Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bůh !?

03. 04. 2001
0
0
1933
Autor
Petulka

Bůh !? Je to skutečné skutečno ? Tak kdo mi to poví ? Dobrá stvořil člověka k obrazu svému. On je dobrý, ale jsou i ničitelé, to je jeho obraz ? Jednoho stvoří, druhého zabije, nejspíš, je to jeho úděl, ví, že by v životě trpěl a hřešil nebo se sám dostal do pekla, takto přijde( ještě zavčas)do nebe. Není to jen náš výmysl a touha po přesvědčení, že přeci musíme mít vůdce- velitele, rádce, našeho pána ? Lidé si sami poradit neumějí, a tak žádají rady u něj, chtějí po něm i odpuštění, Vždyť je to hloupost žádat o odpuštění by měli u toho, komu ublížili. ...
Petula
30. 04. 2001
Dát tip
Petulko, nenech se žádným "řečníkem" či nahaněčem zblbnout. Věř sobě a svým pocitům. Osvědčilo se mi to... Tvou úvahu cítím jako vyzrálou. V podstatě se v lecčems shodneme... Myslím, že je to dobrý. Díky Ti.

Climaster
15. 04. 2001
Dát tip
...mno asi fakt nejjednoduší je nevěřit...:))) ..ale z filosofickýho hlediska je to výtečný téma....mňam

Verita
04. 04. 2001
Dát tip
PetrViP: akdo jiný by se tím tématem měl zabývat?

Verita
04. 04. 2001
Dát tip
av

PetrViP
04. 04. 2001
Dát tip
verita: jo člověk, ale jiný názor máš ve dvaceti, jiný ve čtyřiceti, kdy boha poznáváš - je to otázka moudrosti (?)... učení boží je dlouhodobá záležitost, nebo se pletu?

farokh
03. 04. 2001
Dát tip
Každej máme svýho Boha, žádnej společnej neexistuje. Dobrá úvaha, ty vlastně tvrdíš to samý ne?

PetrViP
03. 04. 2001
Dát tip
te je velké filozofické téma pro jednoho malýho človíčka, nemyslíš?

Petulka
03. 04. 2001
Dát tip
farokh:já nad tím v podstatě ani nikdy nijak moc nepřemejšlela, ale nedávno jsem se setkala s jedním člověkem, kterej mě přesvědčoval v tom, že je tu jen ten jedinej. Jakkoliv jsem se mu to snažila vyvrátit, hnedka mi to všechno odůvodňoval. Teďka jsem v tom vlastně malinko zmatená-co si mám vlastně myslet, stojí uprostřed, na střední cestě. Jenomže to jsem zjistila, že ta neexistuje, těžko říct kam zabočím jestli vpravo nebo vlevo :-)))

Petulka
03. 04. 2001
Dát tip
Petr: jo to máš pravdu, jen jsem chtěla mý myšlenky se pokusit tak nějak shrnout do malinký kostičky :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru