Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Akce ZoOm 2 a jeho nové stránky

Výběr: a2a2a, Markéta, Zuzulinka, Print, rebecca13
11. 01. 2007
3
14
3971
Autor
poletik

Milí Písmáci,

zároveň s oznámením spuštění nového kola hromadné kritické akce klubu Zoom bych Vás chtěl informovat o několika změnách v jeho koncepci a prostředcích. Vzhledem k relativně vysoké autorské propojenosti naší internetové scény a také vzhledem k poměrně omezenému počtu schopnějších amatérských kritiků jsme se rozhodli nebýt pouze písmáckým klubem, ale stát se nezávislou jednotkou, zabývající se servery různými (především písmák, totem a poezie.cz). Domácí základna klubu se proto nově nachází na této internetové adrese:


http://zoom.bloguje.cz


Písmácký klub zůstává jakousi hlavní vedlejší pobočkou, o kterou se budeme nadále starat, a kterou budeme využívat. Nová základna Vám přináší:

-         vyšší přehlednost činnosti klubu, pohodlnější čtení v graficky příjemném a uživatelsky přívětivém prostředí.

-         rubriky, diskuse, ankety, měsíční archivy.

-         možnost nechat si zasílat upozornění na nově vložené dílo pomocí systému RSS/XML.

-         reklamu v rámci blogových žebříčků a vyhledávačů, což znamená potenciální nové čtenáře jak pro Zoom, tak i pro zúčastněné literární servery.

-         navázání literárního dialogu mezi všemi zúčastněnými servery, jejich autory, čtenáři a kritiky na neutrální půdě.


-----------------------------------------------------------------------------------


Druhá akce klubu ZoOm bude publikována 31.1. 2007.

Prosím tímto všechny Vás, kdo máte chuť napsat kritickou stať nebo třeba jen odstaveček se svými dojmy na společně vybraného autora poezie, abyste mi dali o své zamýšlené účasti vědět pomocí zprávy (na poezii.cz a na totemu jsem Tichotam, na písmáku poletik). Obratem Vám zašlu jméno autora, který byl pro tuto akci již vybrán na uzavřeném redakčním fóru (těmi, co se již zúčastnili první akce). Vaším úkolem bude svůj příspěvek publikovat kdykoli v průběhu dne 31.1 2007 na některém literárním serveru. Jako poznávací znamení poslouží uvedení jména autora v názvu díla. Pokud nebude takové dílo něčím nevhodné, budeme je publikovat v Zoomu. Těším se, že druhá akce vyjde ještě lépe, než ta první a všechny Vás ještě jedou vyzývám, burcuji a prosím, abyste se nebáli přispět svou troškou do mlýna.

Tichotam/Poletik


14 názorů

pekne stranky

Markéta
12. 01. 2007
Dát tip
a2a2a děkuji za avízko a na tvou výzvu výběruji

a2a2a
12. 01. 2007
Dát tip
Omlouvám se čtenářům i redaktorům, že zde dávám výběr, neb v redakci převládá oprávněný názor, že organizačním věcem by se dávat neměly, ale vzhledem k tomu, že se jedná o pozorohodnou a zcela nové stránky, zaslouží si vaši pozornost. Prosím také své kolegy redaktory, aby učinili výjimku a pomohli toto dostat do Zlatého výběru, vzhledem k tomu, že momentálně nelze na tuto věc upoutat jiným způsobem. Děkuji Vám.

Fouckault
11. 01. 2007
Dát tip
Norsko.. ty nemáš rád překvapení? .-)

poletik
11. 01. 2007
Dát tip
Píšu své aktivní nicky

Norsko 1
11. 01. 2007
Dát tip
proč to jméno nenapíšeš rovnou sem? proč ty tajnosti? :-)

poletik
11. 01. 2007
Dát tip
Dela: To byla tuším nějaká krize ohledně Lyryka atd. atd...

Delahaye
11. 01. 2007
Dát tip
a proč už nejsi Jinovata ?

dadíková
11. 01. 2007
Dát tip
hodně štěstí

Fouckault
11. 01. 2007
Dát tip
díky!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru