Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

=*U S A*=

22. 09. 2006
21
97
10701
Autor
SENIOR

Nuže. Tak vkládám dílo, které jako první od mě spadá do klubové zcéna písmáku kam patří jen to nejlepší. Přemýšlel jsem kterou svou báseň vybrat ale, při určité kvalitě se už vybírá těžko.. jsem samozřejmě připraven i na nájezd jakoby těch zhrzelých co jsem jim dal oprávněnou špatnou kritiku, ale to řvounství už je jejich osud asiže. Nu co, v době písmáckého klubu už mi na neodborných tipech této nejhlasitější spodiny stejne jakoby už nemusí zajímat - viz poslední dílo na aut. Voloďa. U klubových děl stačí pár - od lidí co tomu rozumí, fanšmekrů. Ale nyní už se soustřeďte na poesii, vybral jsem ze šuplete bojovnejší báseň proti státům co mi leží trochuby jako v žaludku. A už se nevrťtě:



Tam kdesi bílý dům

u něho zahrádka

krom chlívku s Laurou

i záhonky s mrkví


mrkev to podivná,

když jsi hned mrtvý

když trysky má

a plutonium


marně pak budeme schovávat

sebe či svoje kravky

když zásah naše čest

dostane rovnou do brňavky..


Ó né, já nemám rád onu zástavu vlát

když hvězda a pruh ve větru plá

to já vždy odvrátím ty svoje oči vrané

- pruhy přec vězením!

hvězdy zas zbraně štvané!


USA je země proradná

měli bychom mít všichni strach!

jednou si bude své ufouny

skladovat i v našich ledničkách!


otevřít mrazák, to bude zrada

za kterou dostaneš křeslo..


to křeslo umístíš povinně v obyvák

před TV budeš se podivně komíhat

jako bys kvedlal těsto

 


97 názorů

MASAKR :-D

bůro jak vyšitý podprůměr nuda udivující sebevědomí

Ines
24. 07. 2008
Dát tip
Hlubší kritika? No netuším jak bych mohla definovat hlubší kritikou tohle povrchní dílko s nádechem jakoby básnických výrazů...Radši se té kritiky zdržím...přeji hezký den:)

Wee
18. 07. 2008
Dát tip
koukám-půl roku pauza od posledního čtenáře píšícího---přečetla jsem si to znovu a mám pořád stejný názor-ten svůj minulý jsem teď tedy nečetla, ale tuším tak nějak , že zůstal zhruba tejný-pořád ještě si doufám myslet, žes obře reflektuješ, co a jak píšeš, prostě je to parodie na více věcí-jak obsahem, tak formou...může to být dost promyšlený, s nadhledem..pokud ne, tak to by mi bylo líto, a pak se přimlouvám zs...ale nene--jsem ještě optimista .-)

baví mě představa tebe jako mladého nadějného svazáka, který za takovouhle sovětskou agitku dostává v potemnělém průjezdu pěkně přes držku. Nejde jen o pozvraceníhodný obsah, forma kulhá jak stará kobyla a celé dílo je dosti nepovedené.

bohajeho, tohle by se snad mělo zakázat

kapitan
02. 12. 2007
Dát tip
Recese? Jiný nick..nebo troufalost ?

kalinka
16. 08. 2007
Dát tip
jako by měl zvrhlik pravdu, nevim, nevim.

ruprecht
22. 07. 2007
Dát tip
nechce se mi číst všechny ty komentáře... ani nejspíš není proč... ta napsaná věc je totiž úplně blbá... kritika snad neodborná, však upřímná...

Quaken
16. 06. 2007
Dát tip
(budu hrát tvoji hru:) Přiznávám, že můj Čurila Plenkovič ala variace na ruské byliny se mi líbí víc...

Docela veselé a poučné.. možná ten konec bych poupravil

atjoV
11. 05. 2007
Dát tip
prosimte seniore, rekni mi, jak se to stalo, ze jsi se stal redaktorem? Ja myslim, ze bys mel byt objektivnejsi, coz je samozrejme tezky, ale ve tvem pirpade bude stacit necpat vsem svoji poezii a koukat se na vec z pohledu jinych...

SENIOR
09. 05. 2007
Dát tip
parmenides: Tvé omylno je sice pochopitelné, ale musí ti mnou být nco vysvětleno. Redaktorem jsem se stal zhruba kdysi v lednu, tudíže v době kdy toto dílo bylo již plnno slávy. Ostatně jako celé mé osobno.

.
21. 04. 2007
Dát tip
1600 návštěvníků a skoo dvacet tipů.. . asi se líbíš )

k dokonalosti chybí tu strýček Sam a vrazi z Wallstreetu... :o)

jeindaline
16. 04. 2007
Dát tip
a takovíhle lidi píšou jeindisovi že píše hovna... říkal jeden můj známý musel jsem to napsat.

jeindaline
14. 04. 2007
Dát tip
no, u toho novějšího díla se dalo říct že je to nic. toto je však hovno. sssry..... ale jako vtip je to vážně super, nejlepší je komentář čekal jsem pár neodborných kritik.

miirdas
10. 04. 2007
Dát tip
chápu, že ti usa leží v aldku a tak.. ale já propagandu v poezii přeci jen nemám rád přesto jde o velmi kvalitní verše, jak sám píšeš:))

jt
03. 04. 2007
Dát tip
ať žije prokonzum ;-)) tenhle antiglobalismus mě rozčiluje, i když je to třeba jen vtip ( úsměv )

Odpornost. Ne svím poselstvím, ale tim vodporným zpracováním.

Štěp
02. 04. 2007
Dát tip
Když jsem to přetel, tak jako bych nic nepřečetl.Poněkud to ve mě nezanechalo nic, čím bych to mohl "načančat" tady do toho rámečku, tudíž nemám jaksi ani nutkání začíst se znovu a dát tomu i kritiku.Ale u psaní určitě vytrvej!Šlechtí to ducha...Měj se moc krásně!:-)

Senyoryta
27. 03. 2007
Dát tip
Mlč ty jakoby nezdárný jinochu! Pranic tomu nerozumíš! Já taky ne! nikdo! Ale ty ze všech nejmíň! Na to, jak se jůesej chová ať si každej udělá názor svůj, ale ať tady nepobuřuje jak ňákej komouš! Amerika vyhrála obě světový války! Bez ní by sme tady těžko byly a takle se ji vodvděčujem? Aspoň v tichosti! Jo, i kdyby ta básnička měla sebesuper vobsach, tak zpracování stojí za hovno, hold senior. Rozhodně bych tomu dal antitip, kdyby to egzystovalo.

Senyoryta
27. 03. 2007
Dát tip
Mlč ty jakoby nezdárný jinochu! Pranic tomu nerozumíš! Já taky ne! nikdo! Ale ty ze všech nejmíň! Na to, jak se jůesej chová ať si každej udělá názor svůj, ale ať tady nepobuřuje jak ňákej komouš! Amerika vyhrála obě světový války! Bez ní by sme tady těžko byly a takle se ji vodvděčujem? Aspoň v tichosti! Jo, i kdyby ta básnička měla sebesuper vobsach, tak zpracování stojí za hovno, hold senior. Rozhodně bych tomu dal antitip, kdyby to egzystovalo.

To se mi líbí. Má to pravdivej obsah. Ať dou s těma hvězdama a pruhama do prdele *

Senyoryta
09. 03. 2007
Dát tip
Tak jakoby vodemně máš jakoby pjetku se jakoby hvjezdičkou,jakoby faJnšmekre. Nedá se to jakoby číst, jakoby polytykaření a jakoby ani jakoby žádnej jakoby náznak jakoby poezyje. Co by se taky dalo čekat vod sedmnáctiletýho drzýho jakoby-blba? Jakoby to ani jinak nešlo říct.

úprimne povedané? je to dosť že katastrofa...samé barličky, slabé rýmy...au...rýmovať hniť, biť, kryť vieš čo, zložím ti tu báseň... Ťažko je mi hniť, musím sa tu kryť, vlci, prestaňte vyť a dievčatá viť. Bolo všetko povedané už je to tu samo dané lebo je to len zahrané, však je to pekne podané? Hm, dúfam, že sa v tom nachádzaš...presne takto si to celé urobil...dokelu, veď aj môj brat, keď mal 4 roky tak vedel takto rýmovať...tomu hovoríš poézia? a tie farby? au...to je ako zvýraznenie toho veku 4 rokov, ktoré by dokázalo napísať aj dieťa? snažil si sa tam dať tajomno? aké? snažil si sa ponížiť Američanov? Ponižuj sám seba, meň eba a potom ostatných...ohľadom myšlienky...je habá, neúplná... Snažíš sa tvoriť nejaké nové obrazy, ktoré tento svet nevidel...áno, to sa ti podarilo...ale to je veľmi zlé, tak zlé obrazy...to už je lepšie aj to rýmovanie... ieš, čo som našla jediné pozitívne: nepoužil si tam 20x JAKOBY... pekný deň prajem;)

Ninkwen
03. 02. 2007
Dát tip
hehe, tak to je na mne moc...:)

pété
27. 01. 2007
Dát tip
Na 17 dobry, mlady rebel - skola je kráva, lidi jsou tupci, amerika do háje, všechno vim a znám...nojo, ja ty staty taky nemusim, ale kde bychom bez nich byli?

SENIOR
25. 01. 2007
Dát tip
Nanesmysly jsem zde uvyknut. Nemá cenu na ty výplodna reagovat nějak adresně. Někde sjem četl že búh má slabomyslné rád jakoby.

fanfán
25. 01. 2007
Dát tip
...Blesk.."Bílý dům na stopě"..současná naše nejnepší soudružka agentka, zanalá situace/původem z Východního bloku/ narazila na stopu S. a to na Ostrovech , v souvislostí se smrtí L. . Mrkev a plutonium, jak zákeřná kombinace...stop...naše děti ohroženy. Pomsta bude sladká. Zavřeme Tě do lednice./a zítra sníme zaživa/. Boj se boj.

Wee
23. 01. 2007
Dát tip
uvědomuji si, že z odpovědi Sydovi se stal nakonec tenhle "elaborát", kterej patří spíš na hlavní stranu ale von pan redaktor si to tam určitě může dát sám

Wee
23. 01. 2007
Dát tip
POKRAČOVÁNÍ: Ale: ještě jsem nečetla jeho kritiky (myslím prostě jeho kritiky :-)) kromě tří u sebe (a v té jedné se docela snažil), tak pak na něho třeba ještě trošku změním názor. Je také pravdou, že když jsem tu byla asi druhý den, ještě trošku rozechvělá :-D, tak mi k jedné básničce napsal 4-, a v tu chvíli jsem se nějak zachvěla a skvěle mněe to nakoplo. Řekla jsem si prostě, že vzhledem k jeho seniorovství používá asi ještě tu ruskou stupnici hodnocení (pro náctileté-tam to bylo přesně naopak, než u nás, 5 byla nejlepší známka), tak že to pro začátek nejni tak nejhorší.-) Ta jeho báseń mě prostě pobavila, myslím, že je dost promakaná, aby vyzněla takhle, a v té kategorii"takovýchto" básní bych ji jaksi, ehm ,ohodnotila na výbornou 5:-) a on mě taky baví svým způsobem reagování (po všech stranách). Jen mne zarazilo, když pár lidiček u pár mých básniček reagovalo tak, jako kdybych byla nějaká SENIORova odnož, tak to tedy opravdu NÉÉÉÉÉ!!! Od toho se distancuji. Jedna věc je HUMOR, IRPNIE, SARKASMUS, NADSÁZKA, MILÉ ÚSMÍVÁNÍ a něco jiného je DĚLÁNÍ SI ŠPRŤOUCHLAT. Tak, to by asi stačilo, že?:-) Ale já zas někdy, když už, tak už :-) HOWGH! Tak stačilo, Syde?:-) Jsem zvědavá, jestli se mě ještě někdy na něco zeptáš:-) ale i bys mohl ocenit můj globální přístup :-) + Na závěr jeden veliký ÚSMĚVNÝ SMAJLÍK (ne ten obyčejný :-), to je takovej jinej úsměv Tak hezkej den...

Wee
23. 01. 2007
Dát tip
asi je slušnost odpovědět na avi, tak tedy, Syde: SENIOR mi nic neslíbil,a já stejně na sliby nedám. Ale chápu, že ježto mě neznáš osobně ani vůbec, tak jsi asi nemohl postřehnout, že mi omylem v horních dvou třetinách mé reakce 9.1. scházejí různé smajlíky pro ironii, nadsázku i pobavení (ale takové stejně asi nejsou, nebo ano? kdyžtak mi je, sím, napiš).Ale není zase divu,byla jsem celkem vyčerpaná, neb jsem ty kritiky opravdu na jeden zátah přečetla a nevěřila jsem svým vlastním očím, jak může SENIOR někoho štvát či urážet. To jsou asi lidé bez smyslu pro humor , a to je škoda. Myslím si, že si prostě dělá legraci a pak se řehoní tomu, jak mu na to tady někteří lidé skáčou. Taky bych klidně souhlasila s názorem, že je to nějaký komplot z redakce, ale jelikož jsou ty jeho odpovědi dosti jednolité, tak by šlo o předem připravenou koncepci, image, a pak už to je na jednom člověku. Ale to se asi nikdy nedozvíme, takže co... POKRAČOVÁNÍ ZA CHVILKU neb jsem A nevzal jsi asi v potaz mé zdůraznění S. napsaného slova "povinně", kterýmžto se, myslím, prozradil -oproti "promakaným" slovům jako např. viděťi. Anebo kdyby sis přečet V noci, tak je,myslím, můj názor na S. dosti patrný. Ale pokud jsi, SENIORe, opravdu dyslektik, tak promiň, ale já dosud nepotkala dyslektika s takovými různými chybami, i stylistickými.

de_juego
15. 01. 2007
Dát tip
Podle me tohle neni umeni,ale hovadina!!!!!!

Syd Barret
10. 01. 2007
Dát tip
nedá mi aby som sa aj ja nerozlúčíl... zbohom - to že prvou vetou si reagoval na moju prvú som pochopil, ale nepochopil som zmysel reakcie, no nič... P.S.: Za mna si aj lahni... P.P.S.: Nepoužívaj tolko jakoby - posobis potom ako so psychickymi potiazami. A vymysli si nove znamkovanie - Print a Fouckalt nie sú takí aktívni autori aby si kvôli nim držal vo svojom systéme známku 1...

SENIOR
10. 01. 2007
Dát tip
Syd: Dobrá, pokud svůj bohapusty blábolismus 10.01.2007 01:21:55 ohledně buhví čeho jakoby s podivnou apelací na autora Wee považuješ za kritiku. (a jeste ti dělá problémy zjistit že první větou reaguju na tvou první). Opravdu velmi jakoby neustojeníhodné. Jeste že sedím. Sbohem.

Syd Barret
10. 01. 2007
Dát tip
Se mnou v čeloví - rozumím ti kulový... vieš ako... Neviem (alebo nechcem vedieť) čo je to nepis. Dopis, popis, zápis, výpis, nápis, odpis - to poznám. Ale nepis - pokiaľ to má byť anagram tak ani nie je ťažký... ale poďme k tomu čo si napísal: jmenuj jakoby jeden - okrem toho že je tam všetko na J mi to veľký zmysel nedáva. jakoby sleduju - takže nesleduješ, len sa tváriš, že sleduješ? blabla...jakoby že to má cenu - pravdaže nemá, ak neustojíš negatívnu kritiku. V tomto je kritická práce lepší - a sebakritická ešte lepšia...

SENIOR
10. 01. 2007
Dát tip
Syd: Jmenuj jakoby jeden. Mě je to jedno jakáje zde shromážděnost nepisů s tebou v čeloví jakoby. To by mě diskuze zaímala spíš když vložím další díla, což se mi ale jak jakoby sleduju vlnu nepisské nenávisti moc nechce pokládat za jakoby že to má cenu. V tomto je kritická práce lepší.

Syd Barret
10. 01. 2007
Dát tip
Teda Senior, to si naozaj musíš zakladať nové alternicky, aby si rozprúdil novú diskusiu pod svojimi dielami? Na vyhasnutú pahrebu neprikladaj - je to zbytočné... Wee - a tebe čo sĺúbil? Jeden seniorský výber? Taký výber si môžeš aj z nosa vybrať...

Wee
09. 01. 2007
Dát tip
určitě budu pochválená, neb koukám, že už to tady asi 14dnů upadalo, a to si takovéhle veledílo teda fakt nezaslouží..i když těch kýho výra 15 stran kritiky tu má snad jen ZOOM, ne ? pokud ještě někdo, tak ráda dostanu avi, leckdy číst kritiky je větší zábava než... je to úžasný, TIPUJU (jen mi vadí na třetím řádku odspodu ta dvě n ve slově "povinně", tos, teda, SENIORE, nezvlád´) (ano, su statečná, dovolím si tipovat, byť jsem mrzký začátečník -pokud jím tedy stále mohu být už asi měsíc a ne se na to furt vymlouvat .-)...ale já stejně nic nevím(pro nezasvěcené mé dílo NeWeem) a SENIOR mne tam nehodnotil(ovšem já to brala jako čest jako že nehodnotí se, co se prostě vymyká a myslím, že SENIOR na to prostě momentálně neměl stupnici) *** (jo, ještě jsem po přečtení tady toho napsala své dílko V noci :-)) ale toť vše, dále už zde nekomunikuji, kdybyste mě na nože brali a SENIORE, Tobě držím palce, ať se daří :-)

SENIOR
28. 12. 2006
Dát tip
Kvákání jakoby žáby nemůže dolehnout uším orla.

Vlkodlak
28. 12. 2006
Dát tip
další nudná věc

nic proti politickým názorům v básních, ale toto je na hraně (anti) agitace. Jako bych se přesunul do oficiální poezie sedmdesátých let. děkuji nechci!

Stevenson
23. 12. 2006
Dát tip
I ty jedno ocko vranne ..-)) Preloz to do english a vezmou te do toho Bileho Domu za poradce ..-)) FAJN..-)

Žíně
23. 12. 2006
Dát tip
Proč se tím zabývám, místo abych se zlepšoval? 1) baví mě to 2) žádáš si kritiku 3) dělá mi radost s tebou hovořit 4) nebaví mě tvořit nic vlastního, takže nemám touhu se zlepšovat 5) abych se nenudil 6) protože až budeš jednou slavný a do celého světa překládaný básník, tak budu moci svým dětem s pýchou vyprávět, jak jsem ti psal pod tvé básně své kritiky

SENIOR
22. 12. 2006
Dát tip
žíne: Jen tedy jakoby nevín proč se tím zabyváš vlastně vůbec? Vždyť to pro tebe je spíš důležité abyses sám zlepšoval. mé_tajné_já: Tyhle ty tipy jakoby za odmenu jsou stejně na nic jako uraženecké hloupych netipno po horší kritice u něj viz třeba palino8 teď. A ještě se prozradí že už předsudkoval na základě mojí kritiky.

Díky za avi Tak to je pravda, teď už bych to nesved. Teď tak maximálně něco jako: svět jsou jen hřbitovy kde busch se svou chotí jakoby rádoby zbraněma rachotí mé srdce mocně plá při tom pomyšlení mina již sešláplá zem je v ohrožení však my v odpor bojovníci semkneme se v jeden šik buďte doma vy amíci slyšte bojový náš křik

palino8
21. 12. 2006
Dát tip
Presne to, čo som čakal na základe tvojej kritiky pri jedinom z mojich diel... veľké modro-červené nič

Moc krásná báseň!Ty barvy!Jak krásně jsi to vystihnul!Sem budu chodit pro inspiraci!

Žíně
20. 12. 2006
Dát tip
Ač nerad, musím uznat, že máš pravdu. Přečetl jsem si teď znovu celýho Voloďu a opravdu se stále zlepšuješ. Myslel jsem si, že něco jako Neber drogy je nepřekonatelný, ale objevovaly se další a další perly, jedna lepší než druhá. Teď by tvoji originalitu už nedokázal pořádně napodobit ani Vykradač_hrobů.

SENIOR
20. 12. 2006
Dát tip
Žině: TO je nesmysl, nevím které díla na Voloďovi myslíš, ale rozhodně nehodlám psát jeden velký refrém, kvalitní čtenář chce i nenápadnou kvalitu tiché části a jiný mě nezajímá(š). Moje názorstvo je od určite doby dozrávaní stabilní viz třba diskuze pod dílem Hodné stroje, a pokud přecije s odstupem doby pokladám nějaká dílko za relativně né tak ještě povedeno, tak spadají právě do úplných začátků V., myslím první tři asi a pak jedno třeba ještě v první půli někde,..

Žíně
20. 12. 2006
Dát tip
Seniore, a neni to náhodou jen výmluva spojená s tvůrčí únavou? Jako Voloďa jsi měl mnohdy přímý tah na branku od začátku až do konce. Zvlášť v tvých začátcích. To byla jízda. Mít v písničce jen dobrej refrén nestačí. Je ale fakt, že když je dobrej konec, zapomeneš i na horší začátek.

fárum
19. 12. 2006
Dát tip
Je mi opravdu líto, že nemohu posoudit stejně jako všichni ostatní betálnost s níž tato báseň byla napsána. Ale domnívám se, že v druhé strofě by měla být mrkkev, aby lépe vynikl jinak geniální záměr, (ale to jen pro mě nechápavého)

SENIOR
18. 12. 2006
Dát tip
me2: Vzduch otravuješ edině ty, avi jsem neposíllal, a stejně tu pořád a pořád chodíš ho otravovat jako nějaký muj parazit. CO je mi po tvých pochybnostech, jemi to jedno. Vůbec se s tebou nebavím alébrz jsem to psal tomu Žíně. Přestaň se zviditelňovat, mé kritické oko jakoby zaujmeš jen kvalitní tvorbou. Bez avi.

SENIOR
17. 12. 2006
Dát tip
Žíně: Použivám různé systémy, experimentálně kdysi i system |tichá část - jízda - tichá část|. toto je jakoby dvoutakt, kdy jízda se nachází po klidnejším nápěvu zhruba 2. půle až do konce. nebo lze i t-j-t-j. Nejedná se tedy o odfláknutí ale střídaní mohutnosti. Od určité kvality si to autor může dovolit a korigovat jakoby. Nechci psát mohutnostně jednolitostní díla protože by míň vynikla v jednolitosti kvalita. Je to jakoby v džezu se hraje a najednou virtuozní sólo, nebo tvz. loudpárt v rockové písni kde dají do toho víc a písen měla vývoj dynamiky. Pokud tedy chci měřit svou kvalitu, zajimá mě spíš hodnocení loudpártu, i když nevím jestli má od tebe vetší hodnotu, když asi jsi jen málo aktivní člen s takto rychlýim nahodilým usudkem. Příště bych ocenil aspoň snahu o vysvětlenost názroru.

dej už pokoj, cvoku, tohle dílo stejně neni tvoje, tak se neurážej, ubožáčku

Žíně
16. 12. 2006
Dát tip
Druhá půlka (od tý zástavy) fakt nemá chybu. Tu první půlku jsi trochu odflák. :-)

SENIOR
16. 12. 2006
Dát tip
me: No vidíš, už i jakoby člověk_ ti to říká. Už se začni řídit tím svým nejlepším nápadem sveho života a dej mipokoj. Mě zajímaji spíš kritiky než to tvoje blablabla jakoby.

je mi líto lidí, kteří se hned uráží...no jo, co se dá dělat btw. být tebou, bych se nedovolila hodnotit ostatní díla, dokud nedosáhneš alespoň jejich 1:100 kvality

SENIOR
15. 12. 2006
Dát tip
me: Vidim, že i v jakoby hloupější hlavě se může urodit dobry nápad. Porsím realizovat! Až na to že nevím, kdy jsem na tebe jakoby nekašlal. To ty pindáš (bez podsatne kritiky) u mě ne naopak. Mě zajimají jen díla.

SENIOR
15. 12. 2006
Dát tip
alternative4: Jen ho nech at si pindá, na to my jsem zvyklý. Nikterak mi už tito hloupí žvatlálci nevadí.

domin.go
14. 12. 2006
Dát tip
no to je dílko...lol:) zkus to střelit nějakým pankáčům jako text, pokud možno nějaké začínající kapele, páč ty hrajou většinou jako první a na blbý ozvučení takže jim není rozumět (vl.zkušenost;)..... ....odpusť mi ten jemný osten ironie;);) ale je to hrozný

nene,tohle bych poesií nenazvala, politický podtext je vtipný...ale...

SENIOR
18. 11. 2006
Dát tip
Cra: Co prosín? Dobrá. Beru to jako tvou (jako obvykle) nepovedenou kritiku. Ale k dílu se to asi nevztahuje.

Craerassy
18. 11. 2006
Dát tip
mávání červenou vlaječkou?.-))

Syd Barret
15. 11. 2006
Dát tip
Za to sebažerstvo to máš za 5!!!!!!

SENIOR
14. 11. 2006
Dát tip
Franšitek: Odpoveď viz dílo Nepisům (tedy i tobě).

Mily SENIORE, (priste bych prosil avi) v tom pripade jsem nucen te vyzvat k tomu, aby jsi odhalil hloubky tohoto dila. Nemusis nutne vsechno, staci jen maly navod, jak k nemu pristupovat. Casu mas jiste dost - vzhledem k rychlosti s jakou odpovidas na kritiky. Navic tim rozptylis vsechny pochyby, nehlede na to, ze se konecne dozvime jak kompetentni jsi kritik. Tot vse, snad jen, ze ted se ukaze, koho lze nazvat "lacinym" a temi ostatnimi slovy, ktera s oblibou pouzivas... Rukavice byla hozena, ted je to na tobe. P.S. Pral bych si, aby jsi se ke me choval tak slusne, jako se chovam i ja k tobe.

SENIOR
14. 11. 2006
Dát tip
Minim s: Už mě s tím autorem někdo srovnával, ale myslím že jen ten mísní hlupáček sumus_alpha nebo jak, tak doufám že mych kvalit nedosahuje. to bych se musel ještě víc zlepšit. Podívám se na něj, ale pokud nemá novy dílo , kritiku mu psát nebudu. Ted se zaměřuju na hrůzné současno Maatrin: Spíš sis chystal zase nějaké to svoje literální bláto. Uvidíme. Miguel: Jistě, jen se lacině sklouzni po povrchu. Na víc stejně nemáš.

nevim, treba je to nejaka prapodivna ironie, ale me to prijde trapne. Pokud mam byt konkretnejsi, tak tim myslim ten zvlastni patos jako napriklad v "Ó né, já nemám rád onu zástavu vlát" :-/ navic je tam spousta jakehosi pubertalniho barbarstvi...zni to jak neco z prvniho alba Jaksitaksi, nebo prispevek mladeho clena Revo. s poesii tohle nema nic moc spolecneho... doporucoval bych treba nektere basnicky pabla nerudy...kdyz uz chces psat politicky, tak at to je spon ke cteni... no mozna se zajdu podivat i na dalsi veci...asi to bude sranda... ;-)

Fairiella
11. 11. 2006
Dát tip
HÉÉJ teď mi to došlo :-D: -D nazdar Voloďo :-))))

sa mi lubi, akurat ze je to jak od Kridla

maartin
10. 11. 2006
Dát tip
... jsem čekal, po těch tvejch bystrozrakejch kritikách, na který všude narážím, nějaký veledílo... už jsem si chystal dláto, že budu moci tesat do žuly... no, moje chyba...

Fjoprd
09. 11. 2006
Dát tip
Ostatně se vším, co tuhle říkám, nemohu než souhlasit. Jen bych hypertext nahradil paratextem. Ale to je doopravdy jen drobná výtečka, dalo by se říct, něco, pro co se snad neurazím.

Fjoprd
09. 11. 2006
Dát tip
Jsi trochu maniak. Je to celkově vzato dobrý text (s tím uhýbavým hypertextem to beru jako celek). Dobrá slova, dobrá hra, celkem vzato druh pohybu, který využívá možnosti tohohle textového prostoru. Psát umíš, nauč se žít (když už jsem to napsal, vztáhnu to i na sebe)*.

Jiřička
09. 11. 2006
Dát tip
Koukám,že Norsko1 už na to taky přišel :o).Podezřívám Noeho1.Co ty na to? (Podruhé netipuju,doufám,že mi ta MOC nestoupne do hlavy a neskončím jako SENIOR!) :o)

moonsoul
26. 10. 2006
Dát tip
no vidiš, toť rým... zlepšuješ se, parapoeto

moonsoul
26. 10. 2006
Dát tip
no vidiš, toť rým... zlepšuješ se, parapoeto

SENIOR
26. 10. 2006
Dát tip
Tento dementář nestojí za komentář

moonsoul
26. 10. 2006
Dát tip
místy zbytečně akční... zásahy hvězdami do brňavek, kvedlání elektrického těsta v obýváku... to je jak z hollywoodu. nápad ne moc originální, zpracování děcké, nemoderní

moonsoul
26. 10. 2006
Dát tip
místy zbytečně akční... zásahy hvězdami do brňavek, kvedlání elektrického těsta v obýváku... to je jak z hollywoodu. nápad ne moc originální, zpracování děcké, nemoderní

moonsoul
26. 10. 2006
Dát tip
no, co na to říci... myšlenka ne zrovna originální, zpracování ne zrovna nejmodernější, některý části sou takový pomatený, kvedlání elektrickýho těsta, zásahy hvězdama do brňavky... moc akční... jak z hollywoodu

Diana
25. 10. 2006
Dát tip
Víš co? Tak "přiviň se k velikému tomu tam dubisku, jež zhoubným vzdoruje až dosaváde časům" (či jak to ten Kolár o Rusku napsal)

Dikobraz nebo Obrana lidu, 70. léta - supr, jen ta Laura nesedí, lze změnit

slonovina2
20. 10. 2006
Dát tip
tip za názor

Muamarek
10. 10. 2006
Dát tip
Pokud chceč slyšet kritiku jen od autorů, co maj nejmíň jeden zlatej výběr, stačilo to říct hned, nemusel jsem plácat játrama :-)) Sorry, že jsem se pokusil vybrat tři řádky, kde mi přišlo, že i mají obsah - pokud to nebudu vytrhávat z kontextu, tak to všechno dle mého stojí za ..., holt každému se líbí něco jiného :-)) Muamarek

SENIOR
09. 10. 2006
Dát tip
Maumurek: vybrat si jeden řádek z básně je jako skoro nesmyls protože chybí v souvislosti. Na to že jsem ted v klubové zcéně kde nechci tak moc tipů, mám pořád asi sedumkrát víc než tvůj průmněr (s bídou 1). I tak už mám moc, chtěl jsem vždycky tak do pěti abych ukázal že mi už na nich nezálezí. abanda: nestojíš ani za konetář ale nechci jakoby vypadat že ignoruju zacátečníky. Stačí si na tebe kliknout a tvoje tři nuly a hloupé díkla se vyjeví. Uvědomuj si jinde. Dik. Přeju víc úspěchů do budoucna (možná ale zkusi nejaký ještě slabší servr - třeba liter.zc)

Muamarek
06. 10. 2006
Dát tip
Nic proti tvé velké snaze, červená se s modrou střídá, sem tam zazní vskutku fráze, ty chceš slyšet, že jseš třída. Snad se na tvou stranu přidá, kdo se nad potulkou baví. Kdo na druhé špínu kydá, má mít dílo, jež se stráví :-)) Ty tři poslední řádky bych aj bral, ale že "USA je země proradná", to u mne není Poesie, ale polopatické biflování - když už známkuješ, zkus oznámkovat sebe. Netvoř na setinu plynu, ale na plnej plyn, "hic Rhodos, hic salta", Muamarek

vlastovka.
04. 10. 2006
Dát tip
Tato témata... "a George Bush sedí a čte si s dětmi pohádku o kozičce..."... *


sapfoo
30. 09. 2006
Dát tip
:-)))) A ty mi budeš říkat, že moje báseň není básní? hihi. Tak teď už je mi to všechno jasné :-) S pozdravem "Nejsme všichni tak skvělí jako ty"

Háber
30. 09. 2006
Dát tip
tak ono je ťažké na túto tému niečo napísať, nuž aspoň za odvahu si ten T zaslúžiš

SENIOR
30. 09. 2006
Dát tip
mart: ne, hodnotím poctivě bezohledu. Ale naši učitelové jsou banda dobrá jedině do hospody. viděl jsem je opilé na jedný hromadě a srděli (a řvali). A vůbec sjou to jen předavači jednoduchych věcí. Doufám že až budu na vš tak tam jsou nějací jiní.

martinez
30. 09. 2006
Dát tip
myslíš, že je to s náma až tak vážný? až na psychiatričskou diagnozu? su ráda žes to o mně nevěděl dřív, to by ta 3- u mne nepadla, co? a já su na ňu tak hrda!!! a jinak, pokud seš recesista, plácej si co chceš - ale esli to myslíš vážně, tak je mi tě líto...

SENIOR
30. 09. 2006
Dát tip
Aicis: ale to neznamená že za obsahem jakoby lidsky nestojím

SENIOR
30. 09. 2006
Dát tip
Achjo. Nikoho jinýho bych tu nepotřeboval blokovat jen učitele. To je psychiatričská diagnoza. Barman: nemůžu za to že neumíš číst Aicis: o obsah až tak nešlo ale o veršoformu a obratnosti. Něco co ty nesvedeš a chodíš sem závistivě zhazovat. Ano toto je na čistou 1. (možná bych si dal malý minus za barvy, ale snažim se prístupně tady pro ty)

martinez
30. 09. 2006
Dát tip
tak takový verše po mně chtěli, když mi ty mý vrátili z Marušky Kudeříkový pro nulovou angažovanost!?! ale to snad šmankote bylo už před 1/4 stoletím... jinak zdravím kolegy učitele (ahoj Norsko!) i ty s učitelskými sklony (čau JiKo!)

promiň, SEN, nejsou smutné - zmýlila jsem se ... *

Aiscis
27. 09. 2006
Dát tip
O ano osklivy, zlobivy George a ti hloupi amici. Uprimne na me tohle pusobi jako detska rikanka s tim rozdilem ze se to nerymuje. Napad neni... Zpracovani fuj metafory(lupu nemam), mluvis o gradaci me prijde ze gradace at dejova nebo jina tu opravdu neni. Sdělujes jak nemas rad americany njn... tak fajn ale asi by mělo větsi smysl a mozna i umělwckou hodnotu ciste napsane "Nemam rad Šmouly", teda Američany... NA to jak znamkujes ostatni bzch čekal alespoň trochu sebekritiky, opravdu maš pocit že tohle je 1???

Barman
27. 09. 2006
Dát tip
Jediné, co se na této básni povedlo, jsou ty barvičky

JiKo
25. 09. 2006
Dát tip
dislektik? Sákra na to má monopol Jenyk ne? ps: já víc děl psát nepotřebuju, už jich mám dost

SENIOR
25. 09. 2006
Dát tip
Jiko za A, jsem troch dislektik a od dob volodi jsem s tím vic pohnul než ty tu stagnujes. Za B během diskuce měníš náhle tema zaC kdyz nevíš co říct- nekorektní, za E když mě tak šmíruješ tak by s mohl vědět že přečtu vždycky nový díla kolik stihnu popořadě, a co je zrovna v cestě to dám kritiku, takže nevybírám slabý jak píšes ale ani uznanému když tak nedám něco zadarmo. za F si nepřišel komentovat dílo ale mně což (když už to kdoví proč musí byt) máš na to autorskou stránku a asi s cílem mě zdržovat od kritik protože se ti nelíbí. Kdybys raději sám víc je psal jo. Dneska už mě nebavíš nemám čas, promiň. ale chci ještě pár děl stihnout než půjdu do krámu. (A hrubku tam nemám bílý je jen jakoby ozančení barvy, mě neoblafnes)

JiKo
25. 09. 2006
Dát tip
A teď bych si dovolil kritiku tak nějak jakoby laickou - učitelskou (ač chemik). Na prvním řádku máš hrubku

JiKo
25. 09. 2006
Dát tip
Senior: obávám se že ty nenaučíš nikoho nic a mě slušnému chování tuplem ne. Jsem jak japonec chacha, slušně se chovám k lidem k nimž mám úctu, tu sis zatím nevybudoval. tvých kritik jsem četl dosti, není to složité stopovat člověka pomocí stejnojmenné funkce. Slon v porcelánu by měla být tvá přezdívka

SENIOR
25. 09. 2006
Dát tip
Nejsi náhodou taky učitel? avi Houpčka, Slušnému vyjadřování tě už asi nenaučím a já tady nejsem pro legrácky, aby z kritik nebo děl byly cítit. Nečetl si asi moc mých kritik a nevíš kdy jsem dal tipy a dokonce jedno (zrejmně od dobrého autora) dílo už i do klubu.

JiKo
25. 09. 2006
Dát tip
Možná bys měl uvážit, kde má být hranice srandy. Když totiž tvý "záporný kritiky", co rozdáváš autorům po hrstech, píšeš z pozice síly a nabubřelosti, - není z toho zkrátka cítit ta sranda, za A to mnohé uráží (to by ale každý měl snést, vyjma právě autorů co začínaj a plácaj sem svý první pokusy), ale za B hlavně spíš vypadáš jako idiot. ps: nevšim sem si, že bys tak nějak jakoby kritizoval zdejší silné autory... bojíš se jich? Nebo si myslíš, že nováčci jsou snadnějším cílem?

SENIOR
25. 09. 2006
Dát tip
Jiko- To máš (ale jen náhodně) pravdu, voloďa už jak jsem na začátku uveld není. Stárnu. Potřebovat jsem se vymanit z něj a být svuj ne jak mě chtějí. Psát komentovací básně k tomu co se mi nelíbí, co si myslím, angažované třeba. možna se v některých dílech vrátim troško ohlédnu za starším stylem ale oživovat Volodu už nechci anebudu. Mě už o tipáž tak nejde aspoń tech chabých, jako spíš o uznaní tech nezhrzelých (po mých oprávnených kritikách) (jako treba houpačka teď, škoda že není kvalitnejší autor) Hrubost sis mohl nechat.

JiKo
25. 09. 2006
Dát tip
Já se poseru no ale upřímě, tohle už není voloďa. RIP

SENIOR
24. 09. 2006
Dát tip
Dalších pár amatérů vlezlo omylem na klubovou zcénu + Renas, ano máš pravdu, muj taletn se mému věku dost vymyká. Dik. Ale srovnávat mě z dechovkou?

silence
24. 09. 2006
Dát tip
..)))) to je tak jediný .:)

Zly
24. 09. 2006
Dát tip
nikdo už mě nezavolá nikdo mě nepohladí všem lidem totiž moje bytost vadí hej hej jsem mladej :-))) tohle není tvoje platforma, ty to víš. ale věřím (palce)(že někde jinde opravdu)(zazáříš :-)

Jolka
23. 09. 2006
Dát tip
Vážně báseň a bojovná?

Renas
23. 09. 2006
Dát tip
to je az moc dobre na sedemnast... je to ako jazda na motorke... fakt... no... som zmateny... ale... no... tie rymy ma dostali... to je ako hip hopovy text od chaozzu... no

SENIOR
23. 09. 2006
Dát tip
velika: Tim já opravdu netrpím. Nehodnotím na základě toho jak někdo mně, i když většinou ne med okolo pusy mažu než je tady průměr. Nenechám se ovlivnit. Nemaš se mnou tuto osobni zkušenost a jen jakoby placáš. asi o těch nahoře. sprosté slovo nekomentuji abych neklesl na tuto úroveň. děkuji za hodnoceni tvorby a je mi srdečně jedno jestli toto čteš. Po takový nekorektnosti jsi mi jedno.

sidonia
23. 09. 2006
Dát tip
tyyyy jo ted si me teda setrel

SENIOR
23. 09. 2006
Dát tip
Sidonia: dílo přirozeně graduje smerem ke konci. já to takprostě píšu a tak si dej spíš pozor aby si vymackala neco ty. máš sice jakoby serviní výběry od kolegů ale já jsem si u tvého díla musel napsat do notesu tři mínus. bylo mnohem méně nápadité než to mé a počet tipů an tom nic nezmení, protože jsou zhrzelí a nebo raději nehodnotí protože je jim blbější kritizovat kvalitní dílo než jakoby tem nulám výše. poznámku s pitim jsem blahoskoňně přešel crawling: takových už bylo, nic k tobe nemám Gustav: dík, napiš něco. Houpačka: dík i když podle tvých díl není tip moc odborný a pro mne prakticky bezcený. s tim gronskem nemáš pravdu on mě ale fakt jakby nezajímá. připomíná mi naše učitele, mysli si že je nekdo a je jen, to je jedno.

Houpačka
23. 09. 2006
Dát tip
chichi to je príma:-))) to já vždy odvrátím ty svoje oči vrané - pruhy přec vězením! hvězdy zas zbraně štvané! to bych nevymyslela.. ani ten zbytek taky jsem trošku zlomyslná tak se mi líbilo jak se tu ztrapňoval ten učitel \'onanií\' rádoby inteligence objevováním objevenýho:-))) si myslel jak ti to nandává a přitom vlastně sobě, to jsi chtěl že jo:-) já už tě mám přečtenýho;-) dílko líbí *

sidonia
23. 09. 2006
Dát tip
spis za bobrika postrehu:)))))

no:) z literarnej teorie, ze?:)

sidonia
23. 09. 2006
Dát tip
to je skoro na diplom:)))

hej a netrvalo mi to dlho:)))

sidonia
23. 09. 2006
Dát tip
crawling....na tos prisel sam???:))))))

pod slovom kvalitna poezia som cakal urcite viac... vies, mne pride, ze si z nas robis na svojej stranke prdel a sebe reklamu, aby sme ta citali tot moj skromny nazor:)

****hahah fuckt dobrý:)))) kašli na uražený učitýlky voloďo

sidonia
22. 09. 2006
Dát tip
asi sem se u cteni moc jakoby vrtela:) hele ten konec je fajn.. vis jako to o tom kresle v obyvak jakoby postavenym a naslednym komihanim se jakoby pri kvedlani testa... haha.. ot me rozesmalo...jakoby zbytek... nevim,... myslim, seniore, ze kdybys to trochu prepracoval, urcite bys z toho vyzdimal vic:) ale ja sem hloupa sid, a jen sem tady zanechala svuj hloupy nazor.... tak to melo bejt, ne? mel bys zacit pit... vek uz na to mas

SENIOR
22. 09. 2006
Dát tip
zelený ráj: sice méně odborný tip, ale po učitelohlupákovi ktery si tady jakoby ukájí svou "inteligenci" nekopromisními odhaleními nebo co to šaškoval, je to jakoby pořád velke osvežení. dik

Jsem tu, bych zajásal a vyslovil úžas nad počinem to araba hodným. Ne že by byli hodný všichni, tak jako nejsou všichni ostatní zlí a naopak. Líbí se mi, že už ve svém mladistvém věku pociťuješ naléhavou potřebu vyjadřovat se k otázkám takto zásadního kalibru ve chvílích, kdy tví vrstevníci zapalují za školním prahem konopné tyčinky. Oceňuji to a hodnotím tipem.

SENIOR
22. 09. 2006
Dát tip
Norsko: nemáš pravdu, jde mi o kvalitní literaturu, tvoje pření je mi hlostejné. Jsi jenom učitel a to je hloupá vrstva. Jestli se ti chce o něčem přít tak jakoby nekde jinde, já se ti taky nebudu pod dílem přít kdo jsi a je mi to jedno.

Norsko 1
22. 09. 2006
Dát tip
dyť se máme tady přít, kdo to je, o ničem jiném to není ... no jo, ale ty víš a mně ... mně už je to jedno (tumáš, seniore)

SENIOR
22. 09. 2006
Dát tip
hleďte se vykecávat jinde, amatéři. Zde máte jen zanechat svůj hloupý názor a odejít.

marw
22. 09. 2006
Dát tip
ach jo a já se tak snadno nechám :))). to je asi tím pivem :))). sorry na písmákovi se nevyznám, takže fakt neodhadnu, o čí recesi se jedná ;).

daddy
22. 09. 2006
Dát tip
...já vím svý a to si nechám pro sebe...nedebatuju.. :)

Norsko 1
22. 09. 2006
Dát tip
jiná perzóna mě dadi nenapadá, ale když pišta zná voloďu, a toto je jasný voloďa, tož ... :-)

daddy
22. 09. 2006
Dát tip
když se bublině daří, je to fajn..:)

Norsko 1
22. 09. 2006
Dát tip
podotýkám, že je mi jasné, že celý ten humbuk kolem seniora je pouze jedna velká bublina a sranda ... o nic jiného mu jít ani nemohlo ( je to jiko nebo noe, nebo smetiprach ve svých slabších chvílích ...?)

marw
22. 09. 2006
Dát tip
norsko_1: heh ano asi tak :)

marw
22. 09. 2006
Dát tip
senior: :))). to jo, to je taky tvoje štěstí :). odbornou kritiku bych ti totiž nepřál slyšet - bylo by to něco jako když milovník dobrých filmů hodnotí seriál pojišťovna štěstí :))).

Norsko 1
22. 09. 2006
Dát tip
vydrž, nějaký odborník se jistě objeví a pošle tě rovnou do prdele

SENIOR
22. 09. 2006
Dát tip
Prvních pár neodborných kritik jsem čekal.

K2
22. 09. 2006
Dát tip
Tvou paniku vyřeší biometrické /pardon/ biologické pasy, které pokakáme a počuráme, aby nás měli úúplně všechny pod kontrolou. Jinak dílko nevadí.

daddy
22. 09. 2006
Dát tip
...asi su hlópá---

marw
22. 09. 2006
Dát tip
hmm těžko říct, jak se k tomu postavit. kolik ti je, 16? Když odhlédnu od samotného obsahu, který je minimálně dikutabilní, a pohlédnu jenom na ten zbytek, tak to nemá nic společného s "poesií", sorry :-). Drogy jsou špatné, áno? Amerika je špatná, áno? To je dneska v kurzu, fajn. Mně osobně nevadí, že tady někdo (defacto za mě) nasazoval prdel jak v první, tak v druhé válce. Bohužel některé problémy jsou trochu složitější, než aby se na ně dalo odpovědět ano nebo ne a bylo to vyřešené - to už by asi někdo dávno udělal, nemyslíš :-)? (sorry přišel jsem z hospody, možná dost nedovedu krotit svůj sarkasmus :)

Norsko 1
22. 09. 2006
Dát tip
tož, voloďo, nebo kdo vlastně jsi, až na ten politický podtón to není špatné ... je to skoro až vtipné, to jo ... ale POESIE bych tomu neříkal (ostatně, to se celkem dalo čekat)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru