Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

24

11. 04. 2001
7
0
2182
Autor
Ansuz

Malé dílko bez úvodu a bez děje. :-)


Nad vesnicí Rotmor začalo svítat. Všichni lidé se rozcházeli za svou každodenní činností. Jen já jsem dnes hledal něco jiného. Něco nového. Včera jsem dočetl Příběh Duradův. Musím být jako on. Musím se stát hrdinou. Bezmyšlenkovitě jsem míjel ostatní lidi a mířil ke kovárně, kde jsem se učil u kováře Ulma. Kovář Ulm byl dnes na trhu, takže jsem měl dostatek času.

Pozdě odpoledne se mi podařilo vytvořit něco, co vypadalo jako meč. Teď už mi chybělo jen dobrodružství. Vyvedl jsem ze stáje starého valacha a vyrazil po cestě na východ. Ujížděl jsem skoro celou noc, ale žádné dobrodružství jsem nenacházel. Pomalu jsem zjišťoval, že být dobrodruhem není vůbec lehké.

Až na sklonku noci se na mě usmálo štěstí. Před sebou jsem zaslechl křik. Pobídl jsem koně a za chvilku spatřil kočár a u něj tři lupiče. Vytáhl jsem meč a zvolal pokřik z dob válek za nezávislost. Za Boha, za národ! Lupiči se otočili a vytáhli své zahnuté šavle. Seskočil jsem z koně a máchnul proti nim mečem. Jeden z lupičů se ušklíbel a vyrazil proti mě. První jeho dva výpady jse odrazil, avšak potřetí mi jeho čepel vklouzla do břicha.

V tu chvíli se na obzoru objevily první paprsky slunce a jakoby posměšně osvětlovaly čepel trčící mi z břicha. Lupič ze mě vytáhl šavli a čekal. Skácel jsem se k zemi. Najednou se mi před očima začal promítat celý můj život. Viděl jsem jak si hraji na louce vedle své matky, která trhá kvítí, jak z chlapci chytám pstruhy u nás v potoce, jak ...
maxie
10. 10. 2004
Dát tip
Tohle kratke dilko me prave rozbrecelo... Moc pekny a davam Ti TIP

Aleya
19. 01. 2004
Dát tip
Mno, jestli jsem to dobře pochopila, tak jsi tím myslel 24 hodin, jakože se to celé odehrává během jednoho dne...je to tak nebo to mý nějaký jiný, hlubší význam :)? jo ještě oprav si "i" ve větě na "obzoru se objevili první parsky slunce", to dost brutálně bije do očí :).

Ansuz
15. 01. 2004
Dát tip
Čím se ti ten název líbí?

Siringa
14. 01. 2004
Dát tip
Pěkný,dávám tip:-)

Aleya
17. 12. 2003
Dát tip
Já osobně si myslím, že valnou většinu hrdinů tvoří hlupáci a naivové, což tenhle příběh docela dobře vystihuje. A taky se mi líbí název :-). *

MdF
25. 04. 2003
Dát tip
! *t* !

Norek
09. 06. 2002
Dát tip
každej holt nemůže bejt dobrej, napsaný je to pěkně

epiktetos
04. 06. 2002
Dát tip
Nemám rád happyendy, takže tip.

Wicana
09. 01. 2002
Dát tip
a přece se tam něco děje, něco svítá, něco se usmívá :--) tip, i když jsem proto, aby hrdina přežil

Souhlasím.(T)

i hlupáci se najdou... líbilo, je to poučné :)

Adanedhel
20. 04. 2001
Dát tip
Hmmm neveselé. Ale i to se stává. Ne každý se stává známým hrdinou.....jsou i ti bezejmení..o jejichž hrdinství nikdo nemoůže pdat svěděctví....třeba právě pro tohle.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru