Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O panských prdelích

10. 11. 2006
4
2
2638
Autor
tonas

to samo osobě je prolog k dalšímu úpadku našeho společenství

 

O panských prdelích

 

 Díval jsem se do Blesku, který tu ženy v okolí se zaujetím pročítají, a  dověděl se v článku pod titulem “Kdo má z politiků lepší káru?“ zajímavé věci. Topolánek si podle Blesku vozí zadek v Audi 8 za 3,6 milionů. Paroubek se rozvaluje ve stejné káře,  Klaus má dvě auta rovněž každé v ceně okolo tři milionů. Vlček, co se stal šéfem sněmovny, má BMV za 2,6 milionů  a Audi 8, což je stejně drahý absolutní bourák. Má v autě plasmovou televizi  a další symboly pánského stavu a luxusu (jistě jako všichni ostatní). Místopředsedové sněmovny mají BMW 7, což jsou rovněž auta okolo tři milionů. V těch velkých bavorácích a Audinách jezdí i ministři a další hlavouni ze senátu a odjinud. Jsem si jist, že k tomu mají všichni ještě nějaké doplňky v podobě dalších pojízdných hraček, třeba terénních aut. Samozřejmě že si panské zadky v přiměřeně drahých autech  vozí i  všelijací regionální a městští funkcionáři.

Asi znáte dávnou průpovídku, že když se z kmána stane pán, není k zastavení a všecek luxus světa je mu málo. Když ještě panstvo jezdívalo na koních, říkalo se, že do pánského stavu povýšený nuzák strhá prvního koně, na kterého se posadí.Ti naši paloni (nádherný výraz ze Slezska) jsou všichni původem prostí mamlasi z lidu. Před několika léty jim musely stačít malé škodovky a jiný standard chudáků.(Třeba dnes bavorákový severomoravský ilegální gubernátor Zaorálek neměl ani tu škodovku a podle tvrzení drobných střádalů i funkcionářů z  již zkrachované České národní záložny v Ostravě se vozil i s rodinou ještě jako poslanec v devadesátém osmém roce na Jadran jejich favoritem. Když pak přišlo na účty, nějak se vytratil a oni se ho báli k placení popohnat).Teď je absolutním ukazatelem zámožné a vyspělé české lidovlády přepych jejího panstva, na nějž musí přispívat i ten, kdo žije na lakonicky spočítaném životním minimu.

 Slyšeli jste za volebních kampaní v  nekonečných agitacích všelijakých kandidátů, že když budou zvoleni, tak si nejdříve koupí superlimuzínu za tři miliony, aby mohli takto reprezentovat zámožnost svých voličů? To jim z chlebáren, jak z medojemu, prýštěla medová slova  o tom, jaké všestranné dobrobyty budou svým prostým občanům s nasazením veškeré své mohoucnosti obstarávat .

V mnoha příspěvcích jsem tu na své stránce horoval proti volbám, které jsou ve své dnešní podobě nástrojem zlodějů moci a přepychu, který dává. Tu máš občane další doklad o tom, že si počínáš nerozumně přitakávaje, aby se neřeklo,  těmto všežravcům.

Někdy, to když zrovna nemám nic na práci, přemýšlím, co se to vlastně událo s lidmi, kteří se jako lidé z ulice a reprezentanti lidí z ulice  vydrápali nahoru. Že by jim od samého vysedávání ztvrdly zadky a oni je proto museli bořit do ultra pohodlných čalounění milionových aut?  Tím to asi nebude. To jim v palicích nejspíše hlodá nějaký žravý chrobák, kterého lze zahubit jen tím, že to dnes už ne jiné než odporné panstvo chytíme za krovky, vytáhneme z tech superbouráků a stáhneme z pánských rezidencí dolů dříve, než nás všechny vyžere a  než se samo z funkcionářského obžerství úplně pomine na rozumu.

 

 

 

 


2 názory

ať si panstvo vozí zadky třeba ve zlatých kočárek, ale ať proboha aspoň něco dělají!!!

vesuvanka
10. 11. 2006
Dát tip
skvěle napsané a Simpson dílo pěkně doplňuje.... TIP

tonas
10. 11. 2006
Dát tip
Jirko, ostravský šéfredaktor MF je blb na kvadrát a můj nepřítel. I díky takovým lidem se děje co se děje

JirkaS
10. 11. 2006
Dát tip
Pěkně´s jim to dal, Toníku. Povedená glosa, pošli to do MF (i když i tam jsou jistě na TOP pozicích podobní klauni..). Ale on když se člověk podívá kam až dohlédne, tak všude je tomu, žel, tak... Smutná reality dnešních (i budoucích) let...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru