Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tajná mise

11. 10. 2006
0
0
1126
Autor
Matylda

Tajná mise

 

 

Konečně nastal den D.

Hedvika si oblékla dlouhé kalhoty, košili, na hlavu uvázala šátek, který co nejvíc skrýval obličej a nasadila tmavé brýle. Do kabelky si připravila velký látkový kapesník, aby s ním mohla  zakrývat ústa. Nastoupila do auta a rozjela se směrem do města.

 

*

 

Už 10 dnů trávila zcela sama na chalupě, kde dávají lišky dobrou noc. Zásoby jídla měla nakoupeny na 14 dní a vycházela jen do lesa. Samotu si krátila četbou, sledováním televize a psaním povídek.

Dlouho se rozhodovala tuhle akci podniknout a vždy jí do toho něco přišlo. I teď měla strach, že tu tak dlouho nevydrží. Pro úspěch akce bylo důležité vybrat odlehlé místo, kde by jí nikdo nehledal a nemohl s ní přijít do kontaktu. Na tajnou misi musela být dobře připravena. Celou dobu se skrývala a s potěšením sledovala, jak se její snažení blíží ke zdárnému konci. Nezvedala ani telefony, aby se neprozradila. Přátelům řekla, že odjela za kamarádkou do Varšavy.

 

*

V Praze zaparkovala v postraní ulici a vydala se s kapesníkem před ústy na hlavní třídu. Vešla do honosného domu, vyjela výtahem do třetího patra a nedočkavě vstoupila do bílých dveří.

„Konečně“, napětí jí pomalu opouštělo. „Konečně se ho zbavím.“

Posadila se do pohodlného koženého křesla a čekala.

Dveře do salonu se otevřely a slečna v bílém plášti jí vyzvala: „ Paní  Králová?“

„Ano.“

„Vy jste tu na tu celkovou depilaci?“

„Ano, jsem na dnešek objednaná.“

„ A nechala jste si chloupky dorůst do délky, aby se dobře voskem trhaly? Všude? Nejméně 0,5 – 1 cm?“

 

* * *


Yossarian
12. 10. 2006
Dát tip
jo, je to vtipný, čtenář čeká pointu a ona přijde docela nečekaně a nečekaná :-) akorát bych to buďto natáhl textově, nebo graficky, aby se to ještě zdramatizovalo :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru