Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O ní

14. 11. 2006
5
8
1921
Autor
fárum

Na roletách zlatá šmouha slunce
táhne se poklad těkavých nadějí,
dnešní den večeru podává ruce
listí i chodník se chytrácky zasmějí.

Záclony čerstvě voní
zarytě visí přes smilné smysly
stále by křičely jenom o ní
jenomže život je krotce svislý.


8 názorů

fárum
01. 03. 2009
Dát tip
díky těkavé naděje cítím stále :)

Kamil.Kubik
04. 02. 2009
Dát tip
Na roletách zlatá šmouha slunce táhne se poklad těkavých nadějí, dnešní den večeru podává ruce listí i chodník se chytrácky zasmějí. rolety mi pripomenuli tvorbu Grilleta, avsak z pohladu poezie, akoby se autor dival cez zaluzie a opisoval co se deje pred jeho domom na chodniku. Takto som si to interpretoval ja, ini citatelia muzu uplne inak a to je to krasne z prvku modernej poezie. Záclony čerstvě voní zarytě visí přes smilné smysly stále by křičely jenom o ní jenomže život je krotce svislý. autor cez ludske hmaty vyjadruje citlivost, zmyslami je ohureny, citim tez sklamani, akoby jemne polemizovanie o tom ze kvoli necemu nemuze byt se svoji milovanou, v myslenkach to vsak pro autora neplati, rozvija to svojim talnetom pisat len pre nas citatelov a serviruje to na poeticky hladkej tacke.


fárum
24. 11. 2006
Dát tip
No svisly tedy ze jakesi sny nedojdou naplneni a krotce, ze se ta jejich realita predsi jen nejak odrazi, protoze obvykle z neceho vychazi, jinak diky. I kdyz pravda je,ze sem to asi trochu prehnal.

Imminici
24. 11. 2006
Dát tip
Moc hezké, akorát ten konec mi moc nesedí to "jenomže život je krotce svislý." Ani nevím proč, nemuhu dát racionální vysvětlení.

fárum
22. 11. 2006
Dát tip
tak tos prvni, tedy diky

Moncheri
22. 11. 2006
Dát tip
líbí*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru