zcény Písmáku

Výběr: sidonia, Print
30. 08. 2006
9
0
4125
Autor
Voloďa

poznámka - Do pošty mi chodí oznámení o těch co chtějí vstoupit do Klubové zcény. Ale chíli počkám až bude hodně a pak se podivám na díla zájemců a na základě toho vystavím posudky a rozhodnutí o nepřijetí nebo přijetí. Proto zatím počkejte, dik.

Přijměte mé chladnější pozdravení a přejdu rovnou k věci.

Tento servr se očizřetně ocitnul v krizi nejhrubšího zrna. Když jsem se tu tak procházel viděl jsem věci které ho nešlechtí - spousta nových nicků ještě tipově slabších než původní a jak jsem tak nahlížel do jeich děl, tak zcela oprávněně..

Nezastírejme si - nové prostředí písmáku je jakoby horší i vzhledem ke vzhledu jeho vzhledu a v neposlední řadě i jakoby funkcí.. toto úmyslné zhoršení ze strany netalentovaného panstva vás ale nepřiměla o to víc zlepšit písmák tvorbově!! Ba naopak, vaše rezignované rádobydíla jakoby se nudnu a nepovedenosti tohoto prostředí snažili přispůsobit!

TO SE MUSÍ ZMĚNIT !! 

A proto se vracím na tuto zcénu i když už je mi co do kvality velmi těsná a popravdě řečněno si mou přítomnost ani nezaslouží, protože i já mezitím poeticky vyrostl nade všechny meze a mé ambice jsou již úplně jinde a berte to spíš jako takovou pomoc od staršího bráchy nebo tak něco.

Abych ovšem byl schopen v tomto literárně slabém prostředí jak se říká fungovat aby mě moc nekazilo, rozhodl jsem se oprávněně založit zde svou vlastní platfornu, kde nebudu už nadále bazírovat na vašich neodborných tipech. Bude to místo kde bude vítána spíše jen (na zdejší poměry) elita.

Nechal jsem se totiž inspirovat kluby, kam chodí fanšmekři aby se izolovali od středního proudu a rozhodl se založit Klubovou zcénu Písmáku kde budu ředitelem a nevemu tam hned tak každého a možná tam dokonce radeji budu jen já. To se ještě uvidí na kvalitě příznivců se zájmem o vstup. Od své účasti si slibuju mírné pozvednutí úrovně písmáku, protože jsem zde započínal svou kariéru (ale nic mu nedlužím! -Prostě jen z dobré vůle.) Nyní již můžete chodit na má kvalitní klubová díla čtenost jen třeba 50 a z toho jen několik odbornějších tipů. (Na zbytek to bude moc těžky.) Můj klub tožiž není nafukovací.

 

Protože jsem již odrostl Voloďím střevícům, budu zde znám pod zralým nickem SENIOR.

 Ano, stal jsem se mužem a jeden rok do plnozletilosti je již pouhá formalita. Má díla jsou opravdu kvalitnější než cokoliv a nevím zda na ně budete stačit.. Ale aby vám to nebylo aspoň pro tentokrát líto, zařadím na závěr této manifestace mého dalšího působení zde, dílko z Voloďovy éry, které právě nějaké vybírám v šupleti a nechce se mi ho sem přepisovat ale budiž. Báseň se jmenuje Gympl a napsal jsem ji jednou kdysi velmi rozčílen a odhodlán používat i nedžentlmenské výrazivo a nechtěl jsem ji tehdy ani publikovat. Nyní už mi to může být vzhledem k mé pevnosti v krámflecích jedno. Jak jste jistě postřhli zapracoval jsem na pravopisu ale báseň je postarší a nechce se mi ji opravovat, tedy se zaměřte pouze na již tehdy pučící kvalitu místo hnidopichání. Hájím v ní sice tehdejší postoje k tipům a podobně ale platí co jsem psal.

 Gympl

Střední škola konkr. gympl
toť ráj pouhé průměrnosti
při vzpomínce na ten ústav
leze na mně cholerictví
talent můj tam tiše trpí
na smetišti účetnictví
"vyjmenujte, kde jsou tropy"
tuze pruzen um básnický

O svých hloupých spolužácích
těch co kouří za plentou
těch co pijí na záchodě
co jsou blbý na entou
o těch dnes psát nehodlám

jak já k tomu přijdu, ptám se
uznáváný umělec
tolik tipů za své básně
do smrti mít nebudeš

jak já k tomu prostě přijdu
nejen že jsem nucen snášet
spolužácké poťouchlosti
k tomu nutí mě se učit
takové ty přízemnosti
jak vydělat nejvíc peněz
koupit za ně pitomosti

samostatnou kapitolou
hlupáci co učit mohou
čemuž se lze jenom divit
když se na ně jukneš zblýzka
předkus, uši, oči psiska
mastné vlasy větrem vlají
ústy slinty vylézají

učejí nás z protokolů
(zašpiněni od motoru)
jak se máme oblékat
vypadat jak z módních molů
na předmětu etika

a náš třídní tlusťoch Šíma
zadarmiko trojky lemplům
chytré žatctvo potápí
talenem to ve mne hřímá
to však šímu netrápí

teď už mě však omluvíte
musím šprtat no vždyť víš
na tom příštím vysvígru
mamka na mě z metru křičí
tu dvojku si opravíš!  

 

 

Prozatím se s vámi loučím a na brzkou shledanou se jakože těším. SENIOR.


C:
19. 09. 2006
Dát tip
Aha, pardón, takový nějaký vzkazy jsem psal asi před rokem nějaký m_r_piči, protože jsem si (debil) myslel, že je to (dle nicku) fakt ta moje. A ještě pár dalším lidem, ale všechno to byli totální podrazáčtí čuráci, kteří zneužívali mou tehdejší naivitu a sami mi psali pičoviny. Tobě jsem ale na tento nick nic takovýho určitě nepsal. Takže by mne zajímalo, jak tyhle věci víš. No, asi Ti to vykecali, ale pak netrvď, že to bylo Tobě. Leda, že bys byl uživatelem nebo spoluuživatelem i těchto nicků (hlavně toho m_r_ šulin). Tomu bych se vůbec nedivil. Nicméně - ať už je to jakkoli, zatím se v těchhle svinstvech nechci hrabat, řeším závažnější věci. Ale na druhou stranu - ani jsem na ně nezapomněl. Vše chce svůj čas. Ona se ta pravda nakonec ukáže. Tak zatím, jdu něco rozumnýho tvořit. Jo, hele, a co kdybych tak pokusně na Tebe napsal nějakou oslavnou ódu, to už bys mne nepovažoval za oplzlýho idiota? Vše se dá přeci nějak řešit, ne? Obchod je obchod. :-)))

C:
17. 09. 2006
Dát tip
Ty si fakt debil jak víno, to se musí nechat! :o) Házet tu na mne nějaký tři roky starý pičoviny fakt není vtipný ani rozumný... V každým případě díky, že ses vlastně přiznal, kdo si, že jo? No, to mi stačí, jak jsem psal, nikoho tu vlastně moc nezajímá Tvá totožnost. Uděláme takovou dohodu: Já už Ti nebudu nic psát, protože Ty stejně vše ode mne považuješ za hlouposti. Po pravdě řečeno to hlouposti jsou, rozumný věci píšu jen opravdu pár lidem, když se skutečně zabývám něčím dost vážným. :o) V klidu tu třeba piš i délku mého přirození (můžeš si i vymýšlet, jsme přece lidi, že jo?). A další část dohody je ta, že Ty už na mne nebudeš nasranej, protože to stejně nemá smysl. No, a to je všechno. S úctou a poklonou ten starej dobrej Iggy, kterej se sem tam zakamufluje do nějakýho céčka apod., takže čau a trochu se uvolni, kámo - mladí jsme jen jednou. :-))) A abys neřekl, že jsem zmrd a nemám Tě rád, tak dostaneš tip. :-) Aspoň něco pro Tebe ještě můžu udělat.

Stanger
16. 09. 2006
Dát tip
hh,doufám,že tě na gymplu šikanujou, třeba by ti konečně vymlátili z hlavy ty tvý moralistický žvásty a začneš se chovat jako normální kluk. Nechápu, proč se ve svých 17 letech chováš jak 40ti letej idiot. Co budeš pak dělat ve 40ti? Jedno si však dokázal, si první a asi i poslední člověk na Písmákovi ze kterýho je mi na zvracení...

SENIOR
13. 09. 2006
Dát tip
Zbavte mně jakoby tohoto Písmáckého idiota! CO to má znamenat?? Chce mě snad snižovat kredit, že nežiju řádně asi. (?) Tyto amatersky vymyšlený hlouposti mi ješte tak nevadí ale oplzlosti co mi posílá do vzkazů, jakože si mě vezme za ženu(!!) a bude mít sedum dětí a ješte horší, už mi vadí. Píše jako tohle, nebo Tangent enbo Iggy a ještě nějak LevLD nebo tak něco. Lze s tim něco dělat aby zde odstranili tyto jakoby vši?

angel1
08. 09. 2006
Dát tip
tys nám tu zházel !!!

Píšeš skoro tak dobře jako já

kašli na přijetí, šoupni sem nějakou věc... nic, krom toho Gymplu tady jsem od tebe nikdy nečet. Ten Gympl neni sice podprůměrnej, ale taky ani nijak nadprůměrnej. Ale říkám si, že teda je to starší dílko, tak teď budeš třeba lepší. Ale bez současný věci mě nepřesvědčíš. Jsem zvědavej. Fakt moc. Když už se někdo takhle prezentuje, tak musí mít buď opravdu talent a nebavího dělat ze sebe furt někoho skromnýho, když neni, a nebo je to vůl. Já doufám, žes to první.

SENIOR
04. 09. 2006
Dát tip
trávník:Ještě si to trochu rozmyýšlím, protože nejsem úplně spokojen s přijetím kdy místo aby mne uctili jakoby slavného rodáka, tka _Jiko_ udělal diskutaci, kde se vybavují jak babky na trhovišti (o mě). To je nepřípustné! O kvalitě mých současných tvorb vůbec nepochybuj.

No, doufám, že brzy předvedeš nějaká současná dílka( nebo spíš veledíla).., páč to bude muset bejt všechnotrhací nejlepšnost, kterou jsem, kdy čet a takový pozdvižení, hochu, by se mi šiklo.

wahuahua
03. 09. 2006
Dát tip
další uječená nula?

ne!! Tady je taková událost a já přicházím se svými avízy tak pozdě?? :-( aspoň jich dám víc.. beru to jako osobní selhání..

hů:)

sidonia
31. 08. 2006
Dát tip
jsem konzervativni, moc... poud mam na vyber jen z techhle dvou moznosti, tak to si asi radsi zvyknu... podruhe o tebe prijit b ybyla moje smrt!:)

SENIOR
31. 08. 2006
Dát tip
sidonia: Jsi neskutečne konzervativní, žitov jde dál a já už nejsem ten žák Vláďa. Prostě se s tím smiř, nebo mne nečti. talgent: Měl by ses léčit, ty si ten s těmi vyhrožováními vraždou a rádoby znalec všech idendit. Tvé nesmyslné vzkazy už rovnou mažu. pišta_hufnágl: Oni se tam se mnou nechtěli bavit, že moc mlád abych objednával stoly. měliste to vy starší je to vaše chyba! Ale to už je jedno. Noe1: Ahoj. Nostalgie je na místě. Voloďa je historií. Nyní je čas na součastnost. Učedník mě: Už jsi se něco naučil? Žádný novy dílo! Takhle by to nešlo.

Shovadilost....

JiKo
31. 08. 2006
Dát tip
Kdo z čím zachází, tím také zchází:-)

MISTŘE, VÍÍÍÍTEJ ZPĚT !!!!!!!

říkáte SERNIOR? jako bych toho chlapa odněkud znal :o) to je asi ten známý ZCÉNARISTA ,že?

sidonia
31. 08. 2006
Dát tip
heled to s tim nickem.. nevco na tom bude.. mel bys porad bejt starej znamej voloda a neee nakej senior ci co... hmmm

Loutka
31. 08. 2006
Dát tip
A proto se vracím na tuto zcénu i když už je mi co do kvality velmi těsná a popravdě řečněno si mou přítomnost ani nezaslouží, protože i já mezitím poeticky vyrostl nade všechny meze a mé ambice jsou již úplně jinde a berte to spíš jako takovou pomoc od staršího bráchy nebo tak něco. nevim jestli jde o čirej egocentrismus nebo ironii každopádně tomuhle serveru by nepomoh snad ani návrat Petra Pana (pokud se neschovává pod nějakym altrnikem)

Rabb
31. 08. 2006
Dát tip
toje sebedůvěra!! *

Print
31. 08. 2006
Dát tip
:-) Super*

Noe1
31. 08. 2006
Dát tip
Kanče: je to genius, v tom si budete rozumět !!! *t z nostalgie

K_Anče
31. 08. 2006
Dát tip
hm, slyšela sem mnohé---magor budeš asi pořádnej, tak snad bychom si mohli částečně i rozumět....

Hurá! :) Chci klubovou kartu, neb jsem byl, myslím, jediný, kdo tenkráte na tom nádraží čekal.

cha... ahóóój! pěknej novej cink...

SENIOR
30. 08. 2006
Dát tip
Vella: No no. Já jsem si ho snad nevymyslel. A vůbec, bud ráda, že ti zvýším hodnotu majetku svou přítomností a publikací a cepovaním autorů. I když je to nesportovní, protože bych měl mít vzhledem k své důležitosti, známosti a významu podíl.

SENIOR
30. 08. 2006
Dát tip
sidonia: Dik, ale to by asi nebylo příliš hygienické (hlavně v případě ženy)

sidonia
30. 08. 2006
Dát tip
volodo! ty bejku!!! konecne jsi zpet!!! neveselo, truchlivo, bylo v tomhle kraji.... vitam te a .. nejradsi bych te privinula na hrud:)))

dadik
30. 08. 2006
Dát tip
trochu

SENIOR
30. 08. 2006
Dát tip
Fouckault: To byl prosil. dadik: Také tě zdravím. Doufám že už si se trochu zlepšila..

dadik
30. 08. 2006
Dát tip
vitaj brachu* :)

Fouckault
30. 08. 2006
Dát tip
konečně Událost :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru