Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

život a já

13. 12. 2006
4
9
1528
Autor
Stevenson

A lepší to nebude

Je zajímavé, jak se jeden s léty mě. Po zkušenostech mohu všem těm mladším, kterých je k nepodivu čím dál tím víc, důvěrně prozradit, že to přirovnání se stárnoucím vínem je blbost. Ovšem, slouží k všeobecně prý prospěšným účelům. Jako i jiná přirovnání či lidové moudrosti. Kdo kdy na příklad viděl kopáče padat do jámy , kterou si sám vykopal, nebo nechodit.do vody dokud se nenaučí plavat. A to nemyslím jen toho kopáče. .

V mládí, tedy ve svém samozřejmě, jsem mož věřil i tomu. I roztočeným frézám, které si švarný junák pletl, nebo zaměňoval s milenkami, které když splnil normy dvě byly hned povolnější..

Ve středním věku, jsem teprve začal i rozum brát a tím pádem mi dost věcí už na něj nešlo. Spíš na nervy. Ty mladistvé ideály prostě přestaly fungovat, společně i s jinými věcmi podstatně důležitějšími. Ony prostě ideály jaksi vůbec nejsou tak důležité a jak snadno  nabytelné, tak a mnohdy i snadněji zapomenutelné. Nakonec důkazem toho je i to, že je má a ztrácí prakticky každý, na příklad na rozdíl od peněz. Tam platí jen to druhé, pokud jeden včas neodpluje s jednou tou lodí do Malagy, nebo na Bahamas.

Dnes vidím všechno tak nějak jasněji, včetně pohledu na život a sám sebe.

Nedávno jsem slyšel posuzovat nově otevřenou restauraci.

„Nechápu, jak tam lidé mohou vydržet sedět tak dlouho. Tak mizerné jídlo a ještě malé porce.“, pravil muž mého věku.

A to by asi byla dnes má vlastní reakce na život…

Ovšem mohu se mýlit, protože jsem na tom asi jako ten komik z konce minulého století, co prohlásil

„ Nikdy bych nevstoupil do klubu, který by vzal za člena takového jako jsem já. .“


9 názorů

avox
15. 01. 2007
Dát tip
Co je to dlouho? Velmi relativní pojem, když mi bylo 16, byli všichni -cetiletí staří, když je mi 61, udiveně, možná i uraženě říkám, že to přece ještě žádné stáří není. Hlavně aby dušička neokorala * Na rozdíl od fábií, MB šlo opravovat doma a tak s láskou udržované jezdí stále.

no, uvidíme, kolik za čtyřicet let bude jezdit dnešních "technicky dokonalých" fabií. embéček je ještě dneska pár vidět :o)

Stevenson
09. 01. 2007
Dát tip
DZC .. ale s temi novymi automobily vers. embecka.. to tedy nevim.-)) Ja s felicii po 7o tis. km..( a s 2mi embecky a Zigulikem obdobne)mel potizo priblizne 3 x tolik nez s tim novejsim po 200 tisicich .-)

no jo, Steve, ony ty nové automobily už taky nevydrží to co embéčka...ale na to přijde člověk teprv, když najezdí nějaký ten kilometr...nebo míli?

ZMOK
16. 12. 2006
Dát tip
Mně se líbí. Je to čtivé a zábavné

Diana
13. 12. 2006
Dát tip
:-)))*

Print
13. 12. 2006
Dát tip
*!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru