Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TŘÍDNÍ MEJDAN

10. 10. 2008
2
8
1909
Autor
fungus2

Když naše třída končila školní docházku, tak jsme se rozhodli uspořádat mejdan na neobvyklém místě. A na tohle téma jsem něco napsal. Část první

Tomáš vytahoval ze skříně jedno oblečení za druhým a stále si nemohl vybrat ty pravé kalhoty s tričkem. Chystal se totiž na třídní mejdan, který měl být rozlučkový se školní docházkou. Když si konečně na sebe oblékl džíny a tmavě šedivé tričko, tak se válelo po koberci velké množství oblečení.
„To by mě zajímalo, proč mám tolik věcí, když stejně nosím sotva polovinu,“ pomyslel si. Chvíli na kalhoty a trička hleděl, aby poté udělal dva kroky ke skřínce. Otevřel jí a zpoza knížek vytáhl větší truhličku. Tu měl zamčenou visacím zámkem a do ní si ukládal kapesné od rodičů i peníze z brigád. Ale v jejím vnitřku si také uschovával krabičku cigaret, které občas potají kouřil. K jeho úžasu však cigarety v truhličce nebyly.
„To sem blázen! Vždyť jsem je sem dával!“ řekl si a prohrábl si vlasy.
„Nehledáš náhodou tohle?“ ozval se pojednou hlas jeho mladší sestry Kláry. Ta stála v pootevřených dveřích pokoje a v ruce držela krabičku cigaret.
„Dej to sem!“ vyhrkl a vykročil rázně k ní. Klára se však prosmýkla kolem něho a skočila na postel. Tomáš se jí marně snažil zachytit, přičemž mu noha podjela na pohozeném tričku. A to mělo za následek, že se sklátil na koberec.
„Kdes je vzala!?“ vyhrkl naštvaně.
„U tý tvý truhličky. Zapomněl si je do ní zamknout. To by se asi rodičům nelíbilo, kdyby věděli, že hulíš.“
„To jim neřekneš!“
„A co kdybych se zmínila, že dneska jdeš chlastat a kouřit do třídy se svými spolužáky!?“
„Kdo ti tohle nakecal!?“ vyhrkl a zamžikal očima. Byla to totiž pravda. Jeho třída se rozhodla uskutečnit mejdan ve své třídě. Na tom se dohodli se školníkem, který ve škole bydlel, s tím, že pak o víkendu dají třídu do pořádku, aby nikdo nic nepoznal. O chystané třídním večírku nevěděl nikdo jiný, a už vůbec ne ředitelka.
„Řekla mi to Bára. Prej to je tajnej mejdan, vo kterým ví jen školník,“ sdělila mu Klára. A on hned věděl, jeho spolužák Marek, co má sestru Báru, jako tradičně nedržel jazyk za zuby.
„To je kretén!“ vyhrkl.
„Tak vona to je pravda!“
„Komu si to ještě ty vyžvanila!?“
„Ještě nikomu.“
„Hele, jestli to našim práskneš, tak se zmíním vo jistém kondomu, co se povaloval za postelí po minulým víkendu, když naši byly na chatě.“
„To neuděláš!“ vyjekla a zároveň pobledla v obličeji.
„Tak mi naval ty cigára!“ vyhrkl a skočil na postel. Vzápětí za velkého rámusu nastala sourozenecká rvačka, během níž po sobě házeli polštáři a peřinou, aby po chvíli do pokoje vstoupili jejich rodiče. Tomáš v leže na peřině za včas strčil krabičku s cigaretami do kapsy, načež se nejdříve rozkřičela matka a pak otec.
„Co to tady vyvádíte!? To vám nějak votrnulo, že je už konec školního roku!“ vyjekla matka.
„Známky jsou už uzavřený, prázdniny jsou za dveřmi, tak to je důvod k pořádný voslavě!“ řekl Tomáš.
„To jste se zbláznili! Takovej binec tady udělat! Jestli to fofrem neuklidíte, tak zůstanete večer doma!“ prohlásil otec.
„To ne!“ vyhrkli oba sborově a vrhli se bleskurychle do uklízení.
Když se na sídliště začal snášet soumrak, tak Tomáš s několika vypálenými cedéčky v kapsách vyběhl z paneláku. A byl celý natěšený na třídní mejdan, který se měl konat na velmi netradičním místě.
KONEC PRVNÍ ČÁSTI

 


8 názorů

fungus2
10. 10. 2008
Dát tip
Děkuji!

neroušek
10. 10. 2008
Dát tip
Ano, neroušek souhlasí,rozjetý je to jak formule 1-tak to nepokaž!******

fungus2
11. 12. 2006
Dát tip
Děkan. Bude to určitě hodně veselé.

Zbora
11. 12. 2006
Dát tip
Nemohu se dočkat pokračování ;o)

fungus2
07. 12. 2006
Dát tip
Tady bude jen poněkud jiný děj.

Jendula
07. 12. 2006
Dát tip
Aha, takže ze života. No tím lépe. Skutečné (anebo jen lehce přikrášlené) příběhy bývají nejlepší.

fungus2
07. 12. 2006
Dát tip
Díky. Na základce naše třída uspořádala ve škole mejdan na rozloučenou se školní docházkou. A byl z toho průšvich o)))

Jendula
07. 12. 2006
Dát tip
Hmmm, tohle vypadá slibně...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru