Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V mezipatrech

Výběr: a2a2a
17. 11. 2006
20
38
4275
          Rozpíjí se
 
          V proláklinách do obzoru
          Palců
          Další věty
 
          Pěšiny
          Propálené v koberci
          Tmavnou
          Podtržené žárovkou
          Slyším
          Jak tiká
          Když nadechnu se
          Do půjčeného prázdna
          A pomalu zašlapávám popel
 
          Rozpíjí se
 
          V puklinách chodidel
          Z písmen
          Barvy na nároží
 
          Knihy
          Z židlí mezipater
          Mrholí
          Do šedého skla
          Nevěřím jim
          To o krajinách
          Co jsou v nás
          Když vidím
          Jak lepí mě za stěrač
 
                                   Rozpíjím se
                                   A
                                   Mrholí
 
 
 
 
 
 
 

38 názorů

A.H.
02. 11. 2009
Dát tip
*t*

Craerassy
29. 12. 2006
Dát tip
a2a2a...pozitivní ano...já neřekla, že ne..kolikrát se mi zdají slova zbytečná...a pokud ano, přemýšlím, proč je tam přesto autor dal...a tady jsem nepřemýšlela, prostě mi přišla na místě...zapadají mi do obrazu...tak asi tak nějak:-)

a2a2a
29. 12. 2006
Dát tip
Craerassy - tvůj pohled je zcela legitimní, možnái víc intuitivní a zřejmě i ženský, což může být v dané situaci výhodou. Já sice taky upřednostňuju intuitivní vnímání, ale občas zohledňuji i formální stránku, a tady někde může být dělící čára našich pohledů, přičemž oba jsou vlastně ve vztahu k básni jednoznačně pozitivní. Jinak si myslím, že toto je už bezvadná diskuse, pro mne, pro autorku, snad i pro tebe. Možná, kdybych takto reagoval hned, mohli jsme si odpustit to drobné nedorozumění.

Craerassy
29. 12. 2006
Dát tip
a2a2a...já rozumím, jak to vidíš...ale pro mě by to ukončení bez posledních řádků bylo jen tichem na konci věty...pro mě doznívá v těch řádcích ten poslední pocit...nejsou to oni, kdo se rozpíjí...já jsem tam, mezi nimi..a neměla a nechtěla jsem být...poznání a uvědomění si čehosi..a venku mrholí...pro mě čas naděje...pro jiné může být to mrholení napořád...nevím, jestli rozumíš...já se chci takhle dívat...po dešti slunce...potřebuju to..

a2a2a
29. 12. 2006
Dát tip
Milá Romanko, ten malý názorový střet mne mrzí, my totiž ty poslední tři řádečky připadají i jinak rytmické k předešlému textu, mrholí je jen takový rámeček a to rozpíjím se jistě význam má, ale mi prostě přišlo, že jakoby autorka dopovídala svůj postoj, zatímco bez toho je báseň více otevřená, a tedy i přístupná našim asociacím. Jinak potvrzuji, že Craerassy člověk musí mít rád hned z několika důvodů. Když pominu ty ryze egoistické, pak je to zdejší královna lehkého rýmu a žensky vtipných básní.

Craerassy
29. 12. 2006
Dát tip
a2a2a..omlouvám se...asi to tak má být, že se každý dívá jinýma očima Anti...nehádáme se, neboj...a2a2a je skvělý človíček a vím, že se dívat umí...má poznámka byla hloupá...někdy jsem příliš zahleděná do sebe a potřebuji lidi jako je on, aby mi otočili zrcadlo čelem ke zdi...věř mi, že ho mám ráda...on to ví..:-)

Craerassy, a2a2a, nechtěla jsem, aby byly ty tři poslední řádky předmětem...nějakého nedorozumění...Asi každý má po přečtění svůj vlastní, jedinečný pocit a myslím si, že neexistuje takový (pocit), který by byl nesprávný. Myslím, že důležité je, jestli si něco (ať už je to cokoli) odnese:-) Jsem vám moc vděčná, že jste si můj "výtvor" přečetli a že jste mi svůj názor sdělili - děkuju mockrát. Pěknej den přeju:-)

a2a2a
28. 12. 2006
Dát tip
Craerassy, mám prostě jiný názor, a nenapadlo by mne, že ty se dál dívat neumíš, myslím, že to tady nepatří. Tak že mne zase mrzí tvá poznámka, a to skutečně.

Craerassy
28. 12. 2006
Dát tip
a2a2a...to mě mrzí...uměl ses kdysi dívat dál

a2a2a
28. 12. 2006
Dát tip
Craerassy přečetl a názor mám stejný

Děkuju mockrát a přeju pěkný večer:)

Craerassy
28. 12. 2006
Dát tip
a2a2a...jestlipak ty sis pořádně ty tři poslední řádky přečetl? bez nich by ta básnička nebyla tím, čím je...dávají do ní přesně ten pocit, který se tě má dotknout, abys pochopil a rozuměl... *

a2a2a
16. 12. 2006
Dát tip
Lepší není určitě. Jen jinak napsaná. A asi by se mi nepovedla, kdyby se neodrážela od mi věnované básně od jednoho zde skvělého, nyní již smazaného autora, Martina Šindeláře, dříve Paranoid_android. Nyní jeho nick užívá někdo jiný. To je to, že hezké věci nám vypadávají ze srdce samy, když je přeplněné.

Ach...Ta Tvoje je mnohem, mnohem lepší. Nesrovnatelně. Krásná. Moc Ti za ni děkuju!

Ale ne...Skvělou autorku...To ne, to já se zase teď červenám:-)) Děkuji (i za poznámku). Je pravda, že když jsem psala zmíněné tři řádky, vnímala jsem je už tak trošku navíc a nebyla si jimi jistá. Je zvláštní, že jsi to vycítil. Asi tam tím pádem opravdu nemusely být:)

a2a2a
16. 12. 2006
Dát tip
Ještě si dovolím jednu svou o mezipatře, kterou jsem tu dříve měl, a pak ji smazal. NOC V AZYLOVÉM DOMĚ (11.12.2005) V obraze Noc v azylovém domě o staré okenice zapřený strom na konci chodníku zamčená vrata Někdy se zdá že vidím popelavé tváře Pro mne jsou cizí i ty co jsem znal jako by ticha nemívala rána a hlomoz hvězd mne varoval Maminka z obrazu měla strach a tak jsem ho schoval raději Až nyní když odjinud se dívá je zpátky Všechno je jak má být Ticho nahoře ticho na zemi v mezipatře hudba

a2a2a
16. 12. 2006
Dát tip
Když už tě tedy vnímám, jako skvělou autorku, jistě mi odpustíš subjektivní poznámečku, že poslední tři krátké řádečky by tam snad ani nemusely být. Tak je hezká i bez nich. TV

:) děkuju, potěšilo!

Nickyx
19. 11. 2006
Dát tip
jo, libi :)

:-) no jo no, to víš...

bingol
17. 11. 2006
Dát tip
ano,s tou naladou souhlasim s ostatnimi... opravdu hezká:) *T

děkuju!

guy
17. 11. 2006
Dát tip
moc pěkně rozpíjivé to je .. *

moc vám všem děkuji:)

Háber
17. 11. 2006
Dát tip
ano*

Honzyk
17. 11. 2006
Dát tip
mam novou cepici, cernou az na usi!!!!)))))))

sidonia
17. 11. 2006
Dát tip
jo

Honzyk
17. 11. 2006
Dát tip
ESTE SE NA MNE ZLOBAKUJES? SIDKA????

sidonia
17. 11. 2006
Dát tip
ma to naladu

Honzyk
17. 11. 2006
Dát tip
..ja teda nejsem vubec priznivcem toho meneni pisma...ale tady neni schvalnost, ale prece jen bych jen srovnal, dal normalka cernou a bac ho...prece nepises pro blby...)))***

Jezuita
17. 11. 2006
Dát tip
Dost neúčastný vztah, jako by autor spěchal jinam.

Norsko
17. 11. 2006
Dát tip
tož dobré *

Zuzulinka
17. 11. 2006
Dát tip
celkem dobrá, až ny ta velká písmena na začátcích řádků, osobně mi to vadí, ruší mě to

krasna naladovka

Print
17. 11. 2006
Dát tip
Mezaniny já moc rád!:-) Moc*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru