Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Svět je prej dobře zařízenej

Výběr: a2a2a, G_B_Show, Print, jt, sapro
16. 10. 2006
29
10
4746
Autor
Pablo_honey

v sobotu. v Praze. v Balbínce!

svět je prej dobře zařízenej

ale co ti mám teď říct?

že nasátej komár podobnej

je mi elegán a tenhle genofond

deluxa astma slibuje s brejlema

a řídnutím vlasů v třiadvaceti

takový chceš děti?

a co vlastně potřebuješ slyšet?

jak tisíc dní bez ženy zapustilo

kořeny a milion hvězd spadlo

zhaslo zapáchlo to v našich

vzpomínkách z pasivní agrese

komplexy nudnýho srdce

a krysy v lidech krysy co pářej

se v necitlivý duši neprůstřelný

lži zamotaný lži starý zaschlý

lži teď ještě ne ale jednou to

přijde a vyčistěj tebe vyčistěj

svět a mě a nic pak nebude

špatně nic pak nebude

porouchaně až každej

dostane svou cenu

aspoň na malou chvíli

pak bude svět dobře

zařízenej až lidi jako já

dostanou cenu

pro lidi jakos byla ty


10 názorů

tristes
28. 02. 2007
Dát tip
graduje! nějak mě to teď probudilo *

Eunuch
19. 02. 2007
Dát tip
Ten konec je pěkný - teda ne jen konec ale ...

Pablo_honey
13. 02. 2007
Dát tip
poklidná...to přece nevadí:) jedou třeba dospějěš a zmoudříš a pak se k ní třeba i vrátíš a dočteš;)

poklidna
12. 02. 2007
Dát tip
ja nevim mne se moc nelibi...vlastne jsem ji ani nedocetla...promin...prislo mi to jako nuda...

poklidna
12. 02. 2007
Dát tip
ja nevim mne se moc nelibi...vlastne jsem ji ani nedocetla...promin...prislo mi to jako nuda...

jt
12. 02. 2007
Dát tip
milly> dík za avi

Milly
30. 01. 2007
Dát tip
jt: praštit, praštit! .-)

Milly
30. 01. 2007
Dát tip
Slyším tě recitovat...- pokud to není snížení hodnoty výpovědi- nazvat ji recitací.....

jt
27. 12. 2006
Dát tip
tahle je nekonečně moc výborná - dík za ňu. koukám, že se začínáš rozepisovat - asi bych do toho měl taky praštit, sakra .. ;-)) zatim můžu jen TIP

sirka
27. 10. 2006
Dát tip
tak ji tak napis celou, pak to nebude pripadat divny. kecy. Je to fajne

Pablo_honey
27. 10. 2006
Dát tip
tak je to prece spravne. nepisu basne na jedno cteni lol

sirka
26. 10. 2006
Dát tip
zezačátku trochu problém-musela jsem číst víckrát, zbytek supr

Peeta
22. 10. 2006
Dát tip
tip za to, jak se to skvěle čte jednim dechem

(závorka)
20. 10. 2006
Dát tip
jo, ale jo (líbí) T

wooxy
20. 10. 2006
Dát tip
naléhavý i rytmicky myslim v sobotu. v Praze. v Balbínce! *

oleandr
17. 10. 2006
Dát tip
výborné

Print
17. 10. 2006
Dát tip
Zhuštěný do krystalu!***

misty
17. 10. 2006
Dát tip
vdaka, dnes si mi pomohol....*

Pablo_honey
16. 10. 2006
Dát tip
si kurva piš

G_B_Show
16. 10. 2006
Dát tip
forma jde nahoru drugu, doufám že v sobotu budeš kulminovat!! :-)

Pablo_honey
16. 10. 2006
Dát tip
VELLA...pravda je taková, že mě pan Kovářík k volnýmu verši před třema rokama přivedl a jeho recitace mě asi ovlivnila ze všeho nejvíc -> sám se snažím občas recitovat jako on. Ale můžu ti říct, že moje básně mu moc nejdou:) PARANOID...brácho, bude tam děsný čoromoro, no, pozval sem asi padesát kočiček, ale s tebou se uvidím hrozně rád!!! FRIDAY...vlastně 51 kočiček:))


Friday
16. 10. 2006
Dát tip
you do well boy obujem se do so boty

Milly
16. 10. 2006
Dát tip
no právě, já tě taky v duchu slyšela, jak to čteš.. (a že už jsem tě slyšela.. :-)). A přišlo mi to trochu moc tvrdý k tomu tématu- na můj vkus...- ne samo o sobě, ale že o tom píšeš skoro pořád takhle...... tak mi napadlo, jestli o tom přemýšlíš i nějak jinak, protože jen takhle by mi to nepřišlo moc zdravý....., ale to bylo myšleno z dlouhodobýho hlediska..... :-)

yzžet
16. 10. 2006
Dát tip
típ... a pro balbínku tííííp..už se těšíííííííííím

Pablo_honey
16. 10. 2006
Dát tip
:)

Zuzulinka
16. 10. 2006
Dát tip
ráda bych..jen je to malinko z ruky:-)..dojeď do ostravy..tak za měsíc..se možná něco chystá

Pablo_honey
16. 10. 2006
Dát tip
zly...ty bláho, že ty sis dal s tou reakcí větší práci, než já s celou básní?!:) díky. jsem vinnen v plném rozsahu. z důvodu zvlášť závažné recidivy požaduji trest v horní polovině trestní sazby:) ahoj jirko, díky za takovou kritiku. nikdo si tady nedá takovou práci s kritikou jako ty. vážím si toho. jinak, báseň vznikala asi dva měsíce. první polovina začátkem září a zbytek včera. mám pocit, že když se v tom dlouho "nimrám", ztrácí báseň na své autenticitě prožitku. no, je to jen myšlenka. do debaty:) zuzulinka...přijď v sobotu do Balbínovky. uvidíš ten afekt:) to all...díky moc!

Zuzulinka
16. 10. 2006
Dát tip
velmi razantní představuji si Tě jak to čteš, ačkoli nevím jak vypadáš tohle je afektovaná věc chce to prožitek docela bych si na tom smlsla*

Renas
16. 10. 2006
Dát tip
pablo rulezz:)

a2a2a
16. 10. 2006
Dát tip
Jirko, je to dobrá báseň. Mám jednu jedinou výtku, kterou čas od času vůči některým, jen některým, textům uplatňuji - a to je zalamování řádků, zde v tomto případě na 3. až 6. řádku. Ať se snažím, jak se snažím, pochopil jsem obsah, ale abych si plynule uspořádal myšlenky, musel jsem se snažit. Další zalamování pro mne v pohodě. Co se mi líbí. Je autentickým odrazem myšlení, řekněme hlavní postavy básně, kdy osobní city, osobní nenaplněné ambice, sny, propojujeme s širšími zákonitostmi tohoto světa. A uděal jsi to hezky, dal jsi tomu míru spíše intuitivní, podvědomou než promyšlenou, kterou by jsi chtěl obviňovat, poněvadž, kdyby jsi měl uplatnit chladný rozum, neučinil by jsi tak. V tom je to skutečné. A samozřejmě máš hezké nápady - tisíc dní bez ženy zapustilo kořeny - vzpomínkách z pasivní agrese - komplexy nudnýho srdce - až lidi jako já dostanou cenu pro lidi jakos byla ty - což je i dobrou koncovkou. Pořád si říkám, že kdybys nebyl tak nedočkavý a na básních déle pracoval, jaké by asi musely být. Ovšem také nemusely. Bůh ví. Tak či onak, jsi výrazným okvětním lístkem písmácké kytičky. T,V

daddy
16. 10. 2006
Dát tip
*

Zly
16. 10. 2006
Dát tip
pěkná obžaloba :-)) Milý velevážený soude zde přítomný.. ehm.. internetový li.. te.. rát (fuííí.. zaznělo soudní síní) si ve svém poetickém pomatení dovolil obžalovat svět z blíže nespecifikovaného zločinu kolektivního násilí na osobách a tvorech se zvýšenou mírou senzitivity na disonance v systému (šum v síni). Proti tomuto se my, skupina Řídících prokurátorů světa, megaotcové víry a jediné a pravé světaspavedlnosti ohrazujeme s poukazem na aktuálně propracovaný a schválený mechanismus Systému nášho vezdejšího, dokonale vysoustruženého, do posledního záhybu, do každé kvóty, do posledního odborářského kviku, do pravdy posledního porotce.. ehm (pohled do lejstra) Ve svém krátkém pamfletku tento obžalovaný použil.. Patetické otázky. Osobní přiznání a nelichotivou sebecharakteristiku ve snaze získat sympatie čtenářů. Zmatečnou explikaci, nejasné postavy a děj, dramatické obraty... Advokát (vpadne): Námitka.. ale zde.. a zde, je několix expresivních obrázků, které dávají příslib, že.. Soudce: Zamítnuto. Kauza Hrabě.. ostatně, toho jsem také soudil.. Žalobce: úlisný úsměv.. "A dobře, vaše Eminence, dobře jste to tehdy odhadl.." Obrátí se k porotě... a nakonec, provinění nejhrubší, do řádu čisté metriky a svatého jambu vnesl své patologické parapsychózní vidění světa a pokleslé naděje a směšné vize jakési spravedlnosti! (pískot v soudní síni) Jedině naděje, že tento autor se již brzy zařadí mezi poslušné houfy tvůrců, vymýšlejících reklamní obaly dává naději, že bude brzy zachráněn a spasen před nákazou sdílení radosti s tvory, kterých, jak víme, se všechna naše utěšená civilizovaná společnost střeží.. a totiž poetů, těch oficiálně uznaných zkurvených barbarů všednosti... Žádám pro obžalovaného téměř hrdelní trest, nebo alespoń nakopat. Obžalovaný, povstaňte! Odsuzuji vás podmínečně k jednomu TIPu a dlouhým nuceným pracem nad lány poezie v lokalitách Kainar, Hrabě, Brautignan, Zábrana, Kolář. Během výkonu trestu se budete pravidelně ohlašovat krátkými pokornými verši, citujícími techniku oborávání poetických lánů, budete se špinit v hloubce neštěstí a kurevského marasmu jakékoliv doby a budete v zostřeném režimu nasávat život a chlast až do zblbnutí, rozdírat rány sobě i jiným a křičet a křičet a křičet. Odchod ze soudní síně! Lidé, porota a i prokurátoři tleskají. Kat kývá vážně hlavou.

Petrusha
16. 10. 2006
Dát tip
svet je zariadený úplne na prd

Norsko
16. 10. 2006
Dát tip
pózoidní konec

Pablo_honey
16. 10. 2006
Dát tip
díky moc, milly!

Milly
16. 10. 2006
Dát tip
taky přemýšlím, co ti říct...... ani nevím, jak moc Ti záleží na reakcích, ale možná ti k něčemu bude už to, že jsem o tom přemýšlela...... :-)

Milly
16. 10. 2006
Dát tip
Pablo......... aspoň..... :-) tak mi někdy přijde, že to slyším až moc tvrdě, až zbytečně možná....... -t-

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru