Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cocain

16. 10. 2006
0
0
1704
Autor
Jules_Floyd
… a pak jsem ucítil ten známý zápach toalet a pachuť dezinfekce v puse. Bolely mě plíce a zapálit jsem si nemohl. Porada byla dlouhá a já to včera přehnal s koksem. Pěkně mě nasralo, že jsem nemohl být Lindou. Je moje jediné štěstí , i když dělá to, co dělá. Znám ji dva roky a seznámili jsme se v jednom klubu.
Jmenuje se Cobain a chodí tam snad všichni kdo něco v Metropoli znamenají. každý si tu přišel na své, ale většinou se začalo na extázi a končilo druhý den nad ránem na kokainu. Tenkrát jsem měl zajímavý den. Dostal jsem tu práci, co teď dělám a chtěl jsem se pořádně sjet. Seděla na protějším baru a já měl košili a kravatu, nestihl jsem zajet domů. Chvilku jsem ji pozoroval, a pak si přichystal čáru. Nikdy jsem neměl rád extázi, bolela mě z ní hlava, kokain byl lepší. Nika se tehdy sjela dřív než já . Když dorazila ke mně šňupnul jsem si celou.
Sedla si vedle mě a políbila na rty. Vzal jsem ji kolem pasu a od té doby byla moje.
            Tehdy se nám rozpadla kapela. Dost jsem se kvůli práci změnil. Připadal jsem si jako troska, když jsem se na sebe díval do zrcadla. Na ruce jsem si volně nechal padat vodu. potřeboval jsem vyrovnat hladinu. Uvolni jsem si hedvábnou kravatu, kterou mi koupila Lin a odepnul si knoflík. Otevřely se dveře a vešel Michael.
„ Včera si to asi přehnal v Cobu, že?“ Usmál se asi stejně mladý spolupracovník.
„ Moc koksu a málo lásky,“ odpověděl jsem klidně.
„ Stejně ti pořád většina chlapů z oddělení Lindu závidí,“ rozepnul si oblekové kalhoty a postavil se těsněji k pisoáru.
„No jo.“
„Máš už ty analýzy pro Petera?“
„Musím to dodělat.“
„Tak to ti nezávidím, kámo“ přestal a zapnul si poklopec.
„ Ty už asi pojedeš, že jo?“
„ To si piš, Monica na mě čeká.“
„ Jo jo. Tak ji pozdrav a juniora taky.“
„ Dík. Možná bys o tom taky měl začít uvažovat.“ Umyl si ruce ve vedlejším umyvadle.
„ Jako vzít si Lin a mít šťastnou rodinku?“ usmál jsem se. Ne ironicky, od srdce.
„ Hele Richi, možná by proti nebyla,“ vrátil mi úsměv.
„To ví jen ona, Miku“ zapnul jsem si knoflík a utáhnul karmínovou kravatu, Lin měla perfektní vkus.
 

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru