Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

časopis Ikarie ??????

09. 04. 2001
0
0
9108
Autor
Danny
Zdravím všechny scifisty a fantasty (rozuměj příznivce fantasy). Jaký máte názor na časopis Ikárie? Dvakrát jsem tam zkoušel posílat svoje povídky, jednou do soutěže a jednou jen tak. Nepodpověděli ani jednou - jako bych to posílal do /dev/null (pro uživatele Woken: do Koše). Přitom mi povídky, které otiskují, občas přijdou že nemají žádnou pointu a při mé fenomenální skromnosti si myslím, že ty moje by se jim mohly vyrovnat.... konkrétně jsem tam posílal např. fantasy Příchod hrdiny. Tím, že teď vše publikuju na Písmáčku, už tu Ikárku nepotřebuju, ale stejně se ptám: jaký mát názor na tento (trošku monopolně-majkrosoftí) časopis ?
hurvinek
19. 12. 2002
Dát tip
asi tak nejak i kdyz, mam pocit ze sve predplatne si poctive poslednich par let platim sam.......

Wopi
19. 12. 2002
Dát tip
sám ne, jsme dva

hurvinek
18. 12. 2002
Dát tip
ikarei je s kvalitou jak na houpacce casto nahore obcas dole..

Wopi
18. 12. 2002
Dát tip
tak mi ty hurvajzi ukaž lepší s/f časák u nás :-/

hurvinek
18. 12. 2002
Dát tip
ja tu netvrdim ze je tu lepsi, ja jen tvrdim ze ma nevyrovnanou kvalitu

Wopi
18. 12. 2002
Dát tip
no jo - nahoře, dole, tak to chodí i v životě ale zaplať pámbu aspoň za ni, když tu nic jinýho neni :)

Deltex
23. 04. 2001
Dát tip
Regis: Eh, a komu mám své výplody posílat, aby takříkajíc nepřišly do /dev/null?

Regis
23. 04. 2001
Dát tip
Deltex: Jak jsem napsal již ve svém příspěvku, tak panu J. Jiranovi (najdi si ho v tiráži)... Doporučuji doporučeným dopisem :-) s patřičným průvodním listem. Trvá to tak 4 až 5 měsíců než odpovědí... Občas si skutečně stačí POŘÁDNĚ přečíst, co kdo napsal a vyhneme se tak spoustě nedorozumnění... IKARIE má popsáno v tiráži jak se jmenuje odpovědný redaktor a na její webové stránce jsou dokonce přesná pravidla pro autory, jako bych ostatně od seriózního časopisu čekal.

Deltex
13. 04. 2001
Dát tip
Chm, tak k Ikarii - jsem její pravidelný čtenář a v plno věcech musím s Dannym souhlasit. Hodněkrát jsem se snažil posílat povídky do Ikara, ale marně - žádná odpověď! Pravdou jest, že normálně jsem to ještě nezkoušel! Jo, dávaj tam plno nehezkejch povídek, ale párkrát se tam objeví hezký počteníčko!

Verita
11. 04. 2001
Dát tip
souhlas s Bobískem, Ikarie má slabší i silnější chvíle, ale mám pocit, že kvůli těm dobrým povídkám ji určitě stojí za to číst (ten poměr dobré-špatné není tak tristní, jako jinde) :)

bishak
10. 04. 2001
Dát tip
Regis: Ty nečteš Elle ? Když čteš toho Hagege, tak by si měl číst také Elle, to je snad jasný.

Bobísek
10. 04. 2001
Dát tip
Jako v každém jiném časopise jsou i tady lepší a horší věci. Jako celek bych ale Ikarii nezatracoval.

MM
10. 04. 2001
Dát tip
myrinda: dík za tip - ale ty už mám :)) i když jsem z brna :))))

Danny
09. 04. 2001
Dát tip
...oops, ted' když to po sobě čtu, tak to vypadá, že jsem napsal mezi řádky, že moje povídky vlastně nemají pointu: tu se tam naopak vždy snažím dát

bishak
09. 04. 2001
Dát tip
Ikarie je sračka bez designu a z hlediska literatury: staršné povídky, prostě hnus !!!

Regis
09. 04. 2001
Dát tip
Posílám do Ikarie své výplody a vždy mi dali, byť i jen zamítavou, odpověď. Už jsem i dvakrát publikoval... (takže jsem podivín bez point? ;-) Danny, posíláš to J. Jiranovi? To by mohl být problém, tzv. formální nedostatek... V redakci je binec a co nedojde na patřičnou adresu, se prostě ztratí... vlastní zkušenost. Nesouhlasím s bishakem, byť ho nebudu následovat použitím jeho slovníku v hodnocení jeho přízpěvku. Ikarie je jediný SF časopis (teď nemluvím o fanzinech) a to, že všechno není podle gusta každého, nic neznamená, ani to, že je to "prostě hnus". Proč je tedy Ikarie čtena? Také bych nečetl Elle nebo Cosmopolitan, ale to je mé subjektivní stanovisko, jež vydávat za obecný soud je, když nic jiného, tak povrchní. Monopolnost Ikarie je otázna, jak by řekli bratři Slováci. Vychází spousta fanzinů, to za prvé, a navíc nikdo jiný nemá dost prostředků na celorepublikový SF mag. Nemesis, ač kryta silným nakladatelem, se po necelých dvou letech složila. A že to nebyl špatný časopis. SF je okrajová literatura a vydělávají jen pitomé vizuální show v kinech, jinak je SF závislá na svých čtoucích závislácích. Sám utratím měsíčně za knihy okolo tisíce Kč a to převážně za SF. A to jsem sakra vybíravý, s Markem Stonem na mě nechoďte. :-))) fÚctě Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy

Ikarie má své kouzlo...a Regis má pravdu s tím,že je jediným pořádným SF časopisem u nás ( ono i fanzinů je jako šafránu )... S posíláním povídek mám podobné zkušenosti,co nemá patřičné označení jde rovnou do koše :) Nejsnazší je poslat svou povídku jak poštou normální,tak elektronickou...usnadní se tím práce redaktorům :)) FAN a SF zdar :))) Simi P.S. : Bishaka je už lepší ignorovat... :)

myrinda
09. 04. 2001
Dát tip
ja mam ikarii rada.. diky ni jsem si precetla spoustu povidek o ktere bych nerada prisla... fanziny jsou fajn, ale jsem rada , ze uz to neni jedina moznost, jak se dostat ke sci-fi jako pred takovymi ..mmnt...jo 17 lety... ikarie je proste ikarie mimochodem, danny, me se tam taky nelibi vsechno, ale to snad ani nejde, ne?

Grendel
09. 04. 2001
Dát tip
na ikarii nedám dopustit, u nás nemá zatím konkurenci... ač nedosahuje oslňujících kvalit ;)

MM
09. 04. 2001
Dát tip
no... já nedám dopustit na nyní již nevydávanou českou mutaci Magazine of Fantasy & Science Fiction... ještě teď lovím stará čísla, jež mi chybí :)

myrinda
09. 04. 2001
Dát tip
ad mm: obcas na ne narazim v levnych knihach vedle bile labute, jestli jsi z prahy...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru