Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tvé ano a mé sbohem

23. 12. 2006
3
10
1356
Autor
hanavka

Jako malá jsem chodila ráda pouštět draky. A nebylo to ze závisti. Nikdy mě nespoutala touha létat, protože už tenkrát jsem měla zafixováno, že pády bývají těžké.

Teď to bylo podobné. Nepouštěla jsem draky, ale myšlenky. Volně létaly a nebylo nijak vysilující pozorovat jejich tvary a tváře. Každá jiná, přesto měly něco společné. Ať už chci anebo ne, vždycky se tahle vzpomínka vrátí a zasáhne vše, co původně bylo krásné. Je natolik silná, že nedokážu poručit sobě samé. Nechci se litovat a utápět se ve vzteku, stezku nebo alkoholu. Chci jen žít. Tak jako před tím. Ale i tohle si nejspíš namlouvám. Takhle ne. Neměla jsem ponětí o tom, co život nabízí, a že toho není málo – rodina, přátelé, láska, radost, zklamání, bolest, vztek. To jsou jenom zlomky obrazu, který nám osud stejně nakreslí.

Předtím jsem žila jinak. Mezi prsty mi proplouvaly příležitosti a já to věděla. Nechtělo se mi vydávat energii tam, kde jsem neviděla úspěch. I tenkrát jsem sice měla přátele, ale oni nevěděli, co pro mě znamenají. Mlčela jsem o čemkoli, co by mě mohlo jen trochu odhalit.

Pak jsi ale přišel Ty, má vzpomínko, a já viděla radost ze života. Zářila z Tebe na všechny světové strany a nikdo nezůstal imunní. Do posledního jsme podlehli Tvému kouzlu a věř mi,  bylo to příjemné. Nikdy jsi mi nevěnoval víc než úsměv a objetí, ale jen to teplo Tvého těla stačilo, abych se uklidnila a cítila všechnu tu krásu ve vzduchu.

Zažívala jsem po Tvém boku ty nejhezčí chvíle mladého a naivního života a děkuji Ti za ně.

Teď už je všechno zase trošku jinak. Dnes jsi se oženil. Jako družičce mi to myslím docela slušelo. Příští týden se prý stěhujete. Tvá matka byla překvapená, že to nevím. A já popravdě také. Říkal jsi mi o ní vždycky všechno a přitom Ti muselo být jasné, že nejsi můj nejlepší přítel. Věděl jsi, že mě zabíjíš. Vydržela jsem to dlouho, až do dneška. Dnes se s Tebou, lásko, loučím.


10 názorů

hanavka
24. 12. 2007
Dát tip
to je v pořádku :-) je to přesně rok zpátky... neuvěřitelný krásné Vánoce přeju....

Houp?
28. 11. 2007
Dát tip
myslím, že není důležité, o kom píše myslím, že to nejdůležitější o té osobě napsala. k samotnému dílu, moc hezké

bestye
12. 01. 2007
Dát tip
líbí se mi to, právě pro svůj nadhled - nezoufáš si, nelituješ se - jen konstatuješ a to je mi moc sympatický :c)*

hanavka
12. 01. 2007
Dát tip
Napsala jsme tady dlouhé vysvětlení, a pak si znovu přečetla tvůj vzkaz " a co je nám vlastně do toho". Tak jsme ho zase smazala, protože vysvětlení téhle črty patří jen dvěma lidem, a ty do nich patřit nemůžeš:-)

vesuvanka
28. 12. 2006
Dát tip
pěkně napsané, dovedu se vžít do této bolestné situace, je dobře udělat tečku za láskou, která přinesla zklamání... TIP

johny45
26. 12. 2006
Dát tip
No jo, zivot je svina...ale ako poviedka to mohlo byt trosku dlhsie a viac prepracovane...ten zaciatok sa mi pacil, ale koniec mi pripadal...trochu rychly...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru