Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínka na dopis Marušky Kudeříkové

28. 09. 1999
0
0
1909
Autor
Hannah

"...Život každodenního tepu. Mějte jej rádi, mějte se rádi, učte lásku, hajte lásku, šiřte lásku..." Ten dopis četl aspoň tisíckrát a vždycky znova se budeš učit jak mít život rád a prostá slova Ten dopis četl možná častokrát a přec tě opět dojímá ta láska vyslovená tolikrát Ta dívka, ta tě zajímá Četl jsi o ní mnoho knih i její Zlomky života a její plamen v tebe dých a její čistota Viděls v ní vzor nebyla jedinou z níž vytryskl vzdor a láska, naděje. Toť láska k životu, domovu a vlasti, k nejdražším bytostem tvé ruce jsou štít proti strasti a velkým bolestem Vzpomínáš s láskou na tmavé vlasy tak krásné dlouhé, vlnité ty hvězdy v očích ještě září asi ač šly po cestě trnité "...Miluji, odcházím s vírou,
           pevnou vírou..."
(1982)
Saša
01. 10. 1999
Dát tip
někdy se vážně musí účelově psát,
a ne jen o tom, jak krásné je mít rád,
nevím zda tohle je ale to pravé
možná sem Krytyk hodí slovo žhavé :c))
pak ale Hannah před tebou chci stát
ukamenování tak nemusíš se bát :c)))

Bibša
01. 10. 1999
Dát tip
Tak teď jsi mě lapila do sítí ... prosím nééé účelově !!!

Hannah
30. 09. 1999
Dát tip
to byla ryze účelová básnička na literární soutěž. Evidentně na ni máte stejný názor jako já - nic moc. A přesto tehdy dostala "Cenu České mírové rady".
Jak je život básní zvláštní, nemáte taky ten pocit?

slavek
30. 09. 1999
Dát tip
je to zajímavé. Musím uznat, že to občas také pozoruji. Věc, kterou napíši ryze emotivně, na základě okamžitých citů - hráz - je odsouzena jistým nejmenovaným krytykem :-) jako umělá. Naopak díla, psaná uměle se stanou nejčtenějšími. Ale tak to asi má být. Nevím. Možná, když člověk píše s méně emocemi, tak si účelověji drží formu a více zaujme. Nevím, nerozumím tomu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru