Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Texaský svítání

09. 01. 2007
8
12
2523
Autor
Lyrae

Věnováno Billie Holiday

Brnkáš si potichu
vidíš mě rozmlženě
Texaský svítání
nemá mý odstíny
 
Po šíji mi přiletěly
černý labutě
jak kafe voním
to tvý poslední
 
Nedělní nejsem
mám oči neumytý
jazzová holka
co na kufru si zpívá
a umí bejt i sakra přívětivá
jak struna
když ji naladíš
 
Mám oči unavený
nespali sme a pili
bluesová holka
tak jako Billie
 
Budem se spolu sázet
až pěsti otlučeme
jestli nás dneska
po týhle cestě
ještě někdo veme

12 názorů

Lyrae
10. 01. 2007
Dát tip
zuzuzu: ta stylizace k těm texaskám sebou nese nějaký konvence kolem a kolem, mohla bys mi tyhe dva řádky prosím vysvětlit? já tomu nerozumím. o žádných texaskách tam totiž nemluvím a co jsou to konvence kolem a kolem nevim:)Kerouac by se na tě lítostivě usmál. aradis + Tom: jo tak o tom to přesně je. já taky nebydlím v texasu a ani kdybych seděla na kufru v opočně tak by mi nedělalo problémy něco takového napsat. byl to takový lehký pokus o blues, protože co jiného už můžete billie holiday věnovat?:) nevím do jaké míry je to stylizace. je to můj pocit a chci s ním ven.

Nicollette
10. 01. 2007
Dát tip
pro mě to má atmosféru jak blázen jazzová holka co na kufru si zpívá ! dokonalost, takovouhle věc můžu jednou za čas a teď sedla ! * * *

Tom
10. 01. 2007
Dát tip
proc by Texasky svitani nemohlo byt i v Opocne? stylizace to je, ale myslim, ze celkem podarena a pokud ma nekdo ty spravne pocity, tak to vzdy prijde jako stylizace jinym, kteri ty pocity zrovna neciti. S nepredvidatelne hezkou muzikou by to mohla byt i hitovka. i by se to mohlo vic rymovat a nic by se nestalo :)*

guy
10. 01. 2007
Dát tip
líbí se mi, je to moc dobře bluesový .. *

ála
10. 01. 2007
Dát tip
T*

zuzuzu
09. 01. 2007
Dát tip
achjo, tady si říkám chvílema kéž by se to nerýmovalo chápu, že ta stylizace k těm texaskám sebou nese nějaký konvence kolem a kolem, ale tohle jsou jen klišé okovaný kolem jednoho pocitu, slova mi tam k těm rýmům zaznívají jako šroouby, achjo..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru